Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kövér: Meg kell védeni Magyarország szuverenitását, nemzeti jellegét

BelföldMeg Kelet vona, de már veszett fejsze nyele. A "jelleg" még nyomokban megvan, de a tartalom és a forma egy merõ mocskos zsidó-cigány gané. Az lesz, amit Moszkvában (vagy máshol) a mandarinul is beszélõ maci kitervelt, oszt jóccakát! Isten megbaxhatja az összes csürhéjét. A 2018-as parlamenti választást is sorsdöntõnek tartja Kövér László házelnök, aki szerint a választás tétje az, hogy „megvédjük-e, ami a miénk”.

A Fidesz országos választmányának elnöke vasárnap a kormánypárt tisztújító kongresszusán, Budapesten azt mondta: meg kell védeni a rendbeszedett pénzügyeket, a teljes foglalkoztatottság esélyét, a tartósan növekvõ gazdaságot és jövedelmeket, a családtámogatási rendszert, valamint a közteherviselés új szisztémáját, amellyel bevonták a közcélok finanszírozásába a bankokat és a multinacionális cégeket, amelyek addig „korlát nélkül szivattyúzhatták ki az extraprofitot, amelyért meg sem dolgoztak”.

Ezen felül meg kell védeni a nemzet határokon átívelõ újraegyesítésének lehetõségét, a biztonságot – hangsúlyozta a politikus, utóbbival kapcsolatban pedig kijelentette: „nem akarjuk, hogy egyszer majd egy baloldali politikus bennünket is azzal próbáljon vigasztalni, hogy a terror a nagyvárosi lét immáron elkerülhetetlen velejárója”.

„Meg kell védeni a kultúránkat, hitünket, nyelvünket, önazonosságunkat, Magyarország szuverenitását, önrendelkezését, nemzeti jellegét” – sorolta Kövér László.

„Európai jelentõségû” lesz a választás

Európa, a kontinens határainak, szabadságának és demokratikus rendjének védelmét is szorgalmazta, kiemelve ezzel kapcsolatban, hogy a magyar választás európai jelentõségû is lesz.

Európa ma egy politikai, gazdasági és szellemi fegyverekkel vívott világhatalmi harc színtere, benne Magyarország pedig „a normalitás kevés megmaradt bástyáinak egyike, talán legerõsebbike” – mondta.

„Ha nem leszünk képesek megvédeni, akkor jelentõsen csökken annak esélye, hogy Európa fennmaradhat mint a nemzeti kultúrák sokszínû terepe” – fogalmazott.

A legközvetlenebb fenyegetés – folytatta – a „tömeges bevándoroltatás”, de ugyanaz a küzdelem zajlik a médiában, a kultúrában, az oktatásban, a nyelvhasználatban, mindenütt: „lezülleszteni, erkölcseiben szétzilálni, önazonosságában megroppantani (…), korlátlanul manipulálhatóvá tenni mindannyiunkat; ez a Soros-félék nyitott társadalma, az õ perverz szép, új világuk célja”.
Budapest, 2017. november 12. Kövér László, az Országgyûlés elnöke, a Fidesz országos elnökségének tagja felszólal a Fidesz XXVII., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2017. november 12-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kövér László, az Országgyûlés elnöke, a Fidesz országos elnökségének tagja felszólal a Fidesz XXVII., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2017. november 12-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A házelnök arról is beszélt, még 1994-ben sem hitte volna el, hogy „a kommunizmus bukása után fenyegethet minket egy még aberráltabb rendszer, amely az ember társadalmi meghatározottsága után már annak biológiai meghatározottságát is vitathatóvá teszi”. Ahogyan azt sem, hogy „a nyugati média (…) az egypárti sajtónál összehasonlíthatatlanul hatékonyabban manipulálja a társadalmat”, és hogy „a Kommunista kiáltvány és a Mein Kampf után van még a gonosznak a világ számára új mondanivalója” – tette hozzá. „Azt hittük volna el a legkevésbé, hogy a (…) liberális demokráciának hazudott új totalitarizmus elleni küzdelemben nemcsak a vezetõ szerep lesz a miénk, hanem szinte magunkra is maradunk” – fogalmazott.

Kövér László hangsúlyozta ugyanakkor, hogy noha a magyarországi ellenzék „intellektuális korlátoltságából fakadóan a kérdéseket sem érti”, az európai politikai elit jelentõs része pedig elárulta választóit, ennek ellenére az európaiak többsége „a mi pártunkon áll”.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (b) és Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vezetõje, a Fidesz Borsod-Abaúj-Zemplén megyei választmányának elnöke (j) a Fidesz XXVII., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2017. november 12-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Pártigazgató: „a végén nagy meccs lesz”

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, alelnöke azt emelte ki, hogy az ellenzék minden trükköt, fortélyt bevetett az idõközi választásokon, ennek ellenére a Fidesz az esetek közel kétharmadában nyert.

A Fidesz kilenc alkalommal nyert népszavazáson, parlamenti, önkormányzati és EP-választásokon 2006 õsze óta – ismertette, hozzátéve: kétszer is megtörtént, hogy közel 3,4 millióan támogatták az álláspontjukat.

A pártigazgató azt is mondta: a múltbeli sikerek ellenére csak pillanatokra ugyan, de elkezdenek aggódni. „Az nem történhet meg ismét, ami 2002-ben” – jelentette ki, utalva a béremelések, gazdasági növekedés után elveszített választásra.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (k) és Kubatov Gábor alelnök (mögötte) a Fidesz XXVII., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2017. november 12-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kubatov Gábor minden eddiginél fontosabbnak nevezte a jövõ tavaszi választást, ami értékelése szerint „a végén nagy meccs lesz”.

Kifejtette azt is, miért akarnak gyõzni. Az indokok közé sorolta, hogy van, aki a 40-es években a családjával történtek miatt, mások 1956-os terror miatt, megint mások a 2006. október 23-án az Astoriánál történtek miatt állnak a párt mellett. „Van, aki a szülei emlékéért, van, aki a tõlük kapott szellemi örökségért, van, aki a gyerekeiért, van, aki az unokái jövõje miatt támogat minket” – sorolta.

A pártigazgató az érvek között említette a gazdaság talpra állítását, sok 100 ezer munkahely létrehozását, a határok védelmét.
Érdekes lehet számodra:
Minden kongresszusi küldött a miniszterelnökkel akart szelfizni
megosztás
Halálos is lehet a mogyoró
megosztás
Ez lesz az év kedvenc karácsonyi dala?
megosztás

„Nagyon sokan vannak, akik pusztán azért állnak mellettünk, mert egy napot se tudnak leélni anélkül, hogy ne gondolnák, hogy magyarnak lenni kiváltság” – fogalmazta meg. Kubatov Gábor szerint ha mindent megtesznek, akkor meglehet a gyõzelem és – az MSZP mostani helyzetét látva – még az is elõfordulhat, hogy a múltat sikerül végképp eltörölni.

A testületi beszámolók elfogadását követõen a kongresszuson módosították az alapszabályt, majd a szavazatszámláló bizottság részérõl Kontrát Károly közölte: a Fidesz elnöki posztjára Orbán Viktor az egyedüli jelölt, alelnöknek pedig Gulyás Gergelyt, Kubatov Gábort, Németh Szilárdot és Novák Katalint jelölték.

Ezután egyórás szünetet rendeltek el a tisztújításra.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.30 másodperc
3,400,371 egyedi látogató