Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A Greenpeace sem különb mint a többi, be is tiltották azonnal

KülföldSoros-space...ahogy a többi jogvédõ, humanitárius...civil terrorista zsidó szervezet. Indiában számtalan törvénytelenséget találtak a profi környezetvédõket tömörítõ, egyébként magát jótékonyságinak valló szervezet mûködésében.

India betiltotta a Greenpeace szervezetet a környezetvédõk által elkövetett sikkasztásra és adathamisításra hivatkozva, jelenti a Sputniknews orosz hírügynökség angol nyelvû portálja. Narendra Modi indiai miniszterelnök kormánya tavaly óta kampányt indított a külföldi pénzelésû civil szervezetek ellen. A jelentések szerint eddig mintegy kilenc ezer hasonló civil, úgynevezett nem kormányzati szervezetet zártak be, amiért nem adtak részletesen számot a külföldrõl érkezõ pénzügyi támogatásokról – olvasható a blogstar nemzetközi sajtószemléjében.

Az indiai hivatalok és a Greenpeace között nem ez az elsõ csata, tavaly megvonták a szervezet azon jogát, hogy külföldi támogatást fogadhasson, mert fennállt a gyanú, hogy azt ipari projektek ellehetetlenítésére használják fel.

A magát környezetvédõnek nevezõ szervezet 14 éve van jelen Indiában és több mint 300 fõt foglalkoztat, ami egy jótékonyságiként regisztrált szervezet esetében felettébb furcsa
magyarországon is rájár a rúd a Greenpeace-re

A magyar állam nevében eljáró Nemzeti Földalapkezelõ Szervezet (NFA) pert indított a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ és a Greenpeace Magyarország ellen, melyet kedden tárgyalás nélkül felfüggesztett az ügyben eljáró bíróság.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon a magyar állam azért indított kártérítési pert a két alperes ellen, hogy azok térítsék meg számára a haszonbérleti díjkiesést, ami abból adódott, hogy a két szervezet akadályozta az új földbérlõk birtokba lépését. Ezzel pedig haszonbérleti díjtól esett el az NFA, miközben a birtokvédelem biztosítására magán õrzõvédõ szolgáltatást kellett igénybe venni.

A kártérítés együttes összegét az állam 14 millió forintban jelölte meg.

A bírósági tárgyalást megelõzõen civilszervezetek aktivistái és szimpatizánsai – valamint néhány ellenzéki politikus is – demonstráltak a Pesti Központi Kerületi Bíróság épülete elõtt az eljárás miatt és a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ mellett.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.34 másodperc
4,440,329 egyedi látogató