Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Véget érhet Morvai Krisztina politikai karrierje

BelföldJa-ja, ki emlékszik már rá? Köztársasági elnök-jelölt a zsidaja, csak a köztársaságot közben hivatalosan is privatizálták. Ez volt a terv, kinek új ez még? Le volt zsírozva. A Jobbik lemondott egyik legismertebb politikusáról, mert nehezen fér bele a radikális, unióellenes múlt az új, néppárti arculatba. Morvai Krisztina 2008 óta a Jobbik mellett van, mindkét EP-választáson a párt listavezetõje volt. De mostanra elfogyott körülötte a levegõ, õ pedig egyre elégedettebb az Orbán-kormánnyal.

Közel tíz közös év után végleg elválnak egymástól Morvai Krisztina európai parlamenti képviselõ és a Jobbik útjai. Jobbikos forrásokból úgy tudjuk, hogy a 2019-es európai parlamenti választáson

Vona Gábor pártja egész biztosan nem akarja újra, harmadszor is támogatni Morvait, aki pedig szívesen triplázott volna, és megsértõdött a kikosarazáson.

Több jobbikos szerint legalábbis ennek a következménye az a Magyar Idõknek adott október végi interjú, amelyben Morvai az Orbán-kormányt, elsõsorban annak bevándorláspolitikáját dicsérte. A kormánypárti napilap a Morvai-interjú mellett Bayer Zsolt publicisztikáját közölte, amelyben a Fidesz-hû közíró azt írta: „Morvai Krisztina hazatért.”

Amit többen úgy értelmeztek, hogy a Fideszhez haza, azaz valamiféle együttmûködést feltételeztek Morvai és a kormánypárt között. Ezt Morvai Krisztina késõbb cáfolta, azt nyilatkozta, „árulás lenne”, ha például államtitkári posztot vállalna egy Fidesz-kormányban. Igaz, a Heti Válasznak azt is hozzátette: egy alkotmánybírói felkérést nem utasítana el.

A hetilapos interjúban Morvai, aki 2014-ben a Jobbik EP-listavezetõje volt, azt is mondta, nem tudja, hogy a Jobbikra szavaz-e jövõre, és megemlítette, hogy három éve nincs kapcsolata a párt vezetésével, amelynek irányváltása elbizonytalanította.

Több jobbikos politikus szerint Morvai közeledik a Fideszhez,

ahogy egyikük fogalmazott: „egyértelmûen és direkten”. Akikkel beszéltünk, és hajlandók voltak megszólalni a témáról, mind azt mondták, hogy a Jobbiknak kellemetlen interjúk ennek a jelei.
Morvai Krisztina az Európai Parlament brüsszeli épületében.
MTI Fotó: Kallos Bea

Egy jobbikos olyan pletykát is hallott Brüsszelbõl, hogy Morvai tapogatózott a Fidesznél, támogatnák-e a 2019-ben esedékes EP-választáson. Ez azonban inkább a megalapozatlan pletyka kategóriába tartozik, amit több fideszes is cáfolt. Morvai Krisztinát errõl is kérdeztük levélben, de azt a választ kaptuk sajtófõnökétõl, hogy a képviselõ nagyon elfoglalt, ezért nem tudnak válaszolni, de pénteken sajtóközleménnyel jelentkeznek.

Fideszesek lapunknak azt mondták, nem tudnák elképzelni, hogy Morvai rákerüljön a Fidesz EP-listájára. Így viszont az Európai Parlametben a második ötéves ciklusát töltõ Morvainak véget érhet a politikai karrierje.

Izgalmas kérdés: miért mond le a Jobbik az egyik legismertebb, sokáig meghatározó arcáról?

A szakításhoz vezetõ út és az okok szépen kirajzolják a Jobbik politikai útját az alakulástól napjainkig.
Barrikádokról Brüsszelbe

Gumibotcsinálta politikus vagyok

– viccelõdött félig-meddig nemrég Morvai Krisztina a Budai Polgári Casino rendezvényén. Egy számára és egész politikai közössége számára traumatikus élményre utalt: 2006 október 23-ára.

