Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Áder János: politikai nemzetünk egységét ünnepeljük

GondolatokJó-jó, tudom, így ebéd elõtt ez durva, de inkább most hányjatok, mint utána! Azért remélem, értitek mi az üzenete! Ettõl még undorító egy demagóg hazug mocsok. Én azt mondom, aki teheti, menjen, amerre lát, fiatal, idõsebb...hátha szerez még addig kis tapasztalatot, míg vissza kell jönnie ide a ganédombra, szagolni ezt a zsidó-cigány förtelmet és saját idióta fajtársai kipárolgását. A "nemzet felemelkedése" veletek, vagy nélkületek, de inkább nélkületek, mint veletek" meglesz. Politikai nemzetünk egységét ünnepeljük – hangoztatta Áder János köztársasági elnök szombaton Budapesten, a Sándor-palotában, az egymilliomodikként honosított külhoni magyar és családja ünnepélyes állampolgársági eskütételén.Az ünnepségen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök is. Az államfõ úgy fogalmazott: ma egy gunarasi gazdálkodó, Lajkó Miklós és felesége mutatták meg, mi a magyarság.

Magyar állampolgárok szeretnének lenni, mert magyarnak tartják magukat, magyar az anyanyelvük, magyar iskolát végeztek, és mert õseik is magyarok voltak. Nekünk, anyaországiaknak nincs más feladatunk, mint megköszönni ezt nekik, megköszönni, hogy nemzedékrõl nemzedékre õrzik és továbbadják õseink hitét és hazaszeretetét, hogy magyarul szeretnek, magyarul dolgoznak, magyarul szólnak a gyermekeikhez és magyarul álmodnak – mondta Áder János.

Fotó: MTI

A 135 évvel ezelõtt született Kodály Zoltánt többször is idézõ köztársasági elnök szavai szerint „nagyobb veszteség aligha érhet minket, mintha közömbösség, igazodási kényszer, külsõ elvárások vagy múló divat okán elhagynánk létünk fundamentumát: a szüleinktõl kapott tanítást, hitünket, nemzeti összetartozásunkat”.
Ezért akarta minden magyarhoz elvinni Kodály Zoltán a népzenét és a népdalt – emelte ki az államfõ, aki az eskütételrõl szólva úgy fogalmazott: „együtt ünnepelhetjük – ahogy Kodály írta – a magyar lelket, amely egy-ugyanaz a vajdasági Gunarastól Budapestig”.

Az egymilliomodikként honosított külhoni magyar, Lajkó Miklós 1981-ben született Topolyán. Gunarasban, egy kis vajdasági magyar faluban él családjával, földmûveléssel és állattenyésztéssel foglalkozik.

„A magyar állampolgárság megszerzése számomra érzelmi dolog. Igazán szeretnék Magyarország teljes jogú állampolgára lenni, hiszen elõdeim is azok voltak” – idézett az esküt tevõ önéletrajzából beszédében Áder János.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-12-17 10:57
Csak egy kérdés, ami megütötte tegnap is a fülem, mikor hallottam ezt a zsidót nyekegni a 'hírekben". Mi a faxom az a "politikai nemzetünk"? Ha a zsidó-cigány bûnbandára gondolt, akkor érthetõ, ha a magyarokra, akkor is, csak hát a valóban magyar már úgy lexarja ezeknek a mocskos férgeknek a pofáját, hogy kár is rá szót vesztegetni. Az ürülék árulkodó.


Õsi székletminták bizonyítják Hippokratész igazát

A szakértõk egy görög szigeten gyûjtöttek be mintákat.

A kutatók Kéosz szigetének õsi sírjainál begyûjtött székletmintákat vizsgáltak. Az ürülékben olyan parazita férgekre bukkantak, melyeket elõször Hippokratész írt le 2500 évvel ezelõtt - számol be a Cambridge-i Egyetem oldala.

Evilena Anastasiou és Piers Mitchell, az egyetem munkatársai újkõkori, bronzkori és római kori sírok talaját analizálták. A helyi föld ugyanis tartalmazza a nyughelyekben fekvõ személyek lebomlott székletnyomait. A Cambridge-i kutatók által vezetett nemzetközi csoport több bélféregfaj, például a Trichuris trichiura és az Ascaris lumbricoides maradványaira bukkant az elemzés során.

Hippokratész és tanítványai az idõszámítás elõtti 5-4. században számtalan betegséget írtak le, napjainkban pedig a kutatók igyekeznek kideríteni a jellemzések alapján, hogy mely rendellenességre utaltak a görög tudósok. Az új felfedezésnek köszönhetõen a szakértõk képesek voltak pontosan azonosítani néhány Hippokratész által leírt parazitát.

