Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Azonosították a holokauszt magyar áldozatainak többségét Izraelben

BelföldMár ott hibádzik, hogy "ember", a többi meg csak papír és ceruza kérdése. Úgy vélem ideje rég ennek a parazitaságnak végét vetni! A holokausztban meggyilkolt magyar zsidók közül 485 ezer embernek a nevét és adatait sikerült az elmúlt tíz évben azonosítani a jeruzsálemi Jad Vasem Intézetben - írta pénteken a Háárec címû izraeli újság internetes változata.

Az elmúlt évek erõfeszítései eredményesnek bizonyultak: 2007-ben a mintegy hatszázezer magyar zsidó áldozat hozzávetõleg 40 százaléknak tudták a nevét és az alapvetõ személyes adatait, de tíz év alatt megkétszerezték a számukat, újabb 225 ezer embert sikerült azonosítani.

“Sikerült visszanyernünk azoknak az arcát, akiket megpróbáltak eltörölni” – mondta Avner Salev, az intézmény igazgatója a Háárecnek. Az áldozatok döntõ többségét, a vidéki Magyarország 435 ezer zsidó lakosát röviddel Magyarország német megszállását követõen, 1944. május 15. és július 8. között szállítottak ki az országból, a magyar hatóságok közremûködésével.

Sárga csillagot viselõ zsidók a gettó bejáratánál. A felvétel készítésének pontos ideje ismeretlen. MTI Fotó: Reprodukció

Hajim Gertner, az archívum igazgatója elmondta: elsõ lépésben a Jad Vasemben leszámoltak azzal a tévhittel, hogy létezik valamiféle rendezett, egységes lista a második világháború idején Magyarországról deportált zsidókról. Évekig úgy vélték, hogy van ilyen lista, de amint rájöttünk, hogy nincs, felhagytunk a keresésével” – mondta Hajim Gertner.

Önnállóan dolgoztak

A kutatás helyett maguk hozták létre a névsort az archívumok összevetésével, és a legmodernebb adatgyûjtési eljárások alkalmazásával. Magyarországon és a környezõ országokban mintegy húsz kutatót foglalkoztattak, akik húsz levéltárat vizsgáltak át lapról lapra, a megölt zsidók nevét és adatait keresve.

Eredményességüket segítette, hogy egy törvénymódosítást követõen a magyar állam korlátlan hozzáférést biztosított számukra addig bizalmasan kezelt iratokhoz és személyes adatokhoz.

Mindent átvilágíthattak Magyarországon a Magyar Nemzeti Levéltártól a kisvárosok irattárán át a zsidó közösségek dokumentumaiig. “Sok archívumban sehogy sem jelölik meg a holokauszthoz vagy a zsidókhoz kapcsolódó anyagokat, ezért ez a szakasz kritikus volt” – hangsúlyozta Alex Avraham, a Nevek Csarnokának igazgatója a Jad Vasemben.

A következõ lépcsõben lemásolták a különbözõ helyeken talált dokumentumokat, például a behívott munkaszolgálatosok listáit, a zsidó tulajdonosoktól elkobzott vagyontárgyak nyilvántartását vagy a zsidó földtulajdonosok nevét tartalmazó papírokat.

Ekkor összesen 5,2 millió oldalon 168 ezer iratuk volt, amelyekben 694 ezer zsidó szerepelt. Róluk kellett megtudni, hogy közülük kik élték túl a vészkorszakot, kiket gyilkoltak meg, illetve kiket tartottak már eddig is áldozatként nyilván a Jad Vasem adatbázisában.

“Eddig is tudtuk, hogy mikor, honnan és hány emberrel mentek a vonatok, de most már azt is tudjuk, hogy kik voltak a vagonokban” – mondta Alex Avraham.

A Jad Vasem adatbázisában a holokausztban meggyilkolt mindegy hatmillió zsidó közül mintegy 4,7 milliónak õrzik a nevét. 1954-ben kezdték az áldozatok összeírását a túlélõ rokonság által kitöltött tanúságtételi nyomtatványokkal, amelyeken ma is be lehet jelenteni – akár az interneten is – a megöltek adatait.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-10-20 18:39
Mégis lesznek újabb német tengeralattjárói Izraelnek?


