Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Német külügyminiszter: Amerika visszavonulása után Európán a sor

BelföldNa bazzeg! Azt a zsidó qvaistenit a világnak! - ahogy egyikismerõs mondaná! Köllött ez nekünk? Ti rtitek mirõl hablatyol a kis hitler-szalonna-zabáló? Visszavonu-láss? Ûr? Tengely? Közõs mi afax van már itten Jeruzsálemben hibridek? Az Egyesült Államok „visszavonulása” azt eredményezheti, hogy a német–francia tengely tör elõ Európában – állítja Sigmar Gabriel német külügyminiszter.

Az Egyesült Államok visszalépése után Németországon és Franciaországon a sor, hogy betöltsék az amerikai vezetés által hátrahagyott ûrt, és közösen érvényesítsék az európai érdekeket a globális események alakításánál – közölte Sigmar Gabriel német külügyminiszter.

„Nyilvánvaló, hogy az Egyesült Államok már nem része a globális közösségnek, hanem egy olyan versenybe szállt be, ahol az országok, a nem állami szereplõk és a vállalatok küzdenek a gazdasági elõnyök megszerzéséért” – jelentette ki a német koalíciós tárgyalások befejeztéig és az új német kormány megalapításáig gondozói szerepet betöltõ külügyminiszter egy Berlinben mondott keddi beszédében.
Forrás: Twitter

Forrás: Twitter

A politikus aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy miután az Egyesült Államok már nem tölti be a nyugati értékek védelmezõjének szerepét, olyan országoknak adhat lehetõséget a hátrahagyott ûr betöltésére, mint Kína vagy Oroszország – írja a Bloomberg.


Újabb felajánlással bõvült a Jónak Lenni Jó! jótékonysági akció, ugyanis egy több, mint 150 ezer forint értékû halasi csipkét ajánlott fel a kiskunhalasi Halasi Csipke Közalapítvány. Az egyedi készítésû csipke már megtalálható a mediaklikk.hu/jonaklennijo weboldalon.

Akár négy ezer óra munkát is jelent egy ilyen csipketerítõ elkészítése. A halasi csipke most decemberben 115 éves.

A halasi csipke 2014-ben felkerült a hungarikumok listájára is. A Földmûvelésügyi Minisztérium államtitkára szerint méltó helye van a különleges varrásnak a hazai értékek között.

A Halasi Csipke Közalapítvány most egy teljesen egyedi mintájú darabot ajánlott fel a közmédia Jónak Lenni Jó! jótékonysági akciója számára. A csipke már meg is vásárolható az akció weboldalán.

Már készülnek más cégek is a felajánlásokra. A Herendi Porcelán Manufaktúra már elkezdte festeni azt az egyedi készítésû vázát, amelyet az akciónak adományoztak. A porcelánra ráfestik, majd beleégetik többek között Szilágyi Áron olimpiai aranyérmes kardvívó, Marton Éva operaénekesnõ, valamint Herczegh Anita, a köztársasági elnök feleségének aláírását is.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2017-12-07 22:15
2025- re megalakulhat az Európai Egyesült Államok, közös tákolmánnyal. Aki azzal nem ért egyet, az mehet:

http://europe.chi...d44bc.html
267 #2 Perle
- 2017-12-08 14:40
Amerika nem visszavonult, hanem átvonult keltere, Kína köré..
http://www.aljaze...59730.html
4 #3 Posta Imre
- 2017-12-09 10:42
Gátszakadás a német nép külpolitikai orientációjában – Oroszország és Kína az irány
Lovas István

A Körber Alapítvány – ahol a napokban Sigmar Gabriel külügyminiszter követelte a német külpolitika rugalmas elszakadását az amerikairól – friss felmérésének meghökkentõ adatai kerültek nyilvánosságra.

A megkérdezettek többsége ugyanis azt akarja, hogy

a német külpolitika inkább Franciaországra, Oroszországra és Kínára irányuljon, mintsem az USA felé.

Mivel a német-francia barátság eddig sem volt véka alá rejtett titok, hanem hivatalos NATO-, EU-, stb. irányvonal, a Moszkva- és Peking irányultság valóban „tektonikus” változás, mint ahogyan az eredményekrõl beszámoló Russia Today német nyelvû szolgálata tudósít róla. Miközben azonnal bocsánatot kell kérni az orosz tévéhálózat elé kötelezõen kiteendõ „Putyin-pincsi” és „álhír” jelzõk elmaradásáért, amelyeket majd odatesznek a Soros-támogatású és Soros-barát sajtótermékek.

