Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Olvasói levél

GondolatokSzia Imre!
Beszéltem egy kedves ismerõsömmel, aki az MTA mérnökakadémiájának tagja és mesélte, most pár hete volt egy nemzetközi tudományos mérnöki akadémiai találkozó Párizsban.

Ezen az akadémiai mérnököknek tartott világtalálkozón az embrionális szintû génmanipuláció volt a fõ téma. Amely kapcsán példaként említette ismerõsöm, hogy elterjedt az, hogy olyan génmanipulált tápot adnak a tojótyúkoknak, amitõl a kikelt csibének alapból sárga lesz a bõre és ez vágásérett korukig meg is marad. Mindez azért, mert a vásárlók a világ bármely táján sokkal szívesebben veszik és egészségesebbnek tartják a sárga bõrût, ami a génmanipuláció miatt olyan, mintha kukoricán nevelkedett volna. Ezen témából kifolyólag arról volt a vita az MTA mérnök akadémia magyar nyelven beszélõi közt, ha egy nõ ebbõl a csirkébõl eszik, a gyereke is sárga bõrû lesz?
És nyugaton, fõleg Amerikában már ilyen génmanipulált csirkét árulnak.

Felháborodva mesélte ismerõsöm, hogy már egyébként négert (zsidót is - gondolom) és akármit tudnak csinálni a magzatodból, ha van rá pénzed, és már nem is kell hozzá csillagászati összeg, egészen megfizethetõ.

Ez csak egy dolog volt, gyakorlatilag a tudományos akadémiai megbeszélés kérdésköre Párizsban a gének embrió szintû "javításáról", felülírásáról szólt nagyrészt.

Amin még nevetnek a mérnökakadémián az az elektromos autó, melyre ugye a tervek szerint le akarják cserélni a jelenlegieket. Lehetetlen! Nincs annyi ritkább fém a földben, ami kibányászható lenne ezeknek az akkumulátoraihoz, ha valóban tömegesen akarnák az emberiségnek gyártani. Így is kb. ebben a tempóban 30 év és a számítógépekhez, tabletekhez, okostelefonokhoz használt ritkafémek kifogynak... Vége lesz a technikai forradalomnak, és nem is lehet semmivel pótolni õket! Mivel nem létezik más anyag, amivel pótolhatóak.

Üdv,

Hozzászólások

30 #1 osmagyar
- 2017-12-16 05:25
Az elektromos autó témához: soha nem tartottam reális fejlõdési útnak a teljesen akkumulátorról mûködõ autót:1. hosszú akku töltési idõ, 2. nincs megoldva megnyugtatóan az utas részére a fûtés-hûtés, 3. rövid hatótávolság, 4. relatív kis teljesítmény (kamion is akkus lesz?) És mindezt jó drágán árulják a környezetvédelemre hivatkozva, csak "elfelejtik" megemlíteni, hogy az akkuk gyártása is környezetszennyezõ ill. a töltéshez használt villamosenergia is környezetszennyezõ módon kerül elõállításra. Szóval ez is csak egy átverés a sok közül, biznisz. Csodálom, hogy nem merült még fel a rugós, felhúzható autó ötlete. Persze csillagászati összegekért és természetesen a környezetvédelem és egészségmegõrzés érdekében.
58 #2 ssman
- 2017-12-16 10:29
osmagyar!
Igazad vagyon!
De miert nem kap prioritast a nemesgazmotor!
Az usaban mar gyartjak oket kisuzemileg, at is lehet epiteni hivatalosan!
Avagy a vizplazmaval hajtott motort se nagyon favorizaljak!
159 #3 vanyusha
- 2017-12-16 13:51
Az elektromos autó témához: reális fejlõdési út a teljesen akkumulátorról mûködõ autó mert profittot hoz tömeg gyártásra optimatizálva: benzines volt eddig,midenféle meghajtási szabadalom van volt pl villany ami ne akkus az út anyagaba kevert adalék N kocsi L.
267 #4 Perle
- 2017-12-16 20:16
Férfi fogamtásgátlás ultrahanggal, folynak a kísérletek:
http://healthland...ltrasound/
116 #5 livia
- 2017-12-16 20:27
No, vissza a barlangba? Ha, így folytatják!
267 #6 Perle
- 2017-12-16 20:34
Mindenki tartsa távolabb magától a mobilt! Itt írnak a veszélyeirõl, rákról és meddõségrõl:
https://www.rt.co...s-warning/
116 #7 livia
- 2017-12-16 20:53
Szerintem már lassan mindenki függõ, és így kialakít magának egy láthatatlan falat, szigeteli magát a külvilágtól. A kis unokám úgy hívja a tabot, hogy matató. Nincs még három éves, de simán kezeli.
99 #8 MORMOTA1968
- 2017-12-17 07:24
Vajon Tesla autója mitõl mûködött? Szerintem simán mágnesekkel is meglehetne hajtani egy autót, kérdés, hogy hogyan? Két ellenkezõleg forgó mágneses tekercs vagy hasonló valami. Állítólag a csészealjak is valahogy így mûködnek, a környezetükben, mindent körülvevõ láthatatlan energiát felhasználva. A nácik is kísérleteztek hasonló légi jármûvekkel.
5 #9 kincses
- 2017-12-17 10:00
Meg kéne kérdezni a csészealjszerelõket,mitõl megyen a gépük. De olyan arrogánsak vagyunk,hogy mi jobban szoktuk tudni. Most akkor tönkremegy lassan minden,ami tönkremehet. Kolozsváron már lassan kimegy a divatból a levegõ...
3 #10 Enid
- 2017-12-17 12:33
ZPE-tol, amit technologiailag koppintottak tolunk. Szerencsejukre meg mindig amneziaban szenvedunk, de alakulunk...

