Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Visszatérhet a Román Királyság?

BelföldNo meg a habsburg-zsidó (magyar) császársegg és a többi, satöbbi...satöbbi.... 1881. május 10. és 1947. december 30. között királyság volt Románia. Most újra az lenne – legalábbis ezt vetették fel hétfõn a kormánypárti politikusok.

A román választópolgároknak alapos vita után népszavazáson kellene dönteniük arról, hogy országuk államformája köztársaság maradjon-e vagy Románia visszatérjen az alkotmányos monarchiához – vélekedtek hétfõn a kormányzó szociálliberális koalíció vezetõ politikusai.

A kérdés azt követõen került napirendre, hogy szombaton eltemették az ország 96 éves korában elhunyt utolsó uralkodóját, a trónról a kommunisták által hetven éve elûzött I. Mihály királyt.
Fotó: AFP

Nicolae Badalau, a kormány fõ erejét képezõ Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvezetõ elnöke újságírói felvetésre azt mondta: bár személy szerint republikánus, úgy véli, pártja nem zárkózna el attól, hogy Romániában népszavazás döntsön az államformáról. Hozzátette: a királyságot sem tarja rossznak, tekintettel arra, mennyire fejlettek azok az országok, amelyeknek uralkodójuk van.

A kisebbik kormánypárt elnöke, Calin Popescu Tariceanu szenátusi frakcióvezetõ azért is kívánatosnak nevezte a visszatérést az alkotmányos monarchiához, mert szerinte a jelenlegi félelnöki rendszerbe az átfedések miatt bele van kódolva az örökös konfliktus a végrehajtó hatalom és az elnöki hivatal között. A politikus szerint az elnöki pozíció Romániában nem reprezentatív szerepet tölt be, hanem aktív politikai szereplõ, részt vesz a politikai csatározásokban. Ezért kívánatosabbnak tartana egy olyan uralkodót, aki valóban független szerepet töltene be.

Páli fordulat: a PSD szellemi elõdje, a hírhedt Ion Iliescu által alapított Nemzeti Megmentési Front a rendszerváltás után be sem akarta engedni a nemrég elhunyt román királyt.
A román királyi ház múlt heti közleménye szerint a volt uralkodó halála után automatikusan annak legidõsebb lányát, Margit trónörökös hercegnõt, a Korona Õrét illeti meg a királynõi cím, attól függetlenül, hogy uralkodik-e vagy sem, és használni akarja-e ezt a címet vagy sem.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2017-12-18 22:27
https://www.washi...669d826b4d

Csak aztán nehogy Bözsi királynõ alá rendeljék az országot. Addig jár oda Csarlsz, amig kidetül, minden a briteké lesz, hiszen rokonyok ...
118 #2 keepfargo
- 2017-12-19 03:35
Ha tudna magyarul az oláh, ö is elmondhatná a magyarral együtt: Már mindent ellopott az állam; nekem meg felkopott az állam...
40 #3 bulcsu
- 2017-12-20 18:50
Igen, itt is erõsítenek valamit a hírek alapján!

A Szent Korona éve lehet 2018, akár egymilliárdot is költhetnek erre
http://hvg.hu/itt...etnek_erre

Aztán megjelent mellé a Hungaria Archiregnum, Szent Korona-eszme, Szent Korona-tan, Alaptörvény könyv is amely akár jogalapot is nyújthat a királyság visszaállítására.
PDF részlet: https://www.googl...8g2ImoPmAl

És mivel mindehhez hozzáfûzõdik a szakrealitás ezért új helyszínen épül hozzá a Néprajzi Múzeum (nagy tervezéssel).
http://www.origo....itese.html

Nem tudom, hogy ez mennyire lehet véletlen, de nagyon annak tûnik, mint ahogy az szokott is lenni. Már csak egy aprócska oda nem illõ dolgot látok, hogy a zsidóság még mindig a nyakunkon ül...
37 #4 HER
- 2017-12-20 18:55
Szerintem ott is bene vannak az a gyanum!
Élnek az "újmagyarok"?
267 #5 Perle
- 2017-12-29 21:56

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.59 másodperc
3,401,372 egyedi látogató