Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kukiz pártjában Jobbikot építenek?

KülföldA "lengyel" zsidó benácul? Szegedi csanádok és KGBélák....hajrá! Kukiz Fikusz? Szedló oroszul nyerget jelent. Beáta a nyeregben! Gyía zsidók, ez a schwartz lesz a végsõ! A harmadik legerõsebb a parlamentben Lengyelország elnöke döntött: az újonnan megválasztott parlament elsõ ülése – amelyen a képviselõk, akik megkapták már igazolásukat mandátumukról, leteszik esküjüket – november 12-én lesz. A leendõ miniszterelnök, Beata Szydlo azt ígérte, hogy rövidesen ismerteti kormánya összetételét. A kormánypárt az eddig ellenzéki, Jaroslaw Kaczynski vezette Jog és Igazságosság pártja lesz – amely még két jobboldali párttal fogott össze a választásokon –, viszont ellenzékbe kerül az eddig 8 éven át hatalmon levõ Polgári Platform (PO). E két párt meglehetõsen ismert hazánkban is, de keveset lehet tudni a harmadik helyen bejutott Kukiz15-rõl, a minden rendszert elutasító Jan Kukiz rockzenész csoportjáról, pedig képviselõi között 10 személy is átvette mandátumát, akik a Nemzeti Mozgalom (RN) tagjai. Az õ céljuk: a parlamentben a magyar Jobbikhoz lengyel megfelelõjét megalkotni.
Kapcsolódó írásaink

Összefogtak a Jobbikkal
A választás, az EU és mi
Egy második Orbán Viktor lépett a színpadra

„Megelégedéssel fogadjuk a hírt, hogy stratégiai partnerünket, a Nemzeti Mozgalmat képviselik a parlamentben” – írta Vona Gábor, a xenofóbiájával, rasszizmussal és antiszemitizmussal általában vádolt párt vezetõje. A választások elõtt még képviselõjük, Magvasi Adrián még egy klipet is felvett, amelyben Varsó lakóit bíztatja, hogy szavazzanak az egyik RN jelöltre (aki egyébként nem jutott be).


A magyar és a lengyel nacionalisták együttmûködése már évek óta tart. 2013-ban az akkor megválasztott vezetõ, Robert Winnicki örömmel jelentette, hogy a Jobbik példája alapján Lengyelországban gyorsan nõ az a hadsereg, amely a Jobbik frontján belép a harcba, amelyet a magyar párt vezet.


A komoly politika színpadára lépve mind a két párt megtanulta leplezni antiszemitizmusát, ma pedig hasonlón beszélnek a migránsokról.

Kérdés, hogyan viszonyul a pártvezetõ, Jan Kukiz mindehhez, aki 42 képviselõi helyébõl 10-et átadott a nacionalistáknak. Három éve még megtagadta a Függetlenség Menetének patronálását, hogy tiltakozzon az antiszemita Jan Kobylanski jelenléte ellen az õ bizottságában. Vajon lesz-e ereje saját képviselõivel szemben ilyen gesztusra, hiszen amellett,m hog bejutottak a szejmbe, más õket nem köti össze- A nemzetiek nem azért mentek a parlamentbe, hogy megváltoztassák a választójogi törvényt, hogy küzdjenek az állami bürokrácia ellen, vagy visszaadják az államot a polgároknak – mert demokrácia-ellenesek.
Robert Winnicki

Kukiznak nem lesz könnyû a dolga. Dél-Szilézia új képviselõje éppen Robert Winnicki, A Nemzeti Mozgalom vezetõje – írja a Gazeta Wyborcza címû lapban Jacek Harlukowicz – a választások elõtt a migráns-ellenes menet élén nyomdafestéket nem tûrõ jelszavakat skandált. Szerinte Lengyelországnak szláv és keresztény államnak kell maradnia.”Olyan erõt akarunk építeni, amelytõl a balosok, a liberálisok és a buzik félnek Lengyel nemzeti erõt építünk” – jelentette ki.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-11-08 09:38
Elképesztõ ütemben erõsödik a szlovák szélsõjobb

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöksége november 5-én 323 új tag felvételét hagyta jóvá. Ezzel a pártnak már több mint 6000 tagja van országszerte.
Tavaly szeptemberben az SNS még csak 1700 tagot számlált. A párt alelnöke, Anton Hrnko szerint a taglétszám ilyen mértékû növekedése azt bizonyítja, hogy a legrégebbi szlovák párt átalakítása Andrej Danko vezetése alatt sikeres volt. Egyben örömét fejezte ki, hogy a vulgáris stílustól, az összeférhetetlenségõl és az intoleranciától, valamint a "meg nem érdemelt anyagi profit utáni vágytól" megtisztított, nemzeti orientációjú politika továbbra is meg tudja szólítani a nyilvánosságot. Hozzátette: az új tagok felvétele során igyekeznek kiszûrni a szélsõséges vagy karrierista személyeket.http://kitekinto....j8XkL8m-6A

Horvátországban terítéken a korrupció és a bevándorlás
Judi Tamara
Minden eddiginél szorosabb küzdelem várható a vasárnapi horvát választásokon, hiszen teljesen kiegyenlítettnek tûnik a kormányzó szociáldemokraták (SPD) és az ellenzéki, jobbközép Horvát Demokratikus Koalíció (HDZ) támogatottsága. Elemzõk arra figyelmeztetnek, egyik vezetõ párt sem tudja majd megszerezni a szavazatok abszolút többségét, így a kisebbségi képviselõk és a kis pártok kulcsszerephez jutnak a kormányalakítás során. http://magyaridok...le-102679/

Merkel ellen tüntettek Berlinben

Ötezren tüntettek szombaton Berlinben az Alternatíva Németországnak (AfD) nevû jobboldali populista párt felhívására Angela Merkel kancellár menekültpolitikája ellen.http://www.atv.hu...-berlinben
4 #2 Posta Imre
- 2015-11-08 09:57
Színjáték! Ide kemény faxok kellenek ám! Punciusz Grimbusz mellé jöhet a nagy nemzeti fosparádé paraj szósszal.
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=S0-Y5992hLA[/movie]
159 #3 vanyusha
- 2015-11-09 12:13
Galga-vidéken a honfoglalás után 3 magyar nemzetség osztozott: a Kurszán kündütõl (a honfoglaló magyarok rangban második fõméltóságától) származó Kartal-nemzetségnek fõként a Galga bal partján, az Ákos nemzetségnek a patak jobb partján, míg a Sydo-nemzetségnek a mai Vácegres és Galgamácsa környékén voltak a birtokaik. A Sydo (helyes kiejtése Szidó) nemzetségnév õsi magyar szóból származik, amelynek jelentése mára már feledésbe merült és semmi köze a zsidó népnévhez.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.69 másodperc
4,461,932 egyedi látogató