Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Új templom épül Pusztaszeren

BelföldDe jó, megent egy zsinagóga. Oszt melyik ostoba barmot, képmutató takonygerincût eszi be néha a fene ezekbe az "internetkávézókba"? Vannak papok is hozzája? Na jó, legalább tegyetek úgy, mintha "keresztlények" lennétek, mert most az nagyon divatos ám! Tudjátok, ha tilos, meg "üldözik", akkor már vonzóbb is! Hálánk jeléül fogunk zarándokolni
Június 26-án különleges zarándokút végére érkeztek a Pálosszentkútról hazatérõ pusztaszeriek. A zarándokutakat jelölõ kopjafánál ünnepélyesen letették a Szent­háromság-templom alapkövét, valamint egy idõkapszulát.

Öt évvel ezelõtt egy évente megrendezett zarándokúttal kezdték el nyomatékosítani a pusztaszeriek azt a szándékukat, hogy szeretnének egy templomot építtetni a községnek. Az ideit június 24-én, szombaton tartották. Reggel ezúttal is a szokott állomásra, Pálosszentkútra indultak el a zarándokok, majd az Antal Imre plébános celebrálta mise után egy részük gyalog indult vissza Pusztaszerre, míg a többiek lovaskocsikon érkeztek meg délután ahhoz a kopjafához, amit Grósz Sándor helyi asztalos mester készített el a zarándoklatok emlékére. Az idei út végén letették a hamarosan megépülõ Szentháromság-templom alapkövét. A templom a Pusztaszer Község Önkormányzata által adományozott telken, a Szeged-Csanádi Egyházmegye szervezésében, a magyar kormány anyagi támogatásával épülhet fel.

– Azt szokták mondani, hogy a templom Isten háza. Valójában nem, inkább a közösség háza. Jézus János evangéliumában azt mondja: Isten lélek és szellem, aki õt imádja, lélekben és igazságban kell õt imádnia. Ezt bárhol megtehetjük, ehhez nem kell templom. Templom azért kell, hogy a közösségnek, amely hozzá kapcsolódik, amelyet Õ fog össze, legyen egy alkalmas helye, ahol Õt tudja vendégül látni. Ha az Úr nem építi a házat, hasztalan fárad, ki építi azt. Ha az Úr nem õrzi a várost, hasztalan virraszt, aki õrizni próbálja. Azt kérjük, hogy Õ is építse, de elsõsorban nem a templomot, amit fizikailag akarunk itt felépíteni, hanem az emberekbõl összeálló templom-közösséget. Nagyon hálásak vagyunk mindazoknak, akik közösségeket építenek, hozzájárulnak, hogy itt igazi közösség épüljön – mondta Kiss-Rigó László püspök, majd áldást kért mindazokra, akik segítenek felépíteni, és akiknek épül a templom.

– Szabad nagy terveket szõni még egy akkora településen is, mint Pusztaszer. Ebben az összekuszálódott világban igenis szükségünk van azokra a helyekre, azokra a közösségekre, ahol kereszténységünket megtartva hihetünk Istenben, mert ez az az egyetlen erõ, ami bennünket, magyarságunkat, történelmi hagyományainkat egyben tud tartani. Erre itt Pusztaszeren lehetõségünk lesz, mert nagyon fontos, hogy a településnek legyen egy olyan helye, ahol találkozhatunk, hihetünk a jövõben. Sokszor töltsük meg ezt a helyet – kérte a pusztaszerieket Farkas Sándor országgyûlési képviselõ.

Máté Gábor pusztaszeri polgármester, Kiss-Rigó László püspök, Farkas Sándor országgyûlési képviselõ és Antal Imre plébános közösen aláírták az alapkõletételre kelt emléklapot, amit egy idõkapszulába tettek. Az emléklap mellé odatettek négy Pusztaszeri Hírfutárt, melyekben Pusztaszer életében jelentõs eseményeket örökítették meg. Emellett odakerült még két képeslap, egyiken az Árpád-emlékmûvel, másikon híres pusztaszeri építményekkel, tájképekkel. Germán Gézának, a templom tervezõjének tervei és egy memóriakártya is belekerült az idõkapszulába, ami az elmúlt 15 év fényképgyûjteményét tartalmazza, érdekes információkat szolgáltatva a jövõ nemzedékeinek.

A kopjafa tövében az ünnepség felszólalói és a templom tervezõje közösen engedték le a mélybe az idõkapszulát. Máté Gábor polgármesternek sokan feltették a kérdést:

– Ha felépül a templom, mi lesz a zarándoklattal?

– Hálánk jeléül fogunk zarándokolni – válaszolta meg a polgármester.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-09-10 08:18
Hû bammeg, micsa váratlan fordulat!

A német multi szerint mégiscsak van Isten

Visszaállítják a kereszteket?

A napokban akadtunk ki azon (és úgy látszik még sokan mások), hogy egy német tulajdonú élelmiszer-multi a görögnek beállított termékei csomagolásán felhasznált, a Santorinin található híres Athanaszisz templomot ábrázoló képekrõl leretusálta a kereszteket. Már akkor is az a kérdés merült fel bennünk, hogy: Warum?

A válasz akkor az volt, hogy (és most idézet következik napjaink Európájából): senkinek a meggyõzõdését sem akartuk megsérteni a csomagolással.

Egy, a világörökség részét képezõ templom „tetejét”, vagy ha úgy jobban tetszik: épületegyüttest sikerült megcsonkítani. Keresztényteleníteni. Európában.http://magyaridok...n-2193943/
4 #2 Posta Imre
- 2017-09-10 08:53
Itt van nektek egy "átlagos "magyar" lelkész"....