Az õszödi beszéd kiszivárgása utáni utcai összecsapásokat és a rendõrség brutális fellépését Morvai testközelbõl élte át: egy pesti kapualjba húzódott be órákra a gyerekeivel, köztük akkor hétéves lányával a lovasrohammal, könnygázzal és gumilövedékekkel támadó rendõrök elõl. Morvai másnap döbbenten szembesült azzal, hogy a média egészen máshogy tálalja az eseményeket, mint ahogy õ azokat átélte, és úgy érezte, tennie kell valamit, ami hamar politikai szereplõvé tette.

Míg Budaházy György és a magukat Kossuth térieknek nevezõ radikálisok az utcán igyekeztek kiharcolni Gyurcsány Ferenc miniszterelnök távozását, addig az ELTE ÁJK Büntetõjogi Tanszékén docensként dolgozó Morvai jogászként aktivizálódott: megszervezte a Civil Jogász Bizottságot, amelynek egyik vezetõje lett.
Tíz évvel késõbb: Morvai Krisztina 2016 augusztusában a a Budaházy György ellen terrorcselekmény miatt indult per tárgyalásán.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Morvai korábban büntetõjogászként elsõsorban a családon belüli erõszakkal és a szexuális kizsákmányolással – emberkereskedelemmel, prostitúcióval – foglalkozott, a nõi jogok védelmezõjeként volt ismert.

Ugyan állítása szerint nem akart politizálni, mégis egy újonnan formálódó politikai közösség emblematikus arca lett azzal, hogy kiállt a „szemkilövetõk” ellen, az áldozatok és a „koncepciós perekbe rángatottak” pártján.

Noha az október 23-i rendõri atrocitások egy Fidesz-rendezvény után kezdõdtek, Morvait nem a Fidesz, hanem a formálódó radikális közeghez közelebb álló, viszonylag új (a 2006-os választáson még a MIÉP-pel közösen induló) párt, a Jobbik nézte ki magának. De nem rögtön, csak két év múlva vették fel a kapcsolatot az akkor már országosan ismert Morvaival – akkor, amikor a Jobbik támogatottsága épphogy megindult fölfelé, a mérhetõ szintre.

Vona Gábor 2008-ban hívta fel Morvai Krisztinát, személyes találkozót kért tõle, majd az alig harmincéves pártvezér addig gyõzködte a jogászt, amíg elfogadta a felkérést: vezesse a Jobbik EP-listáját. Az esélytelen nyugalmával bólinthatott, hiszen egy akkor 2-3 százalékra mért euroszkeptikus párt színeiben kellett volna mandátumot nyernie. A Jobbik, amelynek ismertségét a szélsõjobboldali veszélyre figyelmeztetõ kormánypárti nyilatkozatok és az SZDSZ plakátkampánya csak növelte, meglepetésre 14,77 százalékot szerzett és három képviselõt küldhetett Brüsszelbe: Morvai mellett Balczó Zoltánt és Szegedi Csanádot.

Ezek voltak azok az idõk, amikor a vezetõ jobbikosok még cigánybûnözésrõl harsogtak, és masírozott a Magyar Gárda, Novák Elõd EU-zászlót égetett, Vona pedig azt üzenete az Európai Bizottság akkori elnökének, José Manuel Barrosónak, hogy „megtekerik az orrát, és karikás ostorral fogják kizavarni”, ha Magyarországra jön. Morvai Krisztina radikalizmusa, EU-ellenessége és olykori antiszemita (bár õ alighanem azt mondaná, hogy Izrael-ellenes) megszólalásai egyáltalán nem lógtak ki a sorból. A Heti Válasznak egyébként a már idézett interjúban azt mondta: ma már nem „metélt farkincázna”, mint tette hét éve, idõközben ugyanis bölcsebb lett.
Ma már nem divat a zászlóégetés

Azóta kétségtelenül nagyot fordult a „néppártosodó” Jobbikkal a világ. A fenti névsorból csak Vona Gábor maradt a helyén, bár mondhatni, hogy maradtak még szalonképtelen politikusok Toroczkai László ásotthalmi polgármestertõl a holokauszt-emlékmût meggyalázó Kulcsár Gergely országgyûlési képviselõn át a volt skinhead Sneider Tamásig, de az biztos, hogy a durva megnyilatkozások ellen küzd Vona és köre. Kemény lépésektõl sem riadtak vissza, emlékezzünk csak Novák Elõd kirúgására.

