Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kritizálta a kormányt, nyolc év börtönt kapott

BelföldNofene! Agyon kellett vona lõni titkosszolgálatilag! nem igaz, hogy nem tudja megoldani a balesetet a híres kínai-mandarin szolgálat, nem is beszélve arról, hogy Soros támogathatta. Nem mellesleg meg nem kicsit lehet "igaza", de hát kellenek a modern "hõsök", a kis új-keletû Jézusok...majd késõbb még kampóra jöhetnek. Felforgató tevékenység vádjával nyolc év börtönre ítéltek kedden egy kormánykritikus bloggert Kínában. Az Ultra Vulgar Butcher (Ultravulgár Hentes) mûvésznéven tevékenykedõ Vu Kan aktivista ellen egy tiencsini bíróság hozta meg az ítéletet.

Az AP amerikai és a Reuters brit hírügynökségek úgy vélik, hogy Vu Kan egyike azoknak az aktivistáknak és ügyvédeknek, akiket õrizetbe vettek a 2015 óta tartó, a hírügynökségek szerint a hatalmat bíráló tevékenységek ellen indított kormányzati kampány keretében. Vut 2015 májusában vették õrizetbe.

A blogger gyakran tiltakozott a Kínában meglehetõsen kényes témának számító kormányzati visszaélések ellen egyaránt online felületeken és utcai tüntetések formájában.

A bíróság szerint Vu bírálta Kína politikai rendszerét az interneten, utcai performanszaival pedig felforgató tevékenységet végzett, illetve sértegette az embereket és hamis információkat terjesztett. Az ítélõszék szerint a blogger aláásta a pártállamot, meg akarta dönteni az úgynevezett szocialista rendszert Kínában, és súlyos károkat okozott az ország nemzetbiztonságában és társadalmi rendjében.

Vu az õrizetbe vétele elõtt megkérdõjelezte online felületén a hatóságok verzióját arról, hogy miért lõtt le egy rendõr egy férfit Hejloncsiang tartományban 2015 májusában.

A másként gondolkodókkal szemben folytatott kormányzati fellépésben mindeddig legalább 709 aktivistát és jogvédõt vettek õrizetbe Kínában. A blogger figyelemfelketõ bejegyzésreirõl volt ismert. Egy alkalommal olyan képeket tett közzé, amelyeken késeket élezett. A képekhez azt fûzte hozzá, hogy a rosszat tevõ helyi tisztviselõk közötti “disznókat” fogja a késekkel leölni.

(MTI)
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-12-26 12:14
No igen! Tehát Pakisztán "megszûnik", legalábbis "muszlimnak" lenni, de meg egyáltalán is. Oszlóban az összes taxis "pakisztáni", ahogy Londonban is a zöm. Ugyan melyik titkosszolgálat fizeti a "révésztet"?

Most kína próbálja kibékíteni Afganisztánt és Pakisztánt

Kínai közvetítéssel – ezúttal az Egyesült Államok nélkül – megbeszéléseket kezdett Pekingben kedden az afgán és a pakisztáni külügyminiszter a két ország közötti békefolyamat elõmozdításáról.

Vang Ji kínai külügyminiszter elmondta: arra törekszenek, hogy javítsák a két ország közti kapcsolatokat.

Az afgán külügyminisztérium szóvivõje azt nyilatkozta, hogy Kabul számára az a legfontosabb, hogy a terrorizmus elleni harcról tanácskozzanak, illetve Pakisztánnak az abban játszott szerepérõl.

Afganisztán és az Egyesült Államok azzal vádolja Pakisztánt, hogy támogatja az utóbbi idõben egyre erõsödõ tálib mozgalmat, és ezzel destabilizálja az afgán kormányt és aláássa az ország újjáépítésére irányuló nemzetközi erõfeszítéseket.

A pekingi tanácskozás újabb kísérlet arra, hogy megoldást találjanak a tálibokkal folytatott küzdelem lