Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Tényleg? A halottak és a "hõsök" most nagyon meglepõdtek!

BelföldUgyanezt szinte bármelyik modern kori "forradalomról" elhebreghetik. Szabadkõmûves zsidó murik a sok agyatlan meg megszívja így, vagy úgy. A román ügyészség szerint Ceausescu menekülése után nem is forradalom volt Romániában, csak egy katonai fedõakció zajlott


Szándékos katonai diverzió, tudatos rémhírkeltés miatt vesztette életét sok ember Romániában 1989. december 22., Nicolae Ceausescu kommunista diktátor menekülési kísérlete után - állapította meg a romániai ügyészség a Transindex szerint egy most lezárult nyomozásban. Az ügyészség a forradalom évfordulójára idõzítette a közleményét, amiben egy hosszú nyomozás megállapításait foglalják össze. Az utóbbi hónapokban több tanút is kihallgattak és dokumentumokat is elemeztek, hogy pontosabb képet kapjanak arról, mi is történt az országban a romániai forradalom idején.

A közlemény szerint nem igaz, hogy Nicolae Ceausescu végleges bukása után hatalmi ûr alakult volna ki Romániában, ugyanis nagyon hamar létrejött egy új kör, amelynek tagjai gyorsan átvették az ország politikai és katonai irányítását.

Az ügyészség gyanúja az, hogy a tévé és a rádió bevonásával ez a hatalmi kör tudatosan szította a lakosok félelemérzetét. A pánikkeltés érdekében még olyan eszközöket is bevetettek, amikkel géppuskahangot lehet utánozni.

A közlemény nem nevezett meg felelõsöket, csak annyit írt, hogy a nyomozás eredményei alapján várható, hogy a jövõben konkrét személyek felelõsségre vonására is sor kerül.

Az ügyészség egyébként tavaly novemberben kezdett nyomozni az ügyben emberiesség elleni bûncselekmények gyanújával, miután egy, a romániai forradalom áldozatait és azok hozzátartozóit tömörítõ csoport pert nyert a román állammal szemben a Emberi Jogok Európai Bíróságán, mert Románia nem szolgáltatott igazságot a forradalom áldozatainak.

A romániai forradalom a kelet-euróapai rendszerváltások legvéresebbje volt, a hivatalos adatok szerint 1104 ember halt meg és 3352 személy megsesebesült az összecsapásokban. (Transindex)
Link

Hozzászólások

5 #1 kincses
- 2017-12-19 19:46
Sajnos, ez még nem is a teljes igazság kibontása, sokkal többen haltak meg, tíz!!ezer körüli a szám...Igen, diverzió volt, Iliescuék mindenképpen át akarták venni a hatalmat, mert Románia kishíján független lett mind a nyugattól, mint a kelettõl, és át akart térni az arany alapú pénzre...na persze, ennyi altalajkinccsel, ahogy azt Móricka elképzelte. és lõn forradalom. hogy épp a születésnapomon, az külön pech...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.36 másodperc
3,409,955 egyedi látogató