Novákra azt szokás mondani jobbikos körökben, hogy makacs és önjáró. Pont úgy, mint Morvai Krisztina.

2014-ben, amikor másodszor is Morvai vezette a Jobbik EP-listáját, állítólag már feszült volt a kapcsolata a pártvezetéssel. Azt is mondogatták, azért küldik megint Brüsszelbe, mert nem szeretnék, ha beleszólna a Jobbik irányításába. Morvai késõbb azt mondta – amikor a kémkedéssel gyanúsított Kovács Bélán vitatkozott össze a Jobbikkal –, hogy Vona Gábor felkérésére ül az EP-ben, de függetlenként. A Jobbik listájának vezetését csak úgy vállalta el, hogy írásban megállapodtak a párt elnökségével, hogy a „párthûség kötelezettsége nélkül” végzi majd munkáját, semmiféle pártutasítást nem fogad el.

Most pedig azt nyilatkozta, hogy három éve, azaz 2014 óta nem is beszélt Vona Gáborral. Vagyis bár a távolodás most vált a közvélemény számára is láthatóvá, a viszony nem most üresedett ki, hanem akkor, amikor a Jobbikban kitalálták a néppártosodást, a 2018-as választás stratégiáját. Ebben már nem számítottak Morvaira, aki a radikális múlt kicsit titkolni akart emlékeként velük maradt.

A Jobbik EU-ellenes pártból olyanná alakult, amelyik nem akar kilépni az EU-ból, hanem megreformálná azt. Politikailag ez racionális lépés, mert minden közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy a magyar választók EU-pártiak.

Morvai ugyanazt mondja egyébként, mint a Jobbik 2014-es választási programja: nemzetek Európája az Egyesült Európai Államok, azaz a szoros integráció helyett, szuverén államok együttmûködéseként. Csakhogy Morvai a karcos stílusával és harcias, a brüsszeli világtól nagyon elütõ parlamenti felszólalásaival olyan imázst szerzett magának, ami már nem kívánatos a Jobbikban.

Úgy tudjuk, a Jobbik azért is küldene mást helyette az EP-be, hogy ezzel is mutassa uniós elkötelezettségét. Amitõl azt is várják, hogy a Jobbiknak is legyen európai pártcsaládja, ugyanis eddig teljesen elszigetelték Brüsszelben, még a szélsõjobboldaliak is.

Másrészt a Jobbik a bérunióval kampányol 2018-ra: egy uniós szintû közpolitikát akarnak kikényszeríteni, azt, hogy egyenlõ munkáért egyenlõ béreket kapjanak az EU állampolgárai. Ehhez egy év alatt egymillió aláírást kell összegyûjteni a tagállamokban, és ha ez sikerül, akkor az Európai Bizottság, majd az Európai Parlament is napirendre tûzi a kérdést.

Morvai Krisztina hiába hivatkozik arra, hogy évek óta küzd a magyar emberekért (elsõsorban a kisgazdákért, a multik és gyárak kizsákmányolta munkásokért és a nõk jogaiért szólalt fel), az EU felé forduló Jobbikban ez már kevés. A párt legújabb óriásplakátjain Morvait egy másik jogásznõre, a devizahiteles ügyekben járatos Varga-Damm Andreára cserélték. Aki egy másik változást is megtestesít: a veszprémi Jobbik-jelöltet már tavasszal Simicska Lajos társaságában fotózták le a helyi kézilabdacsapat mérkõzésén.
Morvai Krisztina és Varga-Damm Andrea még 2015 februárjában, a veszprémi idõközi választás elõtt.
MTI Fotó: Nagy Lajos

