Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Farkas Flórián: A cigányság csak a Fideszre szavaz

BelföldMilliárdos roma csalás: két éve nyomoznak, de még nem hallgattak ki gyanúsítottat
Pedig a nyomozás határideje vészesen közeleg.


Azért támadják Farkas Flóriánt, hogy lejárassák a roma társadalmi integráció ügyét – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában a Lungo Drom elnöke, aki szerint az általa korábban vezetett Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) korrupciós ügyei nem köthetõk hozzá, így az ellene vádaskodók csupán politikai célokat követnek. Az ORÖ ellen több bûncselekménygyanús ügy miatt indult nyomozás. Jelentõs értékre elkövetett költségvetési csalás, sikkasztás, hûtlen kezelés, hivatali visszaélés miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az ügyészség és a rendõrség is több nyomozást folytat, bár visszafogottan halad, vizsgálódik az EU csalás elleni hivatala is. Tavaly az Emmi is visszakérte szinte a teljes támogatást, 1,6 milliárd forintot – igaz, ezután a szervezet 1,3 milliárdos tartozását elengedték.)
Farkas Flórián
Farkas Flórián
Fotó: Kovács Attila / MTI
Beismerték a roma foglalkoztatási program totális kudarcát
Beismerték a roma foglalkoztatási program totális kudarcát
Feloszlatta magát a Híd a munka világába foglalkoztatási szövetkezet. Egy pénztemetõ volt.
Tovább

A kormány bizalmát töretlenül élvezõ Farkas szerint „a balliberális kormányok pusztítása után szinte az alapoktól” kellett elkezdeni a munkát. A 2011 és 2015 közötti idõszak nem a botrányokról szólt, hanem az egyedülálló és igazoltan sikeres programokról, a magyarországi cigányság felemelkedési lehetõségérõl, együttmûködésben a kormányzattal, illetve a Fidesszel. A szakmaiság alapvetõ elvárás volt, így az élet számos területét érintõ, oktatási, egészségügyi és szociális kezdeményezések valóban célt érhettek” – jelentette ki Farkas, noha idén februárban a Híd a munka világába felzárkóztatási programot a pénzügyi visszaélésekkel kapcsolatos nyomozások közepette inkább megszüntették.

Az ellene vádaskodó, a közéletbõl való távozását követelõknek üzenve Farkas azt is elmondta: „Elég a zavarkeltésbõl, a mesterséges botránykeltésbõl, itt az ideje, hogy folytassuk, megerõsítsük azokat a korábban közösen indított kezdeményezéseket, melyek uniós szinten is egyedülálló eredményeket produkáltak.”

Kiderült még, hogy „a Lungo Drom kétharmados többséggel nyert a legutóbbi önkormányzati választáson, ilyen arányban vannak összességében képviselõink a különbözõ testületekben. Ez példátlan egység, bármelyik politikai párt megirigyelheti, pláne az ellenzék. Ezzel szemben állnak a széthúzást akarók, a cigányság sikerében valójában nem érdekelt szereplõk. Arról ismerjük meg õket, hogy folyamatosan botrányt keltenek, miközben nincs szakmai programjuk, érdemi javaslatuk. A cigányságot pedig csak politikai haszonszerzésre használó liberális irányzat is kifulladt.”

Éppen ezért a cigányság csak a Fideszre hajlandó szavazni, hiszen a Fidesz az a párt, amelyik vállalta az ügyünket.

Viszont vannak, akik ezért nem akarják, hogy a romák jövõre megjelenjenek az urnáknál – mondta Farkas, nem titkolva, kikre gondol:

a botránykeltõkre;
és azokra, akik Európa, illetve Magyarország gazdasági és demográfiai problémáit a bevándorlással akarják orvosolni.
Link

Hozzászólások

154 #1 kakas
- 2017-11-29 21:35
267 #2 Perle
- 2017-12-01 11:58
Annak ellenére, hogy aki rábeszélte õket erre, lenyúlta a felzárkóztatásukra szánt pénzt. Így kaptak is, meg nem is.s_huh

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.31 másodperc
3,406,269 egyedi látogató