Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A norvég Aftenposten: indulnak haza a kelet-európaiak

BelföldDe mennek ám! Itt olyan építkezések vannak, hogy csak ámulok! Kinek? Minek? Norvégiának, a hazai balliberálisok egyik imádott mintaországának legnagyobb példányszámú lapja, az Aftenposten szombati, vezetõ cikkével e balliberálisok füleibe szörnyû harsonaszót durrantott.

Már maga ennek a lapnak a léte is kihívás azon haladó hazai felfogással szemben, miszerint a nyomtatott sajtónak vége, hiszen a népességet tekintve nálunk majdnem kétszer kisebb és a hírek szerint internettel egészen jól ellátott Norvégiában ezt a nyomtatott napilapot 210 000 példányban adják el, ami nálunk egy igazán „combos”, négyszázezres példányszámnak felelne meg. Mely négyszázezer is persze csak fele a nyolcszázezer példányszámban megjelenõ Kronen Zeitungnak, amely napilapból egy internettel állítólag ugyancsak rendelkezõ Ausztriában ennyi kél el.

A norvég lap balliberálisan szalonképtelen, udvariatlanul ordító címe:

„Mennek haza a kelet-európaiak. Lengyelország komoly munkaerõ beáramlással számíthat az elkövetkezõ 15 évben”.


Mely cím nyilván relaxációs kényszerkezelést vált ki a magyarok égõ elvándorlási vágyáról naponta többször tudósító és õket erre ösztönzõ Klubrádiótól a 444-ig, e médiumokban beszéd- és íráshebegést okozva.

Megkezdõdött a lengyelek és litvánok hazaindulása, mert jók az otthoni munkakilátások és kedvezõek az ingatlanárak,

írja az Aftenposten.

Adrian Haugen Ordemann (norvég statisztikai hivatal munkatársa) elmondta, a legtöbben 2012-ben jöttek dolgozni, de most már kevesebben érkeznek Kelet-Európából.

Az elmúlt években

a svéd, litván és lengyel állampolgárok „nettó beáramlása” Norvégiába 16 ezer emberrel csökkent.


2016-ra a svédek, lengyel és litvánok emigráltak a legnagyobb számban Norvégiába.

Amihez zárójelbe kell tennünk azt a hazai balliberális médiaprostituáltaknak szintén égõen fájó svédországi felmérést, amelyrõl három napja a svéd közszolgálati televízió számolt be: a megkérdezett 18 és 36 év közötti svédek egyharmada mondta, hogy szeretne külföldön dolgozni.

Az Aftenposten cikke ezután ismerteti,

milyen szépen esnek a munkanélküliségi mutatók a kelet-európai országokban.

Így érthetõ, olvasható, hogy Norvégiában az elmúlt évben mérték a legkevesebb odaérkezõt.

Az Economist szerint egyébként 1992 és 2015 között 18 millió kelet-európai keresett munkát határaikon túl, jegyzi meg a cikk.

Az írás ezután Magyarországra fordítja a figyelmét. Ott a fiatal, szakképzett embereket magasabb bérekkel, alacsonyabb adókkal, jelentõs vásárlóerõvel és szinte garantált munkahellyel várják.


A „Gyere haza fiatal” programmal és az EU-ban a legalacsonyabb vállalati adóval vonzzák a magyar hatóságok a fiatalokat. Arról nem is szólva, hogy

a minimál bér Magyarországon az elmúlt két évben 30 százalékkal nõtt.


Olvasható a populista, rasszista, idegengyûlölõ, erõszakra felbujtó norvég cikk a norvégok hazájában megjelenõ norvég napilapban.
Link

Hozzászólások

48 #1 ro-zsola
- 2017-11-06 18:42
Emlékszel Imre : " mindenki visszamegy oda ahonnan jött "
Lengyelország izmosodik. Egyes " próféták " szerint ismét hajnalodik északon , emlegetik a Lengyel - Litván Királyságot.
Mi sem maradunk ki a " jóból ". egyre hallani Ausztria - Magyaroroszágról
A lengyelt még megértem. Izmosodnia kell a nemlétezõ " orosz agresszió " miatt. Gazdaságilag pedig " független " kell legyen Oroszországtól. ( milyen vonat az ott te !!!! Mit visz az Oroszföldre ? )
Sajnos Ausztria - Magyaroszág nem igazán lenne jó a számunkra. Esetleg akkor ha a magyaroké lenne a vezetés. Ez eléggé kétséges hisz még a csonkaföldet se vagyunk képesek vezetni.
Egy megoldás lenne. Új Honfoglalás
450 , 896 után ismét " keletrõl érkezõ HUN migrációra " lenne szükség. Szkiták is jöhetnek.
Bár úgy néz ki , a Selyemút nagyon erõs. Ismét eljön az Aranyhorda ?
Egy biztos , a lengyel vendégmunkás hazamegy mert otthon már egyre jobb az élet. Hogyan lesz Euro Lengyelországban ? A Csehek nem hagyják a " koronát " és remélem hogy a magyar is szereti a Forintot
Egyes " német " szagértõk szerint az EU felbomlik , legkevesebb 2 részre oszlik. A V4+ pedig fejlõdni fog.
Törökoroszág már nem lesz EU gyarmat. Igaz ami igaz , nem is volt értelme. Ha a török megél saját erõbõl akkor a lengyel , cseh és a magyar is
Elvégre errõl szól a " szeretett viktorunk " projekt
4 #2 Posta Imre
- 2017-11-06 19:00
Rozsola, ne emlékeznék? Én mondtam, nem? :-))
Ja, ahogy hallani, egyre több építkezést kínai munkások végeznek. Micsoda véletlen.
4 #3 Posta Imre
- 2017-11-06 19:47
Közös tõkepiacot hoznak létre a balti államok


Közös tõkepiac létrehozásáról írt alá memorandumot hétfõn Észtország, Lettország és Litvánia - közölte hétfõn Londonban a kezdeményezés egyik támogatója, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).

A közös balti tõkepiac kialakításának másik támogatója az Európai Bizottság. A memorandumot az EBRD közlése szerint Brüsszelben írták alá a három balti köztársaság pénzügyminiszterei az EBRD szakpolitikai és partnerségi kérdésekért felelõs alelnöke, Pierre Heilbronn és az Európai Bizottság alelnöke, Valdis Dombrovskis jelenlétében.

Az EBRD szerint a kezdeményezés célja, hogy a három balti EU-tagország a közös tõkepiac megteremtésével egyesítse erõit a befektetések bevonása érdekében, túllépve azokon a korlátokon, amelyekkel gazdaságaik kis mérete miatt gyakran szembesülnek.
http://www.tozsde...88519.html
267 #4 Perle
- 2017-11-06 21:27
Kapnak majd a kelet-európaikat helyett setéteket. Még néhány évtized és elkezd lepusztulni Norvégia is kelet -európai szintre.

Rámegy a gatyájuk ia a migránsok felzárkóztatására az oktatásban:
http://norwaytoda...expensive/

Ott forgat éppen a szcientológus mûvész is. Remélem, a pilóták túlélik a forgatását, nem úgy mint 2 évvel ezelõtt, akiket a halálba hajszolt.
http://norwaytoda...stavanger/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.47 másodperc
3,392,334 egyedi látogató