Most úgy néz ki, másfél év múlva Morvai Krisztina folytathatja teljes állásban a tanítást. Két éve már egyébként is újra tanít fizetés nélkül (büntetõjogi szemináriumot vezet), mert elmondása szerint nagyon hiányzott neki az egyetem.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-12-01 19:52
Beolvasott a Jobbiknak Morvai Krisztina, aki 2019-ben lezárja politikai pályáját

Nem ért egyet a Jobbik irányváltásával, ezért 2019 után nem politizál tovább. Állítja, nem megy a Fideszbe.

"Politikai pályafutásom 2019-ben véget ér" írja a Jobbik EP-képviselõje a Facebookon. Pártjától eltávolodott, nem ért egyet a néppártosodással, szerinte "a pénz-és profitközpontúság helyett ember- és közösségközpontúságot hirdetõ, a nemzet érdekeit mindenek fölöttinek valló, a magyarok emberi méltóságát és nemzeti büszkeségét az elszakított területeken és a csonka-országban egyaránt erõsíteni szándékozó eredeti programunkat igen sok választópolgár szívéhez el lehetett volna juttatni". A döntéshozásba már régóta nem vonják be.

Állítja, nem igaz, hogy megsértõdött, ami miatt nem jelöli a pártja újra EP-választáson, vagy hogy a Fideszbe tartana. "A Jobbik vezetõsége az eredeti elveket és értékrendet feladta, a jelenlegi helyzetben nem is vállalnék színeikben képviselõjelöltséget."

Pártokkal nem akar együttmûködni, el tudná magát képzelni alkotmánybírói szerepben, de ezért nem lenne hajlandó semmilyen megalkuvásra. Ezért inkább az egyetemi, oktatói pályát tudja magának elképzelni, valamint jogászként is dolgozna.
http://hvg.hu/itt...lyajat#rss
116 #2 livia
- 2017-12-01 21:35
Gusztustalan, ahogy most vona bevonaglott a zsidóba. No, morvai szerintem csak eljátszotta a hattyúk halálát, a kép is hasonlít.Most eltûnik a függöny mögött, végül is eddig is csak egy színpadi jelenet volt, és remélem hamarosan végleg eltûnik a politikai porondról, mert csak egy könnyed sziluett volt. Már aki hitt benne, az nagy csalódás, de örökké ott volt a szopogatós cukorfalat a szájában. Van, aki érti, mire gondolok. Ebbõl a nõtípusból most igencsak sok van, de kár rájuk vesztegetni sok idõt.
2 #3 gerry
- 2017-12-01 22:11
"el tudná magát képzelni alkotmánybírói szerepben..." - Na ezt elhiszem. Azt, hogy ne lássuk többé az életben, nem tudja véletlenül elképzelni?
Ez se fog nyomot hagyni maga után, legfeljebb olyant mint a meztelen csiga; nyálas, ragadó és undorító... az elkeskenyedõ nyom végénél meg egy kiszáradt, fekete macskaszarnak kinézõ valami.

"Politikai pályafutás" - hogy is hallottam annak idején?; "- Hogy oda ne vonszoljam magam az üllepemen..." - talán valaki emlékszik erre a hírhedt mondatra. Nos Hisztike, a te Politikai pályafutásod most dörzsölõdik le végleg a magyarok emlékezetének viszketõ seggérõl.
3 #4 Enid
- 2017-12-02 06:41
A politikanak kell eltunnie. Porondostol, majmostol, minenestol.
Addig van, mig igeny van ra es nem forditva.
Ha eltunne hianyozna-e? Hianyozna az ugy"ved", a biro, a bankar es a Bank? A pap (tisztelendo?) egyszoval a vallas... Mindegyik.
Hianyozna a rendor, a katona, az orrvos (aki nemegyszer inkabb felberelt orvvadasz)?

Stb. Stb. A media? S a mindezekhez tartozo rablo-gyilkos apparatus?

