Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Véget ért a Wise Foresight 2017 gyakorlat

BelföldA román zsidó-cigány "bölcs elõrelátással" megy a hugyozóba és ez már nem titok? De honnan lettek ilyen bátor "vitézek" ezek a "rongy magyarok"? „A gyakorlat a bizalom és a kiképzettség nagyon magas fokát mutatta meg. A zászlóalj eredményes és kész arra, hogy akár bevetésben is részt vegyen” – fogalmazott dr. Ruszin Romulusz dandártábornok november 24-én, a Wise Foresight 2017 elnevezésû magyar-román hadgyakorlaton.


A Magyar-Román Békefenntartó Zászlóalj 1998-ban alakult azzal a célzattal, hogy a két nemzet közös erõbedobással képes legyen különbözõ béketámogató, békekikényszerítõ feladatkörök ellátására. Ezt a célt szolgálja a rendszerint évrõl-évre megrendezett Wise Foresight, azaz Bölcs Elõrelátás elnevezésû gyakorlat is, amely során Magyarország és Románia katonái közösen bizonyíthatják felkészültségüket.

Az elmúlt csaknem húsz év során az együttmûködés számos elemében változott, fejlõdött. Amint dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, a gyakorlaton résztvevõ MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka is rámutatott, két évtizeddel ezelõtt még az jelentette a legkomolyabb kihívást, hogy a kommunikáció, az angol nyelv használata szintjén közös nevezõre jussanak. „A húsz év nagyon hosszú idõ egy katona életében. Rengeteg harceljárás változott, katonáink megjárták Irakot, Afganisztánt és a Balkánt. Ezen helyekrõl valós harci tapasztalatokat hoznak haza és építik bele a mindennapi kiképzésbe” – tette hozzá a dandártábornok.Mircea Gologan ezredes, a román 81. gépesített dandár parancsnoka szerint már a tizenkilenc évvel ezelõtti elképzelés is kiváló volt, amelynek a gyümölcsét most kezdi látni a közös együttmûködés. A honvedelem.hu kérdésére kiemelte, hogy szomszédként a két nemzetnek még jobban közelednie kell egymáshoz, ezzel is megerõsítve a két országot érintõ külsõ fenyegetések elleni védelmet. Az egyhetes gyakorlat zárónapján a résztvevõ katonák egy szakasza egy elképzelt ellenerõ támadásának kivédésén, majd sikeres ellentámadás indításán keresztül mutatták be a közös foglalkozások látványos és kétségtelen eredményességét.
Link

Hozzászólások

684 #1 atacama
- 2017-11-25 21:51
Bizonyíthatóan a legtöbb árulást és köpönyeg forgatást /pill.köpök eggyet/ elkövetõ mocsok horda ..az a román...dörgölödzetek a rüheshez aztán egy szép napon majd betáncol megint baila,baila a bailatonig megse áll... közeleggyetek elmebetegek!!!!!
3 #2 Enid
- 2017-11-25 22:14
Atacama! Nem a "ruhessel" van a baj, hanem az igennyel a ruhesre. Ha teszemazt a zsido at kellene mentse magat az "uj" vilagba, nem egy megfelelo gunya lenne-e a roman? Sajat cool-turhalyukkal, becsuletukkel, szerenysegukkel es teniszkonyokukkel (Hamer utan szabadon) egyuttveve.

Hazankat? Mar europat elleptek.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.50 másodperc
3,406,098 egyedi látogató