Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A baráti Oroszország kitüntette Vidnyánszky Attilát a népeink közötti barátság erõsítéséért

BelföldEz már vicc kategória, pedig halálosan komoly. Színház az egész trágyadomb...szopatással és amirõl még csak most kezdenek karattyolni. A dolgozó orosz nép hálás a magyarnak, hogy e két dicsõ kultúra közeledett egymáshoz.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Puskin-éremmel tüntette ki Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendezõt, a Nemzeti Színház igazgatóját szombaton Moszkvában, az orosz nemzeti egység napján.

Az orosz nemzeti ünnepen a népek közötti barátság és együttmûködés erõsítéséért négy külföldi személyiség – Vidnyánszky Attila mellett egy pakisztáni, egy litván és egy vietnami – kapta meg az orosz állami kitüntetést. A díjat az orosz külügyminiszter nyújtotta át a minisztérium központi épületében – jelentette az orosz állami TASZSZ hírügynökség.

A laudáció szerint Vidnyánszky nagyban hozzájárul az orosz irodalom népszerûsítéséhez, és megismerteti a magyar közönséget Oroszország kulturális örökségével. Lavrov így fogalmazott:

Nagyra értékeljük azt is, hogy az Ön erõfeszítéseinek köszönhetõen sikerült felújítani az oroszországi és magyar színházak közötti együttmûködést.

A Puskin-érmet 1999-ben alapították, orosz és külföldi állampolgároknak adományozzák a kultúra, a mûvészetek, a mûvelõdés és a humán tudományok területén szerzett érdemeikért.

(MTI; Kiemelt kép: 24.hu / Neményi Márton)
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-11-05 14:11
Bréking: Lemondott Kerényi Miklós Gábor

KERO nyilatkozatot adott ki.
A Bors Online-hoz eljuttatta Kerényi Miklós Gábor és a Budapesti Operettszínház is nyilatkozatát, amely az igazgató lemondásáról szól.

Az elmúlt napok vádjai miatt tette meg a lépést – írja a lap.

A lap változtatás nélkül idézi a nyilatkozatokat:

“Visszautasítom mindazon állításokat, pletykákat, híreszteléseket, melyek az elmúlt napokban engem értek és imádott társulatom mindennapjait, mûködését mérgezték és mérgezik. Hogy a nyugodt munkát biztosítsam, döntésem az, hogy a mai nappal munkáltatómtól felmentésemet kértem a Budapesti Operettszínház mûvészeti vezetõi tevékenysége alól, továbbá nyugdíjazásomat kezdeményeztem. Szentpétervári bemutatómat követõen minden erõmmel azon leszek, hogy tisztázzam magam.
Kerényi Miklós Gábor”
http://black.cafe...los-gabor/
4 #2 Posta Imre
- 2017-11-05 16:47
263 nacionalistát vettek õrizetbe Oroszországban

Vasárnap Moszkva belvárosában 263 embert vettek õrizetbe azzal az indoklással, hogy egy nem engedélyezett megmozduláson vettek részt. Az érintettek többsége a hatóságok szerint nacionalista szervezetek tagja.

A rendõrség a TASZSZ hírügynökséggel közölte: többektõl fegyvert, kést és bokszert koboztak el, ami arra utal, hogy a rendfenntartó erõkkel szembeni ellenállásra készültek. A Kreml melletti Manyezsnaja teret lezárták, két közeli metrómegálló forgalmát korlátozták. A biztonsági erõket készültségbe helyezték Szentpétervár központjában is, sajtójelentések szerint ott is történtek õrizetbe vételek.https://444.hu/2...zorszagban
267 #3 Perle
- 2017-11-07 17:44
Orosz fiatalok felhívása összefogásra Európa népeihez:
https://www.youtu...mnY9HoaHrU
267 #4 Perle
- 2017-11-07 20:17
A következõ kitüntetett a szegedi élelmiszer áruház lesz. Õk cirill betûkkel is kiírják a tudnivalókat a külföldi vásárlók miatt::D

http://www.delmag...t/2538388/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.48 másodperc
3,401,506 egyedi látogató