Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A kontinens egyik legmodernebb hivatala lesz a magyar hatóság

BelföldA "magyar ganédomb" a legcsics-kásabb! Ugye elhiszitek, hogy ez már a vármegyerendszer és a Selyemút kohn-jedukácionja! A kormány által augusztusban elfogadott NAV 2.0 stratégia cselekvési terve magában foglalja az informatikai, szervezeti, strukturális és személyi változtatások mellett az adótudatosság és adómorál erõsítését is – mondta Molnár Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium vám- és nemzetközi ügyekért felelõs helyettes államtitkára pénteken a Magyar Vámügyi Szövetség õszi vándorkonferenciáján. Mint mondta, a stratégia célja, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Európa egyik legjobb és legmodernebb hivatala legyen.

A megvalósítás elkezdõdött, a feladatok nagyobb része azonban jövõre vár a szervezetre, amely az ügyfélbarát rendszer tavaly elkezdett kiépítésével is jól halad. Szavai szerint az e-szja bevezetése sikertörténet, és kedvezõek a tapasztalatok az inkasszót megelõzõ fizetési felszólítások kiküldésével is, hiszen az érintettek 26 százaléka a figyelmeztetés hatására maradéktalanul rendezte tartozását. A helyettes államtitkár arról is beszélt, hogy a július 1-jén hatályba lépett új jövedéki törvény minden érintettnek pozitív változásokat hozott. A jogszabály új biztosítékrendszert és bejelentési kötelezettségeket vezetett be, melyek eredményeként 2018. január 1-jétõl már a jövedéki adózók bevallását is képes lesz a NAV elkészíteni. Molnár Tamás szerint az eddig végzett munka egyik elismerése, hogy januártól a NAV lesz az általános közigazgatási végrehajtásért felelõs szerv Magyarországon, melynek elõkészítése ugyancsak idõarányosan halad.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-10-29 08:16
Voltam én már fasiszta disznó és zsidóbérenc is
Ibolya Tibor: Újabb vádemelések jönnek a Quaestor-ügyben

Az ügyészek nem érthetnek mindenhez, ezért specializálódniuk kell, véli Ibolya Tibor. A fõvárosi fõügyész napjaink kihívásaira válaszul azt szorgalmazza: Budapesten hozzanak létre egy infrastrukturálisan is önálló gazdasági ügyészséget. A Magyar Idõknek beszélt arról is, az igaz­ságszolgáltatás és a bûnmegelõzés sikere a jogegységben van, ám a gyorsított bírósági eljárásokon és az ügyészségi sajtókommunikáción is múlik. A politikai korrektség (PC) ítélkezésben történõ megjelenésének tartja, hogy – jogerõs bírói döntés szerint – a demokrácia ürügyén bûncselekmény elkövetésével lehet vádolni az ügyészséget. Ibolya Tibor jelezte, a Quaestor-ügyben újabb vádemelések következnek...
http://magyaridok...c-2389123/
267 #2 Perle
- 2017-10-29 11:21
" adótudatosság és adómorál "erõsítését is

Ilyen fogalmak nincsenek, helyettük az adófélelem létezik. Ez is csak a kis -és középvállalatoknál, magánvállalkozóknál jelenik meg, mert õket ellenõrzik legtöbbször.. A félelem, a büntetés és az újabb ellenõrzés miatti rettegési vezet ahhoz, hogy idõben befizesség az adót. Ezt több évtizeden át pénzügyi területen dolgozva tapasztaltam. A "hatalmasokat" elkerülti az ellenõrzés, emiatt adódik az a helyzet, hogy százmilliós adócsalással vádolnak vállalkozókat, magánszemélyeket. Ezt az adóhiányt a életlben már soha be nem szedi tõlük senki. Akkor kellett volna észlelnie az adóhatóságnak a növekvõ adóhiányt, amikor az folyamatosan kelettkezett, nem kivárva azt, amíg pld egy . kapualjba bejelentett vállakozás vezetõje fel nem szívódik.
Ahhoz, hogy itt Magyarországon az adózás és a cégmûködés területén rend legyen, ahhoz partnernek kellene lenni az illetékes minisztériumnak is. Ez a fõhatóság megengedi például azt, hogy egyesek " telephely szolgáltatást" nyújtsanak. Látok ilyet több helyen a fõvárosban, legutóbb egy használtautó telepen.
Irodahelyiség alig, mégis több cégnek lehet a telephelye. Ezért otthonában a csaló cég vezetõjét nem macerálja senki.
Hány olyan esetrõl hallottam, amelynél a vállakozás bejelentett címére kimenõ adóellenõrok semmit, senkit sem találtak.
95 #3 irredenta1
- 2017-10-29 17:14
Ki mondta,hogy "kell" adózni?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.42 másodperc
3,398,191 egyedi látogató