Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó



Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Önálló cigány tartományt akar Magyarországon egy roma párt

BelföldUgye megmondtam! le van zsírozva, lehet hisztizni! Persze nem lesz beéõle csak egy kisebb gyilok és deportálás-sok, de e meg már történelem. Népszavazási kezdeményezést nyújtott be szerda délután az Opre Roma Demokrata Néppárt a Nemzeti Választási Irodához (NVI). Céljuk nem kevesebb, mint hogy önálló cigány tartomány jöjjön létre négy északkelet-magyarországi megyében. Szerintük a hazai roma és nem roma elit korruptsága és a megváltozott etnikai viszonyok is indokolják a terület autonómiáját.

A türelmünk elfogyott! A kormány és az aktuális politikai kör évek óta siketnek, némának, vaknak és mozgásképtelennek tetteti magát! Javaslatainkra, felvetéseinkre, kéréseinkre, kérdéseinkre, kritikáinkra nem reagálnak, nem válaszolnak, vagy indoklás nélkül elutasítanak, támadnak bennünket!”
– fogalmaznak közleményükben.

Elnöküket, Kamarás Istvánt és kíséretét az NVI épülete elõtt kérdeztük egyebek mellett arról, milyen helyzet áll elõ akkor, ha a térségben élõk többsége mégsem akarja ezt.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-09-29 06:19
www.atv.hu/thumbnail/772x514/7/22/b2000.jpg
A roma vezetõket is megosztja a cigány tartomány ötlete

Önálló cigány tartományt hozna létre négy északkelet-magyarországi megyében az Opre Roma Demokrata Néppárt. A gondolat sokkolónak tûnhet, annyira, hogy még a roma politikai vezetõk is erõsen bírálják. Az atv.hu megkereste a párt vezetõjét, illetve az Országos Roma Önkormányzat képviselõit is.


Népszavazási kezdeményezést nyújtott be szerdán az Opre Roma Demokrata Néppárt a Nemzeti Választási Irodához (NVI) - írta meg az MNO. Céljuk nem kevesebb, mint hogy önálló cigány tartomány jöjjön létre négy északkelet-magyarországi megyében: Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Heves megyékben. A cél nem új, korábban is beszélt már errõl Kamarás István, a párt vezetõje.

Az atv.hu-nak nyilatkozva elmondta: legfõképpen a politikai elit hozzáállását sérelmezi a magyarországi cigányság felé. Szerinte a politikai, gazdasági és tudományos elit mindenbõl kihagyta õket a rendszerváltás óta. Olyan ügyekbõl is, amelyekben érintettek voltak. Szerinte olyan helyzetek teremtõdtek a szociális oldalon, amik sokszor afganisztáni szintet ütöttek meg. Erre megoldási javaslatokat is tettek, az összes pártnak elküldték elképzeléseiket, néhányukkal egyeztettek is korábban – sorolta Kamarás.


„Ha a kormány a cigányság jajveszékelését semmibe veszi, akkor nekünk kötelességünk gondoskodni a sajátjainkról, és akkor autonómiában fogunk gondolkodni a közeljövõben.

A székely magyarok ösztönzõek számunkra, támogatjuk õket abban, hogy autonómia törekvéseik sikerüljenek” – magyarázta lapunknak az Opre Roma Demokrata Néppárt vezetõje. Kamarás hozzátette, hogy a cigányság ügyeivel legfelsõbb szinteken mindenhol magyar ember foglalkozik, szerinte „ez egy pofátlanság, mert Magyarországon nincsen képviselete a cigányságnak”.

kamarás istván, az opre párt vezetõje fotó: mtiKamarás István, az OPRE párt vezetõje Fotó: MTI

De hogyan is képzelik el azt a bizonyos önálló tartományt? Magyarország integráltságát nem akarják veszélyeztetni, a területet nem akarják elcsatolni, hanem olyan jogi, gazdasági, politikai kapcsolatot szeretnének létrehozni, amiben a cigányság is megtalálja magát. Külsõ bevételekre, EU-s pénzekre, akár bányászatra, befektetésekre építenének, tehát minden olyan lehetõségre, ami garantálná az autonóm terület fejlõdését. Végül azzal zárta, nem biztos benne, hogy ez a terv a következõ években fog megvalósulni, de ez nem is fontos túlságosan.

„Nem hiszem, hogy Magyarország szuverenitását veszélyeztetnénk ezzel, mert mire ez a helyzet kézzelfoghatóvá válik, az nem most lesz. Viszont hosszú távon, 50-80 év múlva, hogy legyen-e önálló cigány ország a térségben aktualitását veszti, mert Magyarországon 70-80 százalékban cigányok fognak élni, de nem csak itt, hanem az egész Kárpát-medencében” – fogalmazott.

Nem mindenki bolondul az ötletért

Noha Kamarás István érezhetõen hisz ebben az ötletben, nem mindenki van így ezzel. A legnagyobb hazai kisebbség legjelentõsebb érdekvédelmi szervezetébõl, az Országos Roma Önkormányzatból (ORÖ) két képviselõ: Vajda László és Lakatos Oszkár nyilatkozott az atv.hu-nak.

