Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A szív és a jellem mûveltségét a sporton keresztül tudjuk erõsíteni

BelföldNem feledem volt õrezredes pk-helyettes ajánlatát a kiválasztandó "katonákkal" kapcsolatban. "Minél hülyébb, annál jobb!" Nos, a "sport" senkit nem tesz jellemmé, így egy mondatba összehányni ennyi marhaságot...nem irigylem a szerzõt. Kell az ágyútöltelék a mocskos zsidajának. Pár napja beszéltem egy viking lánnyal és fogalma sem van arról, hogy mire valók a katonák. Sok katona ismerõse van, mondja tanulnak, sportolnak, szóval jó "muri". Mondom: háborúhoz kellenek! Mondja: itt is? Mondom: off curse! Állománygyûlés és díjátadó ünnepség

A szív és a jellem mûveltségét a sporton keresztül tudjuk erõsíteni - jelentette ki dr. Simicskó István december 8-án, pénteken, Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban.
A tárcavezetõ elismeréseket adott át az 57. CISM Mezei Futó Világbajnokság végrehajtásában kiemelkedõ módon közremûködõ katonai és társadalmi szervezetek képviselõinek, a magyar katonasportolóknak, továbbá a Centenáriumi Emlékfutás a Hõsökért megemlékezés és futórendezvényen, a Magyar Honvédség csapatában az 1023 kilométeres távot teljesített katonák és kísérõik részére.A rendezvényen a honvédelmi miniszter elmondta: nagyon fontos, hogy a sport minél inkább a katonák hétköznapjaivá, életévé, szokásává váljon, hiszen ez a tevékenység tökéletesen alkalmas arra, hogy azokat a kiváló embereket, akik vállalták a katonai szolgálatot, még tovább nevelje, formálja a karakterüket, valamint erõsítse a jellemvonásukban a pozitív értékeket.

Márai Sándort idézve dr. Simicskó István felhívta a figyelmet önmagunk megismerésének fontosságára, amelyhez a sport, mint kiváló nevelõeszköz járul hozzá, hiszen rajta keresztül megismerhetjük saját képességeinket és korlátainkat. „A sport maga az akaraterõ tréningje, amelynek tartópillérei az érzelmeinken, a lelkünkön nyugszanak. Nagy akaraterõ kifejtésére így csak akkor lehetünk képesek, ha mûködik a belsõ tartásunk, a jellemünk, az erõnk” – tette hozzá a honvédelmi miniszter.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-12-10 08:54
Színház az egész....világ!

Elvitte a katonai rendõrség 24 évesen Ernyey Bélát

Néhányan talán még emlékeznek az A Princ, a katona címû sorozatra, amelyet 1966-ban rögzítettek. A címszerepet az akkoriban huszonnegyedik életévét taposó Ernyey Bélára bízták, aki egy csapásra az ország kedvence lett. Hatására a kisfiúk újra katonásdit kezdtek játszani, a lá­nyok és aszszonyok szerelmes ra­jongással te­kintettek rá.

A legfontosabb helyszín a valóban létezõ, de már bezárt Dobó István Laktanya volt, így a színészek sok idõt töltöttek Egerben. Ernyey Béla hamar fel is fedezett magának egy éttermet, ahol ízletesen készítették kedvencét, a békapörköltet. Itt szállt rá a katonai rendõrség.

A vendéglõben elõre megrendeltem a pörköltet. A forgatás azonban elhúzódott, ezért úgy döntöttem, magamon hagyom a katonai jelmezemet, abban megyek vacsorázni. Egy falatot sem sikerült ennem, mert megjelent az asztalom mellett a katonai rendõrség. Kérték, igazoljam magam, miért vagyok ott, van-e rá engedélyem? Hiába bizonygattam, színész vagyok, elvezettek a katonai õrszobára. Mire sikerült igazolnom, hogy ki va­gyok és miért viselek egyenruhát, a vendéglõ már bezárt

– mondta a Borsnak Ernyey, aki azóta is mindig nevet, amikor a képtelen történetre gondol.

(Kiemelt kép: Beliczay László / MTI)
https://24.hu/szo...yey-belat/
267 #2 Perle
- 2017-12-10 19:07
Szerintem fordítva mûködik a dolog. Akinek van akaratereje, kitartása, abból lesz jó sportoló, jó munkaerõ is. Sportra erõltetni csak rövid idejig lehet..A maga választotta sportágat szívvel, lélekkel csinálja az ember..
A sporttal csak akkor nevelhetõ valakibe kitartás, ha ott van elõtte valami cél, akár az anyagi is.
4 #3 Posta Imre
- 2017-12-10 19:36
Perle, nem véletlen írtam, amit. A "sporttal" amúgy is némi "baj" van, mármint a "jelentéssel" és "tartalommal".

Mi a "sport" szó jelentése?

A sport a francia desport szóból származik, ami szórakozást jelent. 1829-ben használták elõször. Ez a kifejezés nemcsak az energiafelhasználással járó fizikai aktivitásra, hanem a testi erõfeszítés kifejtéséhez szükséges szellemi tevékenységre, a mozgással együttjáró örömre is utal.http://tudas-gala...ntese.html

Magyarban ugyan mi lehet a megfelelõje? Játék? Munka?

De félre a kerékkötözködéssel! Itt arról van szó, hogy megyen a hitvány, punnyadt fijatalság és idõsebb korosztályok lassú beszoktatása, visszaszoktatása. Igen lassú és igen kanyarodott, nem egyenes. Lesz itt még egészség is, ha a sok gyógyszert betiltják és mozgésákkal kell majd kikúrelni a nyavajákot!

Mindazonáltal jellemrõl már rég és alig beszélhetünk. Ami a munkát, mozgást illeti, itt naponta róvom a köreimet és lazán hozom bármely erõfitogtató huszonéves teljesítményét, sõt össze lehet szedni kettõt-hármat is belõlük, tán még akkor se maradnék szégyenben, pedig már hol van a fénykorom, ami sosem volt.

Kitartás, fegyelem! Ez az alapja minden eredménynek, ami persze mulandó és valójában nem is fontos.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.48 másodperc
3,401,643 egyedi látogató