Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Klaus Johannis: nem elég a kormányváltás

KülföldSzóval, minden marad a régiben, csak most Moszkva veszi át Bukarestet, ahogy judapestet is, ha már pont a Viktor van Kijevtõl újizraelig mindenhol, mint judaista gyõzelmi szimbólum. Nem elég a kormányváltás, a politikának teljesen át kell alakulnia – erre a következtetésre jutott Klaus Johannis államfõ pénteken, a parlamenti pártokkal és a civil szervetekkel folytatott konzultációsorozat után. Közölte, hogy jövõ héten újabb tárgyalásokat kezdeményez az új kormány megalakításáról.

Elõzõleg az államfõ azt az elõzmény nélküli döntést hozta, hogy meghívja a civil társadalom, az utcákon napok óta tüntetõ tömegek képviselõit is az elnöki hivatalba, és kikéri a véleményüket a Victor Ponta lemondása utáni teendõkrõl. Johannis végül 18 „civillel” tárgyalt péntek délután, akiket a hivatal e-mail-címére beérkezett javaslatok alapján válogatott ki.
Kattintson és nézegessen képeket Bukarestrõl!

Az utóbbi találkozóról beszámolva elmondta: tárgyalóparnerei közölték vele, hogy elvárják a politikai osztály megújulását. "Új arcokat akarnak a politikában. Olyan embereket, akiknek nevéhez nem fûzõdik korrupció és kétes üzletelés gyanúja, akik ellen nem indított bûnvádi eljárást az ügyészség" – magyarázta Johannis.

Az államfõ tájékoztatása szerint a társadalom elvárásaival tisztában vannak a parlamenti pártok vezetõi, legalábbis ez derült ki számára a konzultációsorozaton. Ez szerinte örvendetes. Újdonságnak nevezte, hogy egyik párt sem javasolt miniszterelnök-jelöltet. "Mindegyikük nyitott volt a megoldáskeresésre" -– magyarázta.

Johannis közölte: abban állapodott meg a pártok vezetõivel, hogy jövõ héten újabb tárgyalássorozatot tartanak. Tájékoztatása szerint több változat is elképzelhetõ az új kormány megalakítására, ám álláspontját csak a következõ konzultációk után fogja közölni. Az államfõ reményei szerint egy hét múlva áll majd konkrétumokkal a nyilvánosság elé.Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.31 másodperc
4,440,219 egyedi látogató