Mert ezt és így kívánja, illetve teszi kötelezõvé a mai Goolág-világ.

Tehát, folytassuk a tényekkel: 2014 óta rendel meg rendszeresen reprezentatív felmérést a Körber Alapítvány annak érdekében, hogy meg lehessen tudni, milyen igényeket támaszt a német lakosság az ország külpolitikájával szemben.

Mint kiderült a legfrissebb közvéleménykutatásból,

a megkérdezettek valóban „több külpolitikai aktivitást” akarnak Berlintõl,

mint azt a legutóbbi müncheni biztonságpolitikai konferencián azt Joachim Gauck akkori szövetségi elnök és a hadseregben a régi német katonadalok kottájának a tartását is szigorúan megtiltó Ursula von der Leyen védelmi miniszterasszony szorgalmazta, csak nem éppen azon irányba, mint amit ezen, transzatlanti szerelemtõl égõ bábok akartak, természetesen Amerikára gondolva.

A tavalyi felméréshez képest a Körber Alapítvány is meglepve tapasztalta a földrengésszerû változást. Arra a kérdésre, hogy Németországnak jelenleg mely ország a legfontosabb szövetségese,

a megkérdezettek 63 százaléka Franciaországot nevezte meg elsõként, míg az USA-t csak 42 százalék említette. A harmadik helyre Oroszország került.

De ez mind semmi ahhoz képest, mint amilyen válaszok arra érkeztek, hogy a német külpolitikának „mely országokkal kellene a jövõben erõsebben együttmûködnie”.

Itt is Franciaország vezetett, mégpedig 90 százalékkal.

De utána Oroszország következett 78 százalékkal, vagyis az az ország, amely a neokonok szerint holnap szét akarja atomozni Európát, öt perc múlva a Baltikumot lerohanni, és amely a NATO fõ ellensége.

A felmérés következõ, „felháborító” eredménye: a harmadik helyen Kína áll, 69 %-kal. Majd jön Nagy-Britannia 61 és az USA 56 százalékkal. Melyre vonatkozó RT kommentár szó szerint: „Ha ezen eredményeket az eurázsiai térségben való kontinentális integráció és a háború utáni korszak külpolitikai realitását jelentõ transzatlanti szövetségbe történõ integráció közötti döntés eredményének tekintjük, akkor az eredmény meglepõen egyértelmû”.

A Russia Today ezután nagyon helyesen figyelmeztet arra, hogy

a felmérésre válaszolók legtöbbje a nemzetközi politikáról és a globális konfliktusokról való ismereteit csakis saját médiájából ismeri, amely Oroszországot és Kínát a közismert módon mutatja be ellenségként, akkor a felmérés eredményei még feltûnõbbek.

Amely megjegyzés igazságtartalmához csak az a józan eszét és tisztességét nem veszített magyar olvasó nem csatlakozik, aki nem akarja tudni, hogy ezen Berlin-csahos közszolgálati és magánémdiumok miként hazudnak naponta rólunk.

Ráadásul a megkérdezettek többsége az USA-hoz való viszonyt rossznak vagy igen rossznak (összesen 56 %) tartja, és szintén egy enyhe

többség az Oroszországgal való kapcsolatot éppen olyan fontosnak, vagy még fontosabbnak tartja Németország számára, mint a Washingtonhoz fûzõdõ kapcsolatokat.

Ahol a nyilatkozóknak csupán 42 százaléka felelte azt, hogy az USA-val fenntartott kapcsolatok fontosabbak az Oroszországgal fenntartott kapcsolatoknál.

Vagyis így nyilatkoztak a hazai balliberálisaink által istenített, felvilágosult, a múltjukkal példásan szembenézõ, stb. németek.

Amihez csak annyit: e balliberálisok keservét e tekintetben csak az tudná növelni, ha az orbanisztáni diktatúrában mûködõ, valamelyik bátrabb hazai közvéleménykutató hasonló felmérést végezne.http://magyaridok...y-2552695/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.41 másodperc
3,405,495 egyedi látogató