Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Százmilliós ingatlant vett Farkas Flórián volt sofõrje

BelföldKlasszikus. Farkas Flórián egykori sofõrje több száz millió forintért vásárolt meg egy budai ingatlant egy állami árverésen. Cégét a licit elõtt két héttel alapította. Szakemberek szerint kiskaput jelent, hogy az állami árveréseket nem szabályozza az uniós jog.

A budai játékboltos esete nem egyedi az állami ingatlanvásárlások történetében. Még év elején derült ki, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet irodaházat csaknem 4 milliárd forintért vásárolta meg egy vállalkozó.

Az épület késõbb Habony Árpád grúz-izraeli barátainál kötött ki. A XII. kerületi Tündérhegyi Pszichoterápiás és Pszichoszomatikus-rehabilitációs Osztályának épülete kikiáltási áron, 509 millió forintért kelt el, amivel feltehetõen nagyot bukott az állam. Célpont címû mûsorunk megpróbálta utolérni a tulajdoni lapon szereplõ céget, amely a 300 millió forint önerõ mellé a Matolcsy György unokatestvére által vezetett Növekedési és Hitelbanktól kapott 200 millió forintnyi jelzáloghitelt a vásárláshoz.

Az ügyvezetõt a gödöllõi címén sem lehetett elérni, Botlik Balázsról annyit tudni, hogy eddigi üzletei sorra bedõltek. Volt már diszkója és építési vállalkozása is.

– Üzletember, vagy mit lehet róla tudni?
– Sofõr.
– Sofõr?
– Igen, elõbb még valamikor volt a Fellegi Tamásnak a miniszteri sofõrje, meg van neki ilyen kártyája, ami igazolás, hogy köztársasági. Akkor volt a Farkas Flórinak egy ideig, akkor volt egy milliárdos bankárnak a sofõrje.

Botlik Balázs a tündérhegyi ingatlan vásárlásánál biztosra mehetett. A vezetése alatt álló Property Miracle Kft.-t épp az árverés elõtt két héttel alapították.

A budai Duna-parton, az Infópark szomszédságában nettó 2 milliárd forintért, szintén kikiáltási áron, verseny nélkül adott el egy telket a vagyonkezelõ a kormánnyal jó viszonyt ápoló WING Zrt. érdekeltségébe tartozó cégnek, itt az Ericsson új székházat épít majd.

A szerencsés vásárlók között felbukkan a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak egykori üzlettársa, Paár Attila is. Cége, az állami tendereken jól szereplõ West Hungária Bau egy Andrássy úti palotát szerzett meg szintén kikiáltási áron, verseny nélkül. A Transparency International közpénzügyi szakértõje szerint a tisztességes eljárás megkövetelné, hogy elég idõ legyen a pályázati anyag megismerésére. „További problémának látom azt is, hogy nagyon sokszor megfigyelhetõ az, hogy állami tulajdonú hitelintézeteket – leginkább az Eximbankról derülnek ki ilyenek – használnak arra, hogy ilyen bevásárlásokat hajtsanak végre” – mondta Nagy Gabriella.

A szakember szerint az is probléma, hogy az állami vagyon értékesítésére nincs uniós jogszabály, amely nem engedné meg, hogy mindössze két hét alatt döntsenek milliárdos adásvételekrõl.
Link

Hozzászólások

5 #1 kincses
- 2017-09-17 10:30
Magának vette? Na, legyünk észnél...
4 #2 Posta Imre
- 2017-09-17 10:32
Strómanó, ahogy a gázszerelõ és mások is! Titkosszolgálati "munka".
5 #3 kincses
- 2017-09-17 10:34
Na azért. Különben tisztára moziban érezném magam https://hu.wikipe...ilm,_1954)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
3,392,613 egyedi látogató