Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Közép-Európa veszélyben

KülföldAhogy kiteszem a lábam, már veszély van? Amíg otthon voltam és kiabáltam, hogy "veszély van", addig mindenki hülyének nézett, most meg mikorra hülye lettem, mindenki veszélyt kiált? Ti értitek ezt?
Gulyás Gergely szerint az EP a Soros-tervet támogató válaszokat adott
A Fidesz szerint az Európai Parlament a csütörtöki döntésével a Soros-tervet támogató válaszokat adott, és az a veszély fenyeget, hogy Közép-Európa is megismerheti a tömeges bevándorlásból fakadó integrációs problémákat. Közben a baloldal letagadja a migránsok kötelezõ szétosztására vonatkozó brüsszeli terveket, de ha dönteni kell róla, akkor vagy támogatja, vagy lapít a szavazáskor.

– Az Európai Parlament (EP) a csütörtöki döntésével kitöltötte a nemzeti konzultációs kérdõívet, és egyértelmûen a Soros-terv végrehajtását támogató válaszokat adott – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely.

A Fidesz országgyûlési frakciójának vezetõje kifejtette: az EP – a dublini reformtervezettel kapcsolatos határozata alapján – létrehozna egy állandó, felsõ létszám- és idõkorlát nélküli betelepítési rendszert. Szerinte az EP döntése a határok megnyitásáról szól, mivel a tervezett mechanizmus alapján a migránsok menekültkérelmét nem az elsõ belépési ország bírálná el, hanem az, ahová elosztják õket. – Így pedig a schengeni határvédelemre kötelezett tagállamoknak nem lesz érdekük, hogy a külsõ határokat megvédjék – vélekedett a kormánypárti politikus.

– Az EP egyértelmû igent mondott a Nyugat-Európában összegyûlt bevándorlók kötelezõ – különös tekintettel közép-európai országokba történõ – szétosztására is – szögezte le Gulyás Gergely. Értékelése szerint ha a határozat az uniós közösségi jog részévé válik, annak közvetlen következménye lesz az európai országok nyelvének és kultúrájának háttérbe szorulása. Mindezek miatt minden magyar választót arra kért, töltse ki a nemzeti konzultációs kérdõívet, mert „a veszély és a fenyegetés közvetlenebb és nagyobb, mint valaha”; a kormány pedig csak akkor tud ezzel szembeszállni, ha komoly támogatás áll a konzultáció mögött. – Ha hatályba lép az EP által elfogadott határozat, tömeges migrációt és olyan integrációs problémákat hozhat, amelyeket Közép-Európában eddig nem kellett megtapasztalni – figyelmeztetett.

Fotó: Európai Parlament

Cecilia Wikström svéd liberális képviselõ jegyzi a kötelezõ migránsbefogadást elõíró javaslatot

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a baloldal tovább folytatja küzdelmét a valóság ellen, és továbbra is félrevezeti az embereket. Dömötör Csaba az MTI-nek arra reagált, hogy Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselõ a nap folyamán – a brüsszeli testület tájékoztatására hivatkozva – azt közölte: az Európai Bizottságnak nincs semmilyen tudomása a magyar kormányzati kampányban szereplõ „Soros-tervrõl”. Dömötör Csaba úgy fogalmazott: Ujhelyi István azok után is letagadja a bevándorlást segítõ tervek létezését, hogy az EP döntést hozott ezekrõl.

Bakondi György az M1 aktuális csatornán csütörtök este úgy nyilatkozott: a migránsok meghívólevélként értelmezhetik a dublini reformtervezetet. A miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója szerint a reformtervezetet fõleg az EP liberális képviselõi szeretnék még a 2019-es európai uniós választások elõtt végrehajtani.
Pikáns adalék, hogy a szavazáson a DK-s Niedermüller Péter és az LMP-s Meszerics Tamás – bár jelen voltak a szavazáson – nem nyomta meg a szavazógombot, holott a DK alelnöke eddigi élharcosa volt a migránsok elosztásának, és a javaslat kidolgozásában is részt vett. A szocialista Ujhelyi István tartózkodott, Szanyi Tibor (MSZP), Jávor Benedek (Párbeszéd) és a DK-s Molnár Csaba viszont igennel szavazott a LIBE bizottság által elõterjesztett módosító javaslatra. A Fidesz–KDNP-s EP-képviselõk egyöntetûen nemet mondtak az elõterjesztésre.
Tüntetéssorozat kezdõdik

A kötelezõ betelepítési kvóta, az EP migránsbarát politikája és Soros György ellen tüntetnek november 29-én Brüsszelben a Magyar Patrióták. Poszpischek Tamás, a demonstráció szervezõje lapunknak kifejtette: lét- és sorskérdés, hogy Európa ellen tudjon állni a migrációs nyomásnak, máskülönben a kontinens, kultúrájával együtt, eltûnik. Szerinte az iszlám Mohamed óta arról szól, hogyan vegyék be Európát, amelynek nemzetei folyamatos harcot vívnak a keleti hódítással szemben. – A brüsszeli tüntetés nem egyszeri alkalom lesz, osztrákok, franciák, flamandok és lengyelek is részt vesznek a november végi demonstráción, ahol magyar részrõl felszólal Morvai Krisztina és Tõkés László EP-képviselõ, valamint Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédõ – mondta a szervezõ. (G. D.)
Link

Hozzászólások

154 #1 kakas
- 2017-11-18 17:17
78.media.tumblr.com/dac14e7296dc97f65311c59d30a8b2d4/tumblr_ov8i6useMb1qbgoyio1_500.jpg
267 #2 Perle
- 2017-11-19 13:24
Figyelmeztetés tenor veszélyre az ünnepek alatt Európában:
Amerika hívja fel uatói figyelmét erre:
https://travel.st...urope.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.35 másodperc
4,460,663 egyedi látogató