Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Öngyilkosságba menekülõ rendõrök

KülföldEzeknek is pont ugyanazon zsidó-g.ci cigány vezetõik vannak, mint a "mi" rendõrsegglyukasztott maffia-csi-Káin-k. Láttatok már "francia" filmeben rendõrt példaképnek ábrázolni? Mind egy kibaxott idióta. Egyre több francia rendõr követ el öngyilkosságot: idén már negyvenöten vetettek véget életüknek, legutóbb egy hét alatt nyolc haláleset történt. A francia csendõrséget szintén sújtja a jelenség, idén eddig tizenhat tagjukat találták holtan, miután végeztek magukkal.

Az öngyilkosságok nagy aránya nem új ke­letû, Párizs már tavaly is dolgozott egy stratégián, hogy elébe mehessen a rossz lelkiállapot miatt bekövetkezõ tragédiáknak. Az akkori belügyminiszter, Bernard Cazeneuve célul tûzte ki, hogy javítja a munkahelyi életminõséget, és több pszichológussal, valamint kevesebb munkaórával küzd a rendõrök mentális és lelki jóllétéért. A frissen nyilvánosságra hozott adatok alapján a terv eddig nem váltotta be a hozzá fûzött reményeket.

Fotó: Teknõs Miklós

Hat hétvégébõl ötöt vannak szolgálatban

Sajtóforrások szerint egyértelmû: nem csupán a magánéleti problémák vezetnek a már sorozatosnak mond­ható öngyilkosságokhoz, hanem a francia rendõrség köreiben tapasztalható kedvezõtlen munkafeltételek, a vezetõk által az alkalmazottakra helyezett nyomás, illetve a hiányzó munkavédelmi garanciák. A The Localnak nyilatkozó szakszerve­zeti vezetõ, David-Olivier Reverdy szerint a helyzetet csak rontja, hogy „manapság senki nem riad vissza attól, hogy a rendõrökre támadjon”. Az utóbbi idõben a rendõrök a dzsihadisták kiemelt célpontjaivá váltak.

A francia rendõrség berkeibõl már a párizsi terrorcselekmények után bevezetett, majd ötször meghosszabbított rendkívüli állapot alatt érkeztek a vészjósló hírek: a megnövekedett munkateher és az azzal együtt járó veszély rossz hatással van a rend õreire. – A legtöbb francia rendõr hat hétvégébõl ötöt biztosan dolgozik, pedig a fõ szabály szerint minden második hétvégén pihennie kellene – idézi a France Bleu rádióállomás az egyik szakszervezeti vezetõt.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-11-19 14:50
Három embert lõtt agyon egy francia rendõr

Három embert lõtt le az utcán egy francia rendõr a Párizshoz közeli Sarcelle-ben. A rendõr megsebesítette barátnõjét, annak anyját és nõvérét is.

A három halott egyike a 31 éves rendõr barátnõjének apja, valamint két járókelõ. A rendõr ezután öngyilkos lett. Mindez szombaton történt.

Sarcelles polgármestere szerint a hármas gyilkosság elõtt a rendõr barátnõje közölte a férfival, hogy szakít vele.
http://index.hu/k...ia_rendor/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
4,460,872 egyedi látogató