Foleg igy, amilyenne zullottek mara.

Persze tudom, hogy sokan ezek nelkul anarchiat vizionalnak, hat az is csupan egy megdontesre varo szint.

Az archia-t magyarazzak elo-es utotagkent, de mi tudjuk, hogy maga az arc szo lakozik benne. Arra forditjuk az arcunkat, a tekintetunket amire a figyelmunk osszpontosul.
Es az "arc" megall a sajat laban is...
4 #5 Posta Imre
- 2017-12-02 07:56
Enid, ott a "pont"!
267 #6 Perle
- 2017-12-02 11:53
Addig volt politikus, amíg meg nem szedte magát Brüsszelben.
Annyi a pozitív vele kapcsolatban, hogy legalább látja õ is, hová jutottt a pártja, merre vitte annak szélkakas , folyamatosan irányt váltó vezetõje.
3 #7 Enid
- 2017-12-02 14:55
Barki aki politika palyara lep, tudnia kell mibe keveri magat. Ha meg igy is politi-kussa valik, vagy mero vak, vagy vakmero.
Mar csak egy adalek, hogy a prostitucio vilagat kezdetektol az egyhaz kezeli.
238 #8 bivaly
- 2017-12-03 06:58
Enid !

Egy vállalat vezetése is politika ! Egy gyógyszertár vezetése, mûködtetése is politika ! Szándékosan írtam természetesen ezt a példát. Nem magával a "politikával" van baj, az emberiség mint klozet termék minõségével ! Ez utóbbi javíthatatlan.
Nem ma találták ki, hogy " ahol a politika kezdõdik, a becsület ott ér véget." Megtapasztaltam, és párszor már leírtam, megközelítettem a perifériáját, már az egy pöcegödör volt, akkor képzeljük el a felsõbb szinteket, a legfelsõrõl már nem is beszélve.
Olyan ez mint a "gyilkos fegyver"! Olyan nincs !!! Fegyver van, amivel ölnek, aki öl, az meg a gyilkos. Sokadjára ismétlem magam. A politika úgy általában szimplán gengszterek , drogbárók, szintjére süllyedt, emlékezetem és ismereteim szerint nem mostanság. Csak egyetlen kérdés, hol is volt a "jó Ferdinánd" Mohácsnál, és miért, kiknek a buzdítására ? És ez csak egyetlen a múltból. Vagy vegyük magát a Vatikánt minden múltjával ! Az nem a legtöményebb, legmocskosabb politika, hány évszázada is ?
Lehet szörnyülködni, felesleges. A Világ nem tegnaptól rohad, csak hamarabb jut a tudomásodra a hír, mint korábban. Csak a technika változott, és vele az eszközök. Az ember mint olyan örök. Nincs önmeghasonulás, meg "lélekváltás", aki patkánynak született, patkánynak döglik meg. Közte meg lelki alkatából adódóan jól él, és prosperál, a karrieristák 99 százaléka ez.
Megint csak, "ecce homo". Ez van.
45 #9 micro
- 2017-12-03 14:44
Gaudi-Nagy Tamás
22 órája ·
A Pesti Srácok kamerájának nyilatkoztam a Jobbik vezetésének hazaáruláshoz közelítõ tetteiról, a migrációellenes brüsszeli tüntetésrõl és a trianoni-párizsi diktátumok szétzúzását célzó nemzeti konzultációról

Az EU bevándorlási politikája elleni remekül sikerült november 29-i brüsszeli tüntetésrõl rövidesen önálló tudósítással jelentkezek, az interjú még elõtte készült.

A Jobbik, fõleg Simicska Lajos G-napja után, egy furcsa, vállalhatatlan irányba fordult – nyilatkoztam a PestiSrácok.hu-nak. A videóinterjúban kiemeltem: a Jobbiknak az euró bevezetése melletti kiállása „erõsen közelít a hazaáruláshoz”. Arról is beszélek az interjúban, hogy úgy tûnik, jogi eszközökkel már nem lehet megállítani az „ördögi” Soros-tervet, más eszközökhöz kell folyamodni...