Ártatlannak tartja magát a börtönben ülõ lelkész, akinek a lánya

Három év letöltendõ börtönbüntetésre ítélte a bíróság Nagy Péter lelkészt, aki a kecskeméti börtönben raboskodik. Három büntetõügy zajlik a lelkipásztor ellen, köztük csalás és sikkasztás miatt. Nagy a rács mögül adott interjút a Magyar Nemzetnek.

Nagy 25 éve társadalmi munkában a pásztói gyülekezet lelkésze, a Hit Gyülekezetében tért meg
Szerinte a politika áll a büntetése mögött, mert az elõzõ választáson a Fidesz-jelöltjével szemben indult Vác polgármesteri székéért
Több korrupciógyanús ügyben õ maga tett feljelentést, ártatlannak tartja magát
Jól prosperáltak a cégei, a lelkész korábban egy Jaguarral közlekedett
"2010-ig talán három vagy négy vagyonosodási vizsgálat is volt ellenem, amelyek során megállapították, hogy az adott idõszakban százmillió forintos nagyságrendben volt legális, bevallott, adózott jövedelmem"

Az interjúból kiderül, hogy Nagy Péter lánya, Nagy Boglárka festõmûvész nemrég még Habony Árpád barátnõje volt. Apának és lányának közös vállalkozása is volt, ami miatt mindkettõjüket eltiltották a cégvezetéstõl.

Lelkészként az elsõ benyomásom alapján szimpatikus embernek ismertem meg Habony Árpádot.

- mondta Nagy majd, majd hozzátette, hogy hitbéli meggyõzõdése miatt problémája volt a házasságon kívüli kapcsolattal. A lelkész azt állítja, a gyülekezetben többször nyilvánosan kritizálta a Fidesz politikáját, nem okozott neki gondot, hogy a lánya a párt egyik fõideológusával jár.

Arra a kérdésre, hogy õ adott-e tanácsokat Habonynak, nagy szerénységgel azt mondta:

nem én vagyok az a szintû ember, aki egy Habony Árpádnak tanácsokat ad
http://index.hu/b..._boglarka/
4 #3 Posta Imre
- 2017-09-10 19:48
Ezek teljesen benácultak, rasszisták és kirekesztõk lettek, pedig ennek elõtte csak sima tatyi-buzi zsidó-cigány seggnyaló szabadkõmûvesek voltak. Mi történt?

Soltész Miklós: vannak, akik nem hisznek a magyarságban

Vannak olyanok, akik nem hisznek a magyarságban, vagy egyáltalán nem akarják, hogy megmaradjon – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erõforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelõs államtitkára vasárnap az Erkel Színházban tartott Határtalan Opera elnevezésû rendezvényen.

A rendezvényen a Magyar Állami Operaház a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségében közösségi tevékenységet vállaló magyar családokat látta vendégül az Erkel Színházban, ahol a meghívottak a Bánk bán címû operát tekinthették meg. Az elõadás elõtt heten tettek ünnepélyes állampolgársági esküt.

Soltész Miklós az eskütétel elõtt azt mondta:

már több mint egymillióan kérték a honosítást, és õk hitet tettek a kereszténység, a magyarság, illetve a család mellett is.


Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány fontosnak tartja azokat az értékeket, amelyeket az elmúlt években vagy megmentettek, vagy megteremtettek, példaként említve a külhoni iskolák, templomok felújítását, építését. Hozzátette, fontos értéknek tekintik azt is, amit a családok képviselnek.

Az államtitkár úgy fogalmazott:

„Végre kimondhatjuk sok-sok év után, hogy a gyermekvállalás nem bûn; egy házasság egy férfi és egy nõ kapcsolata.

Végre kimondhatjuk azt, hogy igenis ezt támogatni kell nemcsak itt Magyarországon, hanem szerte a Kárpát-medencében, és ezzel (…) hozzájárulunk Európa hosszú távú megmaradásához.”

A jövõ tavaszi választásokról szólva azt mondta: az országgyûlési választásokon lesznek olyanok, akik továbbra is az értékek mellett fognak dönteni, és lesznek az értékek rombolása mellett is „társaságok”.

Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), a VIII. kerület polgármestere beszédében emlékeztetett, hogy

a 2010-ben megválasztott polgári kormány egyik elsõ intézkedése volt a magyar állampolgárságról szóló törvény módosítása,

bevezetve az egyszerûsített honosítási eljárást.

„E törvénnyel azt üzentük, a mi nemzetünk tagjai, akik a magyar nemzethez tartozónak érzik és vallják magukat, számíthatnak egymásra és Magyarországra, éljenek bárhol is a világon” – mondta a polgármester.

Hozzátette,

a történelem megannyi sorscsapása sem volt elég ahhoz, hogy a magyarokat megingassa az összetartozásba vetett hitben, az együvé tartozás érzésében.

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház fõigazgatója elmondta, Erkel Ferenc volt az elsõ fõzeneigazgatója az operaháznak, amelyet 1884-ben nyitottak meg.

A Himnusz megzenésítõjének munkásságát példaértékûnek nevezte a fõigazgató.


A rendezvényen köszöntötte a résztvevõket Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke is.

Az eskütétel, illetve az elõadás elõtt koszorúkat helyeztek el Erkel Ferenc mellszobránál a színház elõterében.
http://magyaridok...n-2197258/


Ez meg itt orbán tartótisztje, csak tudja mit kell mondani!


Balog Zoltán: a magyarok súlyos helyzetekben történelmükbõl merítenek bátorítást

A magyarok súlyos helyzetben a történelmük felé fordulnak, erõt, bátorítást merítve – hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere vasárnap Székelyudvarhelyen, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium átépített udvarának avató ünnepségén. http://magyaridok...t-2196205/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.43 másodperc
3,405,785 egyedi látogató