Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az USA kilép az ENSZ menekültügyi egyezményébõl

KülföldDonald Trump amerikai elnök döntése értelmében az Egyesült Államok kilép annak az ENSZ-megállapodásnak az elõkészítõ munkálataiból, amely a menekültek és migránsok helyzetén segítene. Trump a megállapodást összeegyeztethetetlennek tartja saját bevándorlási politikájával.

"Az amerikai ENSZ-misszió ma tájékoztatta a világszervezet fõtitkárát, hogy az Egyesült Államok befejezi a részvételét a migrációs világegyezmény elõkészületeiben."
- közölte szombati közleményében az amerikai képviselet.

Az átfogó paktum elkészítésérõl tavaly szeptemberben egyhangúlag döntött az ENSZ Közgyûlése. A részletes javaslatot az ENSZ menekültügyi fõbiztosságának kell elkészítenie és 2018-as éves jelentésének részeként beterjesztenie.

A megállapodás rögzíti azokat a nemzetközi alapelveket, amiket tiszteletben kell tartani a menekültekkel és bevándorlókkal szembeni eljárást illetõen, beleértve az ideiglenes elhelyezésükre és a hazatérésük támogatására vonatkozó szabályokat is. Az egyezménynek része lesz egy részletes cselekvési program.

Az amerikai közlemény szerint a megállapodást konszenzussal szándékoznak elfogadni már 2018-ban. Az ENSZ egyelõre nem reagált az amerikai bejelentésre.

Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet leszögezte: az Egyesült Államok világelsõ a menekültek támogatásában, és ezt a szerepét meg is kívánja õrizni. A bevándorlásra vonatkozó döntéseket azonban az amerikaiaknak maguknak kell meghozniuk, azokba más nem szólhat bele. Szerinte a tavaly szeptemberi nyilatkozatban tükrözõdõ globális szemlélet nem egyeztethetõ össze az Egyesült Államok szuverenitásával.

(MTI)

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2017-12-04 11:58
" A bevándorlásra vonatkozó döntéseket azonban az amerikaiaknak maguknak kell meghozniuk, azokba más nem szólhat bele."

Ezta jogot meg kellen adni az európai országoknak is, az Unióban is!

A németek már küldözik vissza repülõvel ez elutasított , fõként afgán menedékkérõket, komoly zsebpénnel. Igaz, hogy a német pilóták tiltakoznak a veszélyes célország miatt:
http://www.dw.com...a-41638832
267 #2 Perle
- 2017-12-04 12:47
Ez a" dolgozat" azt fejtegeti, mennyire iszlamizálódik el Európa 2050-re. Akkor is nõ a számuk, ha a további beáramlás megszûnik:
http://www.pewfor...opulation/
267 #3 Perle
- 2017-12-04 12:58
E héten dönti el az amerikai elnök (izraeli nyomásra) , hogy elismeri a Jeruzsálemet Izrael fõvárosaként és áthelyezteti- e oda az amerikai követséget . Ha igen, az arabokat végképp fellázítja, még nagyobb feszültség lesz a térségben:
http://www.aljaze...45767.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.43 másodperc
4,440,234 egyedi látogató