Hazafiak ! Meddig tûritek még Vonáék árulását ? Krisztina, s utánam, Elõd is megszólalt !

Hogy tûrhetitek el amit a Jobbik áruló vezetése mûvel, ahogy a balliberális nemzetellenes erõk kezére játssza több százezer igaz szívû és lelkû derék magyar ember közös erõfeszítése és munkája révén hazai és európai képviselethez jutott nemzeti mozgalmat ? Hol van már a "Radikális változás" 2010-es igaz és nemzetépítõ programja ? EU-bõl való kilépést célzó népszavazás kezdeményezése és gyarmatosítási terv elleni küzdelem helyett az euro bevezetése mellett érvel a Jobbik új üdvöskéje, a Simicska közelinek tûnõ Varga-Damm Andrea...

Kedves egykori nemzeti radikális képviselõtársaim és tisztességes, becsületes végeken küzdõ radikális hazafiak !

Meddig maradtok még szótlanok ? Nem látjátok, hogy az általatok tolt szekér ballib irányba fordult és azon már a Soros bérencek magyarellenes csapata utazik "befogva az orrát" (Heller), akik azt tervezgetik, hogy majd miként restaurálják a "csodálatos köztársaságot" ? Meddig asszisztáltok még ahhoz, hogy Heller Ágnes és Magyar György szája íze szerinti értékvesztett, az eurokrata liberális "demokrácia" visszállítását szolgáló technikai eszközzé silányítják jelenlegi vezetõi ezt az egykor erõtõl duzzadó, õszinte és igaz nemzeti ellenállási mozgalmat ?

Ha ez így megy tovább nemsokára már gátlástalan nemzetvesztõ szemkilövetõ is ott lesz a csapatban ? Hová süllyesztették ezt a jobb sorsra érdemes pártot ? A judáspénz ellenére már 10 % alá... Anno hóban-fagyban, szívvel-lélekkel, minimális forrásokkal õszintén és emberközpontúan 15 %, 17 %, majd 21 %-on állt a Jobbik !

Lebegjen elõttetek Babits örökérvényû figyelmeztetése:
"Vétkesek között cinkos aki néma !"

Morvai Krisztina nemzeti jogvédõ bajtársnõm sem maradt szótlan (https://goo.gl/tdjLQK) a gyalázatos árulás és önfeladás miatt. Sajnos egyelõre most úgy tûnik az õ nemzetszolgálatára annyira rászoruló nemzeti közösségünk emiatt elveszti õt, mint aktív képviselõt és kõzéleti embert. Annak ellenére, hogy Krisztina közéleti porondra lépése óta, majd 2009-tõl európai parlamenti képviselõként példaértékû, magas színvonalú, nemzeti érdekeinknek és értékeinknek elkötelezett, iránymutató, hihetetlenül bátor, elkötelezett és sokoldalú munkát végzett és végez hatalmas ellenszélben, európai és Kárpát-medencei küzdõtereken hosszú évek óta megbízhatóan és elvhûen. Hála és elismerés ezért Neked az általad szolgált milliók nevéen Krisztina, és hidd el sok víz lefolyik még 2019-ig a Dunán, sok minden végzi még a lefolyóban...

"Tekintettel arra, hogy a Jobbik vezetõsége az eredeti elveket és értékrendet feladta, a jelenlegi helyzetben nem is vállalnék színeikben képviselõjelöltséget vagy egyéb politikai tisztséget. " - írja Krisztina, ami azért arra utal, hogy esetleg ez a fejezet nem visszavonhatatlanul lezárt...

De megszólalt a bátor és elvhû Novák Elõd is (https://goo.gl/nfmwtM), volt képviselõtársam, akit bolsevik módszerrel puccsolt meg az opportunista vonista vezetés megfosztva ezáltal a nemzeti radikális közösséget egy kõkemény elsõ vonalas nemzeti radikális harcostól. Nagyon remélem csak átmeneti idõre....