Németország titkos egyetértési nyilatkozatot írt alá újabb három – a korrupciógyanús közbeszerzés miatt vitatott – tengeralattjáró eladásáról Izraelnek – értesült pénteken a Jediót Ahronót címû újság honlapja, a ynet. Az utóbbi hetekben német tisztviselõk nyomására számos olyan változást illesztettek a paktumba, amelyek lehetõvé teszik Németország számára, hogy könnyedén visszavonulhasson az üzlettõl, ha az izraeli oldalon korrupcióval kísért fegyverüzlet miatt erre kényszerülne.
https://www.hirad...izraelnek/

A Bundeswehr folytatná a kurd harcosok kiképzését

A német hadsereg (Bundeswehr) a kurd harcosok és az iraki kormányerõk összecsapásai ellenére folytatni szeretné a pesmerga fegyveresek kiképzését. A berlini védelmi tárca pénteki közlése szerint amennyiben a helyzet gyökeresen nem változik, vasárnaptól ismét indulhat a katonai oktatás az autonóm Kurdisztánban.http://kitekinto....f=hirstart
83 #2 Sbert
- 2017-10-20 19:32
Imre!
Kell nekik megint Ú zekcung-nyócig - x, mert amit kaptak mán kettõt, mintha mind nem vóna-zazrivecz üzemképes.
MINTHA PARKING-BAN VOLNÁNAK, AZ FÖLDKÖZI-TENGER PADLÓLEMEZÉN, A SZÍR PARTOK ELÕTT.
Az egyik, gondolom, a szerencsésebbik, az Admiral Kuznyecovot vette gorcsõ alá....
A másikat a Kamovok márcsak "hobbyból" tették nem vízbiztossá.
Amennyiben hihetek a nem a gyõztesek által írt krónikáknak is....B)
4 #3 Posta Imre
- 2017-10-20 19:53
Vastagh Pál igazságügyi miniszter úrnak
BelföldTisztelt Miniszter Úr!

E hó elején napilapból értesülhettem arról, hogy Ön hivatalos izraeli útja során újabb kárpótlási igényrõl tárgyalt. Ezzel összefüggésben a következõkre szeretném szíves figyelmét felhívni.

Valószínûnek tartom, hogy Ön is ismeretében van annak az elmúlt évben nyilvánosságra került brit levéltári dokumentumoknak, amely a magyar ügyekkel foglalkozó osztályon F.O. 371/34498./C. 120351.sz. alatt kapott elhelyezést. Az idézett dokumentum szerint 1943 nyarán az akkori magyar kormány kéréssel fordult az angolszász nagyhatalmakhoz, hogy tegyék lehetõvé Magyarország kiugrását a tengelyhatalmi blokkból. Ennek tárgyalása során megjelent a Zsidó Képviselettõl Haimer professzor, aki a zsidó nagytanács azon kérelmét adta elõ, hogy "a magyar kérelem teljesítése miatt aggódnak a Magyarországon viszonylagos biztonságban élo 800.000 zsidó megsemmisítését eredményezné."

Az elhangzott vétó után az angol referens, dr. Randall, a következõt írta sajátkezûleg a dokumentumra: "E kérdést megkülönböztetõ figyelemmel kísérjük, és ezért nem követeljük a magyaroktól, hogy nyíltan álljanak ki a németek ellen, amely a német megszállást eredményezné."

Az idézett kordokumentum tartalma után egyértelmûen megállpítható, hogy a magyar nemzet védõfalként lett feláldozva az országban akkor tartózkodó 800.000 zsidó megmentése érdekében.

Nem akarom ezzel összefüggésben emlegetni a világszerte szajkózott "utolsó csatlós, fasiszta, tömeggyilkos stb." megbélyegzéseket, amelyek még napjainkban is felszínen vannak. De azt, hogy az áldozattól követeljenek unos-untalan bocsánatkérést, vagyoni kárpótlást, még enyhe kifejezéssel élve is cinizmusnak nevezhetõ.

Az eddig felsoroltak ismeretében a következõ kéréssel fordulok Miniszter Úrhoz:
1. Állítson fel egy bizottságot annak megközelítõ megállapítására, hogy az 1943-as kiugrás megakadályozása következtében milyen kár érte a magyar nemzetet: a liberátorok szõnyegbombázásából, az ország késõbbi hadszíntérré válásából, a lakosság elhurcolásából, azok nagy része elpusztulásából, a már többszörösen megkövetelt és kifizetett kárpótlásból, az ország negyven éven át tartó folyamatos kirablásából, a nemzetet világszerte gyalázó hangok károkozásából.

A felsorolt károkat - amelyek többszörösét teszik ki az ország jelenlegi külsõ és belsõ adósságának - teljes egészében az idézett zsidó képviselet felé kell benyújtani. Elutasítás esetén a Hágai Nemzetközi Bírósághoz kell fordulni.

2.Mindaddig, amíg a Magyar Állam ezirányú vagyonjogi követelését nem teljesítik, elfogadhatatlan a másik oldal bárminemû követelése.

