Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Lázár az elsõ világháborút hasonlította napjainkhoz

Belföld66? Miért nem 77, vagy 88?Ti értitek mióta magyar ez a tetvedék lézer? Mirõl is beszél, no meg miért is? Aki magyar létére még egyszer egy mocsodék zsidó-cigányért egyetlen vércseppét is hullatja, ott rohadjon meg, ahol van, és ezt vehetitek nyugodtan ígéretnek is. Nekünk, magyaroknak újra és újra meg kell küzdenünk a szabadságunkért és függetlenségünkért – mondta a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter pénteken Hódmezõvásárhelyen.

Lázár János az elsõ világháborúban hõsi halált katonák felújított sírjainak átadásakor úgy fogalmazott, nem tudhatjuk, mit hoz a következõ öt-tíz esztendõ, de abban biztosak lehetünk, hogy egy magyar fiatalnak a hazája függetlenségért és szabadságáért újra és újra meg kell küzdenie.

A térség országgyûlési képviselõi posztját is betöltõ politikus szerint a hétköznapi hõsiességre, a szabadság és függetlenség iránti elkötelezettségre sokkal nagyobb szükségünk van, mint bármikor az elmúlt években. Hozzátette: ehhez adhat erõt azoknak a hõsiessége és áldozatvállalása, akiknek emléke elõtt ma fejet hajtunk.

Simicskó István honvédelmi miniszter elmondta, az elsõ világháború több mint 15 millió ember életét vette el világszerte. A Magyar Királyság akkori területén 3,8 millió embert mozgósítottak a világháború elején.

Több mint 660 ezer magyar ember vesztette életét, 743 ezren sebesültek meg és csaknem ennyien estek hadifogságba – közölte a politikus. Hozzátette: 30 ezer körüli a hadisírok száma.

A hódmezõvásárhelyiek az országosnál jóval nagyobb arányban vették ki részüket a harcokból. 15 ezer hódmezõvásárhelyi ember szolgált az Osztrák-Magyar Monarchia hadseregében, közülük mintegy háromezren soha nem tértek vissza – tudatta a miniszter.

Hódmezõvásárhelyen az elsõ világháború centenáriuma alkalmából – a Honvédelmi Minisztérium által kiírt pályázat keretében – az evangélikus, a római katolikus és a görög keleti temetõben 66 hõsi halált halt katona sírhelyét újították föl. Az egykori Arany temetõben nyugvó tíz hõsi halottat exhumálták, végleges sírjaikat a Kincses temetõ hõsi parcellájában alakították ki.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-10-20 18:42
Figyelitek ezt a "katonai" terminológiát? ki van adva ezeknek, hogy tudatközelítsék ezt a rossz buzi bandát csatazajjal a "szabadságharchoz". Ezeket? Itt és most? Szégyen ez a banda, szégyen a "vezérkara"....


Több tiszteletet a magyaroknak – mondta Orbán vacsora közben Junckernek


Nem túlzás azt mondani, hogy az Európai Parlament megkezdte a "Soros-terv" végrehajtását azzal a jelentéssel, amelyet a képviselõ-testület belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) fogadott el az uniós menekültügyi eljárásokat szabályozó dublini rendszer reformjáról - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az uniós vezetõk brüsszeli csúcstalálkozója után.

"Nem kevesebb van a puskacsõben, mint az a golyóbis, amely szerint ezentúl létrejönne Európában egy állandó, kötelezõ és felsõ határ nélküli szétosztási mechanizmus, vagyis egy kötelezõ betelepítési kvóta" - nyilatkozott Orbán Viktor a közmédiának. A jelentés nem a mostani helyzet kezelésérõl, hanem a jövõrõl szól, és negligálja azt a veszélyt, hogy kapcsolat áll fenn a migráció, illetve a terrorizmus és a közbiztonság romlása között, továbbá el is venne jogköröket a tagállamoktól - tette hozzá.

"Igaz, hogy kötésig állunk a küzdelemben, hogy megvédjük nemzeti szuverenitásunknak ezt a szeletét, de eddig ez sikerült, hiszen ez idáig a mi döntésünk volt, hogy ki tartózkodhat Magyarország területén, azonban az Európai Parlament most minden korábbinál erõsebb támadást indított a szuverenitásunk ellen" - fogalmazott a kormányfõ.

Kijelentette, jól jönne ilyenkor a nemzeti egység, de ez nincs meg, mert az "ellenzéki pártok Brüsszelnek a kötelezõ kvótára épülõ bevándorláspolitikáját támogatják".http://valasz.hu/...nek-126003
4 #2 Posta Imre
- 2017-10-20 20:01
Úgy ragaszkodnak ezek a 6-osokhoz, mintha csak kabbalisták vonának! Lehet, hogy azok is?


600 ezer magyar vándorolt ki az országból

Jelenleg 600 ezer magyar él más uniós tagállamokban – legalábbis a Portfolio számításai szerint.

A legtöbben, mintegy negyedmillióan, az Egyesült Királyságban, ezt követi Németország 192 ezerrel, majd Ausztria 72 ezer fõvel.

A sorban – tízezres nagyságrendû magyarral – Svédország és Hollandia követi, míg például Spanyolországban, Írországban és Olaszországban 10 ezer alatti a magyarok száma.
http://24.hu/fn/g...orszagbol/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.41 másodperc
3,397,279 egyedi látogató