Ami a cikket illeti: mindossze annyit jelent, hogy 1. a forradalom e formaja is befuccsolt, 2. Ez a kor is bezarul, 3. Persze, hogy potolhatatlanok, hiszen ez az egesz "technologia" maga A potlas.

Node ki potolt es mi-csodat?!
Tan inkabb mar ezt kek vitatgatni.

Arulkodo, hogy pont Parizsban volt rola szo.
4 #11 Posta Imre
- 2017-12-17 14:21
Nyugi, lesz itt "magyar" feltörés, mint a gejzír, vagy legalábbis, mint a macesz! Olyan kishitûek vagytok, pedig közben elhúznak mellettünk a jobbnál jobb lehetõseggek!

Szerepet vállalna hazánk az új autóipari korszakban

Teljesen új korszak elõtt áll a világ autó­ipara, és ez rendkívüli kihívások elé állítja azokat az országokat, mint amilyen Magyarország is – mondta Szijjártó Péter.

– Teljesen új korszak elõtt áll a világ autó­ipara, és ez rendkívüli kihívások elé állítja azokat az országokat, mint amilyen Magyarország is, ahol az ágazat nagyon fontos szerepet játszik a gazdaság teljesítményében – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter telefonon a távirati irodának, miután csütörtökön San Franciscóban húsznál több szilícium-völgyi informatikai és távközlési vállalat vezetõjével találkozott, valamint tárgyalt a Tesla gyár igazgatóival.http://magyaridok...n-2584012/
118 #12 keepfargo
- 2017-12-17 17:09
Közületek hányan hallottak Nagy Imre feltaláló rotormotorjáról? Ha én Vietnámban tudok róla, nektek otthon mégjobban illenék...arról is, hogy "kormányszinten" tárgyalt már, de végülis "pihentetik" a dolgot.
(Mint az én állampolgárságomat is...azt mondják, jobb ha svédnek maradok meg, nem mag(orr)nak.) Na , de vissza Nagyhoz és a www.nagyrotormotor.com -hoz. Nézze meg, aki nem restelli, és meg fog lepödni.
Égely György Nagy Imrének egy beszélgetésben (YouTube) ennyit mondott: csak gratulálni tudok, és megkérdezte, hogy vannak-e testörei...

Amilyen balfácános ez a zsizsikekkel tüzdelt (k)ormány - vagy inkább amennyire nincs szabad keze a fontos dolgokban, kitelik tölük hogy a feltaláló mehet Japánba vagy Kínába támogatást koldulni, és akkor magyar autóipar megint nem lesz...de hát minek az nekünk; jobb a VW-t, Audit stb. összeszerelni, és a németek hasznát növelni, mint a magyar nép életszinvonalát emelni, egy világraszóló szabadalom/újítás segítségével....
4 #13 Posta Imre
- 2017-12-17 17:26
Képfargó, kicsit összezavartál. Itt elakadtam.

Közület szó jelentése
közület (fõnév)


1. Hivatalos: Állami kezelésû intézmény; az államot kiszolgáló hivatalos, államigazgatási vagy önkormányzati tevékenységet végzõ intézmény, szerv, hatóság, testület, illetve ezek egyikének intézete, hivatala, vállalata, üzeme.

A közületek legtöbbször az állami költségvetésbõl is kapnak több-kevesebb juttatást. Egy állami tulajdonú vállalat olyan közület, aminek önálló bevételi forrása van.


2. Hivatalos: Jogi személyiségû szervezet, egyesület, társaság, vállalkozás.

A villamosáram felhasználásnál külön számolják a magánfogyasztók és a közületek fogyasztását. Régen a nagykereskedésekben kiírták, hogy csak közületeket szolgálnak ki.
118 #14 keepfargo
- 2017-12-17 18:06
Irtam volna így, Imre: "közülletek" - vagy ez mégjobban összezavart volna?

