Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A liberális Kanadában már a zsidótörvényeket megszégyenítõen diszkriminálnak

BelföldÉs kinek kell ez a tetvedék zsidó horda? Na jó az oroszoknak igen, de hát õk még mindig a zsidó-náci retorkát tekerik, csak mert oda és ide, ebbe a Magyarországnak nevezett meszesgödörbe kell csalni a hulladékot. De jó ezt tudni! Biztos? A manapság egyre nagyobb teret kapó kampuszliberalizmus mezsgyéjén megjelent az intolerancia és a gyûlölködés mellett a baloldali szalon-antiszemitizmus. A betegesen liberális Kanada egy újabb példával szolgál.

A neves kanadai egyetem, a montreali McGill University diákszövetségének vezetõsége kiszavazta egyik tagját, annak zsidó származása miatt. A vezetõségi ülés során még két olyan diákot zártak ki soraikból, akik Izraelt és a zsidó közösséget támogató véleményt fogalmaztak meg.

„Ez a szavazás azt az üzenetet közvetíti az intézmény zsidó hallgatói felé, hogy a diákszövetség vezetõség szemében nemkívánatos személyek. Az effajta diszkrimináció elfogadhatatlan, különösen egy olyan egyetemen, amely a befogadást hirdeti" - mondta az eset kapcsán Avi Benlolo a Simon Wiesenthal Központ munkatársa.

A vezetõségi szavazást egy olyan csoport kezdeményezte, mely szerint egy zsidó diáknak nincs helye az iskola vezetõségében.

A beszámolók szerint Suzanne Fortier, az egyetem elnöke vizsgálatot kezdeményezett az antiszemita incidenst követõen, és egy telefonos forródrótot is elindított, melyben a diákok az õket ért rasszista és diszkriminatív támadásokról számolhatnak be. Ezen felül felállított egy bizottságot, mely az egyetemi szólásszabadság és egyenlõség kérdését vizsgálja.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.36 másodperc
3,391,382 egyedi látogató