Vajda elmondta, hogy ez az ötlet nincs elõkészítve, és tudta szerint nem is volt semmilyen egyeztetés róla az Országos Roma Önkormányzattal, és semmilyen érintettel sem. „Megint olyan dolgokat csinálnak Magyarországon, hogy királyokat neveznek ki, meg királyokat hoznak létre, miközben a cigányság egyre rosszabb helyzetben van, és akiknek ezzel az üggyel kellene foglalkozni, azok nem foglalkoznak vele” – magyarázta.

Lakatos Oszkár is hasonló véleményen van, mint képviselõtársa. Szerinte az ötletnek annyi köze van a valósághoz, mint a Soros-tervnek. „Ez egy kamu téma, hogy beszéljenek róla az emberek, olyan, mint a Soros-terv” – mondta lapunknak. Kiemelte, ez csak Kamarásnak jó, mert indul a 2018-as választáson, és azt gondolja, hogy ezzel a nyilvánosságot meg tudja keresni, és vitát produkál ebbõl.

http://www.atv.hu...any-otlete
33 #2 vizilo
- 2017-09-29 14:15
Szarból várat akarnak épiteni nem is rosz az ötlet megszünne a " az eltartunk " ott posztulnának mint sz@r a harctéren amelyet elver az esö... ! Nembeszélve az oriási szellemi kapacitást tele vannak mint Cigány Orvosokkal,Atom-tudosokkal tanárokkal meg sorolhatnám.Minden esetre ez érvágás lenne Magyarországnak szellemi töke szempontjából !!!!!
267 #3 Perle
- 2017-09-29 15:54
Nem maguknak építik azt a várat. Észre sem fogják venni, hogy a tartományi vezetõk kikbõl fognak kikerülni, mint a napokban a kurdok és az izraeliek közötti megállapodásban szerepel.
Egyébként mint tesznek majd a tartomány tervezett helyére betelepült közel tízerer holland új álompolgárral? Visszaüzik õket saját hazájukba a muszlimok közé?

A katalán függetlenségi követelések mögött pld.Saras áll.
http://www.voltai...98106.html

Emögött is áll valaki.
4 #4 Posta Imre
- 2017-09-29 17:05
Perle, ez úgy néz ki, hogy miközben a migráncs-csordától móvjuk az "országot", nyalvánvalóvá teszik, hogy ez az ország már nem az az ország, de azért népszavazzá, te gügyü magyarja...olyan zsidó-cigány összeesküvés-féle leleplezõdés. Azért csak megkérdezném most tejoretikusan, mennyien is vannak azok a hányak ne is hivatalosan?
267 #5 Perle
- 2017-09-29 21:31
"A romáknak jelmondatuk is van. Az 1971-es világkongresszuson elfogadták a nemzetközi cigányság jelmondatát is: OPRE ROMA! Jelentése: Fel, romák!, mely egyértelmûen a roma nemzettudat ébredésének szellemében született. Az Opre Roma! használatos a cigány himnusz címeként is."

Idézve innen http://vaskarika...._vilagnap/
131 #6 lalapapa
- 2017-09-30 02:22
gondolom a romma tezsvirek utan a fenti szakik is erdeklodnek, mert nem egy rosz fajta csoport lehet, es gondolom meg felelo agyi programok es agyi toltes utan nagyon ertekes ember lehet belolluk,
azt hallottam hogy ott ki lop azt egyszeruen nem megvetik vagy banjtak, csak alkoto elemere bontak,
atomokra es sejtekre, vagyu hamunak a nehezen dolgozhatokat, es utanna ismet bele kerul a gen allomanyokon keresztul
jo lenykent,
en is javallom hogy adjanak nekik orszagot
es legalabb minden tezsvirnek egy egy borond 100 eurosat,
hogy legyen nekik mibol jol kinezni az agyukbol,
es az uj elethez pizz is kell nem csak tezsviri nezes,
gondolom lee ott adakozo is ki meg ezen kivul
ad nekik, hogy nehogy mar erezzek jol maguk az
uj hazaban,
a kerdes mit mibol hogy allitanak elo
mert hogy ne haborgassan oket mint a iz./ra/helli
tezsvireknel legalabb olyan magas biztonsagos
betony fallal legyenek korbe veve,
gondolom a kormany is at gondolja ezt,
es majd valaki szakinek a szakija cege le betonozza a formakat csak ossze kell rakni,
a jovot illetoen gondolom meg lee itt otlet
hogy melyik reszt ohajtjak,
abbol adjanak nekik boven,
s_hihi:|
de meg jegyeznem nem csak a romakban van selejt vagy eppen salak anyag, jarva a vilagon a masik fajokban is lelheto boseges szar gyar,
sot a magyrban is egy ket fereg, kikkel volt talalkam is bizonyittotak milyen arulo sszarhazi masnak vermet aso fajta is el benne,
bizonyitott mikor a rendor kozel 200 feljelento levelet dobott elem,, meg akkor is maguk irtak,
de soknak az irasa ismert, akkor magamban fordulva
imaztam a nemletezokhoz hogy vagjon oda hol mar agyon kellett volna,
s_ratata
159 #7 vanyusha
- 2017-09-30 18:13
Térképre nézve ez a kelet nyugat rövid(vas)út vonala.
- Külsõ bevételekre, EU-s pénzekre, akár bányászatra, befektetésekre építenének.
- Meg talán a célpont ,ha a botott tartó kezet.............többit hallottátok.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.73 másodperc
3,400,328 egyedi látogató