Ám biztos vannak egyéb verziók is; pl. "köz-zülletek", aminek mintha tanúi lehetnénk mai napság a kis hazában...züllik itt minden, nem csak a köz...

Egyébként a jóindulatú és nem feltétlenül fáradt olvasó a következö mondat visszautalását is igénybeveheti; a "nektek" szót, amire a közületek szó azért mintha egy kicsit rimelne, vagy nem? Lehet hogy csak én látom igy?

Arról sem (mindíg) én tehetek, hogy itt mindenki azt tehet , amit akar, szabad a honlap (vagy a gazda); tehát a Közületek szóból, így önmagában, összefüggésböl kiragadva tényleg inkább hivatalos gondolattársítást lehet csinálni, jóllehet ez meg engem zavar össze. (mert hogy minek?) Na, de az ökör és Jupiter - hiszen tudjuk...

Persze tudom, csak játszod, hogy nem értetted meg, és neked ugyanúgy nem kellett a megértéshez kitegyem a "ti"elötagot (vagyis "tiközületek";), de már itt is túllihegést érzek - hogy miért; a fene jobban tudja...

Minden eshetöségre felkészülve, azért köszönöm a (vissza)fogadtatást a honlapba, mert hát ez a jog leginkább az alapítóhoz tartozik - ha egyáltalán erröl volt szó...
Talán orromra akaródzott koppintani Nagyságodnak? Ez is elképzelhetö. Ebben az esetben is megtisztelve érzem magam. Hogy miért, az legyen az én dolgom.
4 #15 Posta Imre
- 2017-12-17 19:10
Fargotkip, csak a reakciódra voltam kíváncsi. Hogy reagál egy buddista az ilyen alattomos kihívásra. Jól van. Jól van.
393 #16 Arany
- 2017-12-18 09:10
Keepfargo! Jó, hogy itt vagy! ;)

Bármennyit változott a magyar nyelv, és szavainak jelentése, még van, aki érti az eredetit is. :)

A világ pedig megbolondult... Vannak, akik istennek képzelik magukat, és nem gondolják, hogy felettük is létezhetnek döntéshozók. Megakadályozhatják a pusztításukat, ha úgy döntenek, de hagyhatják is a világot a megsemmisülés küszöbéig érni, és aztán újra jöhet a következõ ÉLET.
118 #17 keepfargo
- 2017-12-19 04:26
Köszönöm, Arany, tényleg jó visszatérni - akármilyen kihagyás után is - és most kedvet adtál, hogy elmondjam, miért szeretném, ha több buddhista lenne köztünk (is).

Nem a türelem az, ami megkülönbözteti a buddhistát a kereszténytöl, mert hisz´ van "keresztényi türelem" is.

Szembeötlö viszont az a különbség, ami abból adódik, hogy az utóbbi a szeretetröl papol, amit nem gyakorol, az elöbbi csak együttérzést kíván, de azt gyakorolja is.

Egy további, elég érdekes, különbség; hogy amig a kereszténység e "jujdejó-változata" tíz parancs(olat)ot is ad, addig a buddhista tan csupán öt intelmet, és ami még érdekesebb, hogy amíg emitt a tízbe nem fért bele, hogy hazudni nem szabad, addig Buddha az elökelö harmadik helyre tette a hazug beszédtöl tatózkodást, mindjárt a gyilkolás és jogtalan szerzés után...

Igy azt mondhatnám, hogy ez a fenti két dolog akárhol jó hatást fejthetne ki: leplezzünk le lehetöleg minden hazugságot, és közben mutassunk együttérzést is. (Még azzal is, aki hazudik, mert - most megint Buddhára hivatkozom - a hazugság nem elsösorban bün, hanem olyan hiba, amit mindíg ki kell javítani )

Persze ellenvetés biztos van; mert, ugye "akasztott ember házában a kötelet", ne emlegessük a hazugság hibás voltát egy olyan rendszerben, amelyben MINDEN hazugságokra, illúziókra, és azok körömszakadtáig történö fenntartására épül, olyan eszközöktöl sem riadva vissza, mint politikai gyilkosság, szabadság elvonása, anyagi tönkretétel stb.

Igy minden önjelölt igehirdetönek azt lehetne tanácsolni, hogy ne igét hirdessen (ami cselekvést jelent) de legalább fönevet (ami a fogalmakat tenné tisztába elöbB). (Bár, a tisztába-tétel mentén továbbmenve; ez a pelenka/bili/vödör/kád/Kárpát-medence már úgy tele van, tudjuk, mivel, hogy itt tízmillió pár kéz kellene a tisztábatételhez - annyi meg nincs....

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.05 másodperc
4,602,780 egyedi látogató