Miniszter Úr! Levelem már csak azért is idöszerûvé vált, mert a gyilkos nemzet minõsítést éppen attól a külföldön élõ neves karmestertõl kaptuk, aki a sajtó híradása szerint a magyar népet "milliós nagyságrendû gyilkosoknak" nevezte. Az illetõ karmester Solti György, aki ezt követõen május 8-án a Budapest Kongresszusi Központban a Fesztivál Zenekart vezényelte.

Miniszter Úr! Elképzelhetõnek tartja-e, hogy valaki Izrael népét a palesztinok milliós nagyságrendû gyilkosának nevezze, s utána Tel Aviv legnagyobb koncerttermében izraeli zenekart vezényeljen?"


Budapest, 1995. jún. 27.
· Posta Imre - 2017. július 20. 19:00 · 4 hozzászólás · 4696

http://postaimre....0#comments

Sbert ezzel valamilyen holokoszt néven futó ordinális disznóságra utalsz?
131 #4 lalapapa
- 2017-10-21 00:49
Ezert kell vetni minden polgarnak a miseken meg fal es le ulni terdelni hogy imadkozzanak es emlekezzenek
a sok rondasagra,
nyugodjanak bekeben
83 #5 Sbert
- 2017-10-21 19:53
nofene.
leesett, a címed alapján is egy ordenári rigolyám-csigolyám, Imre Úr!
Tisztelt Ügyészség!
Örömmel olvastam, miszerin sikerült azonosítani a holló-kamú mügyben sértettek zömét, . Valószínûleg, a nevek szerint is.
Nos, amennyiben ez igaz, kérem szépen a lakcímkártyájukat is felmutatni, miszerint, ezen exitáltak nem a Kárpát-medencében tettek ?életük? végére pontot, hanem Izraelben.
Ami, ugye, de facto, mintha egyezerkilencszáz-negyvenkilencben alakult meg.
Az Önök álltal ellopott Magyar Talmudista Akadémiát nem hívhatom palástra, csak az egyszerû szórendiséget, ugye?
Azt meg valami Arany-terembúrája, vagy Korona illeti, az arra Genetikailag is kiválasztott Õrzökre ruházva.
Átmönnék akko, a trendy vulgáris, álltalatok agymosott buziságba.
Roppant módban örülök, hogy 1991 májusa óta hivatalosan is tanítjátok a a Magyar Beszédnek látszó valamit.
Mert? Ez? Simán az. Már a nyelvtan tanárnõm, anno a Mariann Mama, is felhívta erre a kis csecsebecsére a figyelmet, (bár, akkor nem értettem még, ((bezzegh, ma)) )
"Sánta! Ha nem vagy zsidó, beszélj magyarul!"
És ime a paradox, a mondatban, ami a cikk cime:
Mi a faxomra gondoljak?
(rád bízom, válogasd ki: )
Azonosították a halokauszt magyar(,) áldozatainak többségét Izraelben.
Mesélj még, metéltfarkú, de szõröspinás agyhalott:
Szórendiség?
Vesszõ? (jahh az metélve....)
Megint más Ki azonosított kit? HOL?
Mondom, tán, kérdöm is:
Izraelben azonosítottak egy halom magyar(,) valakit?
Nem ittennté kéne tán?
Jahh ott köll. Capische! De akkor nem itt haltak mögh, ugye? Ha ott haltak mögh, a fene a kurva agyadtok, BÍÍÍRKA szarok, akkor? Miért is is holokamu áldozatokról nyekeregtek vajon?
Mááán, mögint, ki ver át kit?
Olvassatok, citáljatok. Leszarom, látjátok, nem vagyok fogható.
De, azért adok a korona-kérdés mellé egy jogart is:
(Bocs, MAG-ok, direkte van kisbetûvel mindkét Kiemelt tartalmú szó a mondatban....:( )
Ha a delikvensek ott lettek azonosítva, ki vitte el a földi maradványokat?
Milyen jogon?
Kinek az engedélyével?
Érdekes dolog ez az Unesco, (tudom, Ti, zsidók a minap léptetek ki ebbõl az agymosásból is), de pill:
Hogyan is mondja a jog? Mégh a római is?
Minden napot nyugtával dicsérj.
Jahh, hogy itt is loptok?
Idõt? Csontokat?
Benneteket lopnának már el Gaia Földanya Testérõl, oszt nyugodna már mindenki, gyógy(vegy)szer és fegyverlobby mentesen!
Áldás!
Sánta Róbert
267 #6 Perle
- 2017-10-23 14:42
Lesz ennek az azonosításnak komoly anyagi vonzata is.:o
2 #7 gerry
- 2017-10-24 05:28
Ennyit erröl (csaba küldte be):

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.69 másodperc
3,402,884 egyedi látogató