"Kitartást kívánok a Jobbikban magunkfajtáknak (hiszen sokan vannak, néhányan még a frakcióban is, várva egy alkalmasabb pillanatot), hogy innen még vissza tudjuk majd egyszer fordítani a szekeret, lehetõleg dr. Morvai Krisztinával karöltve, akivel 2014-ben 21%-os választási eredményig már eljutottunk az elvek feladása nélkül." - írja Elõd.

A most zajló folyamatok fényében már értem miért volt az a megmagyarázhatatlan és irracionális elzárkózás Vonáák részérõl 2014-ben, hogy európai parlamenti képviselõ legyek és így küzdhessek a magyarság nemzeti önrendelkezéséért. Természetesen ennek ellenére ezt a munkát végzem most is nemzeti jogvédõként, független ügyvédként és Krisztina európai parlamenti jogi és politikai tanácsadójaként, de biztos vagyok benne, hogy a 4. helyet az akkori Jobbik listán megszereztem volna a Nemzetnek. De ez már akkor nem kellett. Még most is lidérces mondatként tudom felidézni Vona akkori elutasítást indokoló szavait: "Tamás nem szeretnénk Téged, mert nekünk olyan ember kell, aki a pártot építi. Nemzeti jogvédõnek Krisztina már elég nekünk..."
Válaszom persze lepergett róla: "Gábor, ide figyelj: ha valaki a Nemzetet szolgáló hasznos és fontos munkát végez, az a pártnak is hoz végsõ soron és ez így, ebben a sorrendben egészséges..." Ezt vallom most is.

Soha nem a pártok, hanem a Nemzet érdekeit tartottam szem elõtt és továbbra is ebben a szellemben folytatom nemzeti jogvédõ munkásságomat.
Isten óvja és vezesse Magyarországot !

Budapest, 2017. december 2.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd,
a Nemzeti Jogvédõ Szolgálat ügyvezetõje

https://www.youtube.com/watch?v=KHye6JhlLsA


Gaudi a PS- nek: Erõsen közelít a hazaáruláshoz, amit a Jobbik mûvel
A Jobbik, fõleg Simicska Lajos G-napja után, egy furcsa,…
YOUTUBE.COM
3 #10 Enid
- 2017-12-03 14:52
Maga a politika, polusokra valaszt. Mindent es mindenkit, ami kapcsolatba kerul vele. Errol szól, ebbol el es ezert h-arcol.
Egyszeruen leteleme.
Onnantol indul a politika, ahol az egesz darabjaira hullott.
Ennek a felismerese hatraltato tenyezokent hat a hatalmon levo rendszar minden agazatara. Ez egy folyamat, amit lassithatnak ugyan ellentetek mesterseges szitasaval, de megallitani keptelenek.

Keptelenek. Szo szerint.

"Az ember, mint olyan orok"- irod. "Reszekre" szabdalva csak fel, es nemhogy halando, de lemeszarolhato. Az Ember, az nem.

En is kihagytam egy dolgot szandekosan: gyogyszertarakra sem lesz szukseg, amint az igeny megszunik raja. A jelenlegi (es nem hagyomanyos!) ertelemben vett vallalatokra ugyszinten.
Nincs ebben semmi rossz.

Egyutt-mukodni egy elkepzeles megvalositasan onmagadon at van csak lehetoseg.
Amit jelenleg "latunk" az a sajat el-kepzelesunk.

Es igazsagod van, nem a politkaval van a baj, az csak egy lehetoseg a lehetosegek tengereben.

A patkanyok patkanyok. Semmi jel nem mutat a Lelekre.

A "Lelki alkat" vilagosan behatarolhato. Egyik jellemzoje, hogy egyedulallo. Nem penzcentrikus. A penz a megosztas eszkoze.

Nem oktatni kivanok senkit. Megosztottam szereny velemenyem.
267 #11 Perle
- 2017-12-03 21:56
Elõd majd megmenti a pártot.:
http://magyarhirl...ok_szerint

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.01 másodperc
3,386,506 egyedi látogató