Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A kaszárnyák kifosztását, fegyveres önvédelmet indítványoz Földi László

Belföld az Országgyûlés alelnökének készült tanulmányában
Különbözõ témákban, összesen 5,4 millió forintért 24 tanulmányt rendelt az elmúlt 3 évben az Országgyûlés fideszes alelnöke, Lezsák Sándor. Földi László például 350 ezer adóforintért írta meg a “Gondolatok az Európát ért invázióval összefüggésben” címû 15 oldalas dolgozatot, amelyben egyebek mellett fegyveres önvédelemre és a kaszárnyák M-zárolt készleteinek kifosztására buzdít.

Októberben közadatigénylésben kértük ki az Országgyûlés Hivatalától, hogy Lezsák Sándor a rendelkezésére álló alelnöki keretbõl 2014 óta milyen tanulmányokat rendelt, és melyik mennyibe került.

Válaszként egy szép listát kaptunk, amin 24 tanulmány szerepel összesen 5,4 millió forint értékben különbözõ szerzõktõl, változatos témákban. A legolcsóbb mûvekért 100 ezer forintot, a legdrágábbakért 350 ezer forintot fizettek. Szerepel a listán Földi László, a CSOK, a zarándokturizmus, az õstörténet-kutatás, a Digitális Jólét-program, a kiskunfélegyházi választások, Horthy István, és a kisvasutak is.lezsaktanulmanyokAz öt legérdekesebb címû tanulmányt egy újabb adatigénylésben kértük ki:

– A Helsinki Bizottság szabad likvidálásról Mészáros Lõrinc tévéjében álmodozó, majd munkáltatója, Tarlós István tilalma ellenére újra migránsügyben nyilatkozó, és emiatt fõtanácsadói állásából kirúgott Földi László tavaly 350 ezer forintot kapott a “Gondolatok az Európát ért invázióval összefüggésben” címû tanulmányért.

– Az állami pénzekkel bõségesen megtámogatott Lakitelki Népfõiskolát igazgató Lezsák tavaly 150 ezer forintért rendelt egy “A Keleti Nyitás politikája az Országgyûlés és a lakiteleki Népfõiskola munkájában” címû tanulmányt Bartha Lilla Biankától.

– Nagy Sándor az “Új és megújuló ifjúsági szervezetek 2016-ban” címû tanulmányáért 200 ezer forintot kapott tavaly.

– Lizik Zoltán idén készített egy hatástanulmányt a kecskeméti kisvasút újraindításáról 350 ezer forintért, és írt egy “A kisvasutak jelene és jövõje” címû tanulmányt további 350 ezer forintért.

Az Országgyûlés Hivatala valamennyi kért tanulmányt határidõben és teljes terjedelemben megküldte az Átlátszónak.
Földi László fegyveres önvédelemre buzdít, és kaszárnyákat törne fel

Földi László 350 ezer forintért írt tanulmánya 15 oldal (az üres részeket kivéve csak 12-13), vagyis oldalanként 23.333 forintba került. A szerzõ a tõle megszokott módon arról értekezik benne, hogy Európában háború van, aminek célja a fennálló társadalmi rend megdöntése.

Földi László dolgozata teljes terjedelmében itt olvasható (PDF).

Földi szerint az iszlám terroristák, a menekültekben olcsó munkaerõt látó gazdasági érdekcsoportok, “az idegen titkosszolgálatok által pénzelt civilszervezetek”, és a “befolyásra törekvõ médiaguruk” egyaránt részt vesznek a kontinens romba döntésében. Földi szerint Európa hadszíntérré vált, mindenhol kiszámíthatatlanság van, “a bürokrácia és a rendvédelem szétzilálva”, és az Unió országai egymás ellen fordulnak.

“Mindeközben az ellenség a bástyákon belül van, nála van a fehér bábu, és nem szabályosan lép. Remekül használja és tematizálja a médiát, és ezzel rettegésben tartja az embereket.”

Földi hosszan értekezik arról, hogy mi a terrorista és terrorizmus fogalma, majd eljut odáig, hogy az iszlám terroristák muszlim katonák, akik azért támadják Európát, mert élettérre van szükségük, és a migrációs hullám is terrortámadás, mert destabilizálja az Uniót.

“Megosztották a társadalmat, és esélyt adtak arra, hogy a politikai szélsõségek megszilárdítsák népszerûségüket a választók körében.”

A Fidesz-kedvenc biztonságpolitikai szakértõje azon kesereg, hogy Európa meghatározó politikusai tehetetlenkednek, bezzeg 1956-ban a magyarokat milyen precízen ellenõrizték az osztrák menekülttáborokban. Földi szerint a most zajló közdelemben egyaránt részt vesznek a civilek és a katonák, a harcot finanszírozók, és a katonáknak ételt adó asszonyok is.

“A katonai cselekményeken túl megjelennek olyan eljárások és eszközök, amelyeket eddig nem tekintettünk a hadviselés módszerének. Törvényes politikai tevékenységek sora, köztük tömeglázító demagógia, utcai politizálás, zavargások támogatása.”