Piers Mitchell szerint egészen mostanáig csak a történészek megállapításai alapján lehetett következtetni arra, hogy milyen férgek is szerepelnek az ógörög szövegekben. Az új eredmények részben alátámasztják a korábbi elképzeléseket, ugyanakkor új részleteket is feltárnak - például azt, hogy az ostorféreg is jelen volt a régióban.

Hippokratész egyébként a következõ tüneteket társította az élõsködõk fertõzéséhez: hányás, hasmenés, láz, hidegrázás, gyomorégés, gyengeség és a has puffadása. Az ókori orvos úgy gondolta, a betegségeket különbözõ gyógyszerekkel, például zúzott gurgolyagyökér, méz és víz keverékével érdemes gyógyítani.http://www.ng.hu/...esz-igazat
146 #2 satu
- 2017-12-17 15:35
Páncélozott harci jármûvek is védik a vásározók biztonságát
https://www.hirad...ztonsagat#
118 #3 keepfargo
- 2017-12-17 17:42
Aprópopó, állampolgárosodás.

Nekem az idei évben azt találták mondani a "Kormányablak" c. sóhivatalban, hogy legyek nyugodt, mert három hónapnál hamarabb úgysem tudom felújítani azt az állampolgárságot, amiröl sosem mondtam le - pedig a svédek nagyon ajánlották - és amit a jelenlegi vezetés/hivatal úgy ír le, hogy "pihentetve" van. (38 éve pihen a szerencsétlen, szerintem már túlpihente magát - én meg mintha túllihegnék itt valamit...)
Merhogyaszongya: kell az én szül. anyak. kiv.-om, aztán kell az anyámé, és kell az apámé, vagyis izgazolnom kell, hogy mindkét szülö magyar volt. (Akkor az izraeli zsizsiknek mit kell igazolni, könyörgöm, elég a metélt farok, vagy mi?)
Mert pl. én már lehet hogy rövidre is lettem zárva ezzel a követeléssel, hallgassák csak meg kentek, hogy miért is: a fater Szatmárnémetiben (ma Satu- Mare) született a múlt században (1904). Kötve hiszem, hogy a rumunyok megörizték volna a papírjait. Még az sem segit, hogy a nagyfater 1920-ig ugyanott polgármester volt (és azt még talán a nyustyu-k is segíthetnének igazolni), mert meglehet hogy neki is a szül. akvi. kiv.-ját kérnék a nagy magyarbarát Kormány(vak)ablakban.
Igy ha a két szüllö nem magyar, akkor vagyok én egy züllö nem magyar....
Ja, és a nagyfater azért halt meg 55 évesen - tehát a kelleténél korábban, mert 1920-ban át kellett adja a polgármesteri hivatalt szöröstalpú "utódjának" - hálából, mintegy, amiért a román haderö kiverte Szatmárból kohnbéla patkányait, és szegény nagyapám még ottmaradt a hivatalban egy évig "gazdasági tanácsadóként", de ez már túl sok lehetett neki.
A fater aztán katonaszökevénynek minösült, amikor szökés közben elfogták a határon a rumunyok, bekasztlizták egy évre, újra átszökött, ezúttal nem kapták el. Igy születhettem én az akkor még (B)udapest nevü vírusban, ill. városban. A születési évemben szállta meg Kína Tibetet, így azóta nem érzem úgy hogy egyedül kínlódok; hatmillió tibeti sincs otthon a saját hazájában - ennyi elsö kézböl a közöm buddhista emberekhez a világban.
Miért írtam le mindezt, magam sem tudom, talán mert nem tudtam aludni....vagy mert az állampolgárságról ez juotott eszembe...hát nem furcsa?
329 #4 gutai zub
- 2017-12-18 07:13
Állam Polgárság?

Én Magyarnak születtem, nem megjelölt, megszámozott, engedélyezett állam polgárnak-
Az állam semmi más mint a nemzet érdekében létrehozott szolgálat, egy, ha jól mûködne is "fikció"

A mai értelmezésében persze, egy minden joggal felkent korrupt banda, aki hatalmi kényszerrel rabszolgákat tart számon, rendelkezik felettük.

Életem folyamán hosszú idõre elvették "állampolgárságomat"?: ettõl egy pillanatig nem éreztem, hogy nem vagyok magyar.
Jó vagy rossz, ezzel csak születni lehet, adományozni soha........
267 #5 Perle
- 2017-12-19 14:15
Politikai nemzeti egység nem létezik, helyette van politikai nemzetszétdarabolás.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.51 másodperc
4,606,576 egyedi látogató