Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Európa újraalapítását sürgette a francia és a német államfõ

KultúraKezdjük azzal, hogy ezt a mocskos buzi zsidó-cigány vallási hordát eltakarítjuk a bús büdös PI-csába, aztán a maradékot kieggyeljük, mint a répát és a többit meg sorjázzuk, mint a vágott vasat. Talán lenne értelme, de így, ezzel a mai "istenes" tetvedék bandával semmi. Mostantól közösen építjük a történelmünket, mert az a közös jövõnk alapja, mert még nagyon sok teendõnk van együtt - hangzott el Emmanuel Macron és Frank-Walter Steinmeier elsõ világháborús évfordulón rendezett találkozóján.

“Osztjuk mindketten azt az alapvetõ érzést, hogy ez az újraalapítás szükséges és sürgõs, és hogy ebbõl a szempontból a következõ év meghatározó lesz” – mondta a francia elnök miután az elsõ világháborús harcokat lezáró fegyverszünet évfordulója alkalmából hivatalában fogadta a német elnököt.
EPA/KALUS-DIETMAR GABBERT

Frank-Walter Steinmeier (EPA/KALUS-DIETMAR GABBERT)“Közös felelõsségünk ezen munkálkodni, miután az új (német) koalíciós kormány megalakul. Ezt a munkát szeretném vezetni Angela Merkel kancellárral” – tette hozzá. A CDU/CSU jobbközép pártszövetség, a liberálisok (FDP) és a Zöldek a szeptember 24-i szövetségi parlamenti választások óta próbálják meg létrehozni elsõ közös kormányukat.

A koalíciós tárgyalások egyik kényes pontja az Európai Unió reformja, és az arra tett francia javaslatok, mégpedig az eurózóna kormányzását illetõen, amelyet a liberálisok és a konzervatívok egy része nem támogat.

“Azok a koalíciós partnerek, amelyek most próbálnak kormányt alakítani, a választási kampányban valamennyien megerõsítették a francia-német páros motor szerepét egy új európai projekt érdekében” – hívta fel a figyelmet Emmanuel Macron, azt remélve, hogy ennek körvonalait “a következõ hónapokban” már pontosítani lehet.
Érdekes lehet számodra:
Drágultak az üzemanyagok
megosztás
A regionális elnökök tiltakoznak Gyurcsány kezdeményezése ellen
megosztás
Így nézett ki a fogszabályzós Drew Barrymore 12 évesen
megosztás

Frank-Walter Steinmeier üdvözölte a francia elnöknek szeptember 26-én az európai reformtervekrõl a párizsi Sorbonne egyetemen elmondott szerinte “bátor” beszédét egy “olyan pillanatban, amikor sok a szkepticizmus” Európában.

Az elnöki hivatalból a két államfõ együtt utazott el Elzászba, ahol a német-francia határvidéken fekvõ Vogézek hegység Vieil Armand (Hartmannswillerkopf) magaslatán felavatták a Hartmannswillerkopf francia-német emlékmúzeumot.

A német és francia csapatok az elsõ világháborúban ezen a csatamezõn folytatták egymással az egyik legvéresebb ütközetet. A Vieil Armand magaslatnál a francia állam már 1932-ben emeltetett egy emlékmûvet. Az új emlékhely koncepcióját közösen dolgozták ki francia és német szakértõk.

Az avatási ünnepséggel kezdõdtek meg az elsõ világháborús harcokat lezáró fegyverszünet évfordulója alkalmából rendezendõ megemlékezések. ”Ez a közös látogatás és ez a gesztus nem a fájdalmas múltba való visszanézés a hazáink számára, hanem a közös megemlékezés jele (…)

Mostantól közösen építjük a történelmünket, mert az a közös jövõnk alapja, mert még nagyon sok teendõnk van együtt” – mondta Emmanuel Macron. Frank-Walter Steinmeier azt hangsúlyozta, hogy “fontos emlékeztetni arra az embereket, honnan jövünk, különösen egy olyan idõszakban, amikor együtt küzdünk azért, hogy kilábaljunk az európai válságból”.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2017-11-11 12:54
Mindjárt kezdõdnek a naconalista tüntetések Lengyelországban a Függetlenség napján: Hazánkból is lesznek résztvevõk.
http://www.aljaze...13155.html
267 #2 Perle
- 2017-11-11 22:59
Az EU vágatja ki az erdõket Ukrajnában, a Kárpátokban az Ukrajnának nyujtott hitelekért cserébe és a beigért csatlakozásért.
Hogy árvízeket okoz a kiírtott erdõ, senkit sem érdekel.
https://lenta.ru/...11/12/les/
267 #3 Perle
- 2017-11-13 13:54
Alakulgat egy Eu-katona védelmi szövetség , de a 28 államból csak 23 vesz benne részt. :
http://www.consil...-on-pesco/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.33 másodperc
3,899,419 egyedi látogató