Földi László szerint ez az úgynevezett negyedik generációs hadviselés, amelynek kiváltó okai többek között a nemzetközi szervezetek (ENSZ, EU, NATO stb.) rossz döntései, valamint a nemzeti értékekhez nem kötõdõ nemzetközi szervezetek (médiabirodalmak, multicégek, vallási mozgalmak, embercsempész- és kábítószerhálózatok, terrorszervezetek) megjelenése, továbbá a fennálló renddel és törvényekkel szembeszállni kész, akár kormányok megdöntésére is szövetkezõ NGO-k tevékenysége.

Földi az utolsó oldalakon arról elmélkedik, hogy ha Európa nem védi meg a határait fegyverrel, akkor “vagy elmenekülünk mi õslakosok, vagy elfogadjuk, hogy a saria törvényei szerint kell élnünk a saját hazánkban”, és csak titokban gyakorolhatjuk keresztény/zsidó vallásunkat.

“Vagy munkálni kezd bennünk az életösztön. Elzavarjuk azon kollaboránssá vált politikusokat, akik az inváziót támogatják. Katonáink betöltik fegyvereiket, és önvédelmünk érdekében, és a demokrácia törvényei szerint indokolt helyzetben, használják is azokat. Mi pedig nem lévén más esélyünk, kifosztjuk a kaszárnyák M-zárolt készleteit, hogy megvédjük házainkat, városainkat, országainkat.”


Keleti nyitás, kisvasutak, civil szervezetek

Földi dolgozata után könnyed olvasmány Bartha Lilla Bianka (tartalomjegyzékkel és üres lapokkal együtt) 38 oldalas esszéje (PDF), ami azt foglalja össze, hogy a Keleti Nyitás politikája miképpen jelent meg 2014-16 között az Országgyûlésben és a Lezsák Sándor által igazgatott Lakitelki Népfõiskolán.

Ez a dolgozat tulajdonképpen egy promóanyag Lezsákról és a népfõiskolájáról: az elsõ két oldalon egy rövid összefoglaló van az Országgyûlés és Lezsák Sándor eddigi munkásságáról, utána 20 oldalon keresztül részletesen felsorolja a szerzõ, hogy a Keleti Nyitással kapcsolatban milyen programok (elõadások, versenyek, táborok, kollégium, tanfolyam) voltak a Lakitelki Népfõiskolán, majd 8 oldalon át részletezi Lezsák kapcsolódó tevékenységét (elõadások, írások, találkozók, szereplések ), végül közel két oldalon a Kurultájról olvashatunk.

Szintén nem különösebben izgalmas olvasmány oldalanként 11.111 forintért Nagy Sándor munkája (PDF), ami elvileg a civil szervezetek 2016-os tevékenységérõl szól. Valójában azonban ez csak az utolsó két oldalon téma, az elõzõeken fõként történelmi és külföldi példákról írt a szerzõ.

Lizik Zoltán az egyik, 10 oldalas tanulmányában (PDF) oldalanként 35.000 forintért a kecskeméti kisvasút újraindításáról és fejlesztési lehetõségeirõl írt. Eszerint az összesen 106 kilométeres vonalból elsõként a 31 kilométeres Kecskemét-Bugac szakaszt lehetne beüzemelni, évi 104 napra.

Lizik szerint ezalatt 15.600 fõ utazna a kisvasúton (napi 150 utas), és 2.000 forintos jegyárral számolva az utasok 31,2 millió bevételt hoznának, és bár az üzemeltetés költsége évi 50 millió forint lenne, a hiányzó összeget különvonatokkal (Valentin-nap, Mikulás, esküvõk, betlehemes vonat stb.) és hirdetésekkel lehetne összeszedni.

Lizik tanulmánya szerint a vonalat a Nemzeti Közlekedési Hatósággal már tavaly bejáró Locomotiv Logistics Kft. üzemeltetné a kecskeméti kisvasutat “a maga hasznára vagy kárára”.

Lizik Zoltán a másik, 56 oldalas tanulmányában (PDF) oldalanként 6.250 forintért összefoglalta a balatonfenyvesi, börzsönyi, nyírvidéki kisvasutak helyzetét és fejlesztési lehetõségeit, majd az utolsó 10 oldalon ismét a kecskeméti kisvonat újraindításáról írt.
Link

Hozzászólások

118 #1 keepfargo
- 2017-11-27 13:05
Na, ha még be tudok "jelenkezni", akkó nagy baj nincs. Csak azt akarom mondani hogy én hallgatnék Földire, nem egy elveszett gyerek. Talán még azt is tuggya, mellik kaszárnya esedékes...
267 #2 Perle
- 2017-11-27 19:15
Egyedül Földi látja reaálisan a veszélyt. Mások a " Ha megdobnak kõvel, dobd vissza kenyérrel" álhumánus , megadásra felszólító lózung mögé sorakoztatnak fel bennünket, kihalásra késztetve Európában és a világban.
Valaki azért megmagyarázhatná, hogy miért értékesebb a muszlim ember egy fehér bõrü európainál? Miért éppek õk szüljék tele országainkat, vegyék el földjeinket? Miért õk érdemesek erre?:o
4 #3 Posta Imre
- 2017-11-27 19:49
Földi? Beszédes név nem? A szerep is rászabott. Hivatalos kimondó. Ha én mondom, nem számít a "köznek". Így sem, de ugye azért erre már ti is azt mondhatjátok: Tyûha!

Perle, már elveszett!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.53 másodperc
3,398,255 egyedi látogató