Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az USA és Izrael elhagyja az UNESCO-t

KultúraMesterkélt indok. A valódi: szabadkõmûves "usa" szétesése és a protektorátusa eltörlése. Ilyen alapo-kóhn kiléphetnének a történelembõl is, nyom nélkül. Az ok: a kulturális világszervezet a világörökség részének nyilvánította Hebron óvárosát. Az UNESCO már korábban elismerte Palesztinát és ez ellen mind Izrael, mind pedig az Egyesült Államok tiltakozott.

Hebronban a kis zsidó közösség évek óta szembenáll a palesztinokkal. Az UNESCO döntését mind Izrael, mind az USA úgy értelmezte, hogy az állásfoglalás a palesztinok mellett.

Ezért Izraelben úgy értékelték Trump döntését, mint állásfoglalást Izrael mellett: “ha egy szervezet Izrael-ellenes döntést hoz, akkor annak meg kell, hogy fizesse az árát!” Az Egyesült Államok megfigyelõi státuszát megtartja az UNESCO-ban. Washingtonban már korábban is elhatárolták magukat az UNESCO terveitõl, 2011 óta nem finanszírozták a Párizsban mûködõ szervezetet.

Irina Bokova, az UNESCO fõnökasszonya mélységes sajnálattal vette tudomásul az USA és Izrael döntését a kilépésrõl. Az amerikai sajtó arról ír, hogy Trump újabb döntése is azt mutatja: az Egyesült Államok elnöke mélységesen bizalmatlan a nagy nemzetközi szervezetekkel szemben. Az USA döntése 2018 december 31-i hatállyal lép érvénybe azzal kapcsolatban, hogy elhagyja az ENSZ kulturális szervezetét, a Párizsban mûködõ UNESCO-t.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2017-10-14 21:05
Elhagyták, de csat átmenetileg, addig , amíg ez a jujdejó asszony át nem veszi a szervezetben a hatalmat. Mert a sors különös kegye és véletlene folytán zsidó asszony lett a fõnök.B)
http://hu.euronew...-fotitkara
4 #2 Posta Imre
- 2017-10-15 07:38
Perle, mikor tennap olvastam, volt egy ilyen sejtelmem, de nem akartam már rákeresni a szar-mazására. Igen, ez egy ilyen "játék". Keresd a tetves zsidaját és megleled miniszterként, meg tanácsadóként, meg arabként, keresztlényként, szóval alakváltók, nemváltók, pénzváltók...mert a helyzet változatlan.
267 #3 Perle
- 2017-10-15 09:48
A korábbi bolgár asszonnyal az volt bajuk, hogy egyrészt Moszkvában tanult, és a Szíriában és Irakban barbár módon tönkretett ókori mûemlékek rombolását háborús bûnnek tekintette.
http://www.politi...na-bokova/

Valahogy mindig is sejtettem, hogy a közel-keleti õsi kultúra nyomait szándékosan romboltatják le azok, akik felfegyverezték az ott összeverbuvált szélsõségeseket, azért, hogy a jujdejó építeszi és egyéb leleteken kívül ( amiket nap mint nap találnak a térségben) ne legyen más nyoma egyéb kultúráknak.
Ez az asszonyság nem fog harcolni az ellen pld.. hogy Líbiából hajókon csempészik át ügyes kereskedõk Olaszországba az ott talált romok, mûemlékek maradványait..
A mûkincs lopásnak komoly hagyományai vannak Európában a volt és jelenlegi gyarmatosítók részérõl. Az ókori Egyiptomból származó tárgyak nagy része nem Kairóban, hanem brit és egyéb múzeumokban található..De nem vándorkiállításokon mutatják be ezeket..
A szkita aranyak sem kerülnek tán vissza oda, ahonnan származnak. Talán méh mindig Hollandiában fektetik azokat.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.34 másodperc
3,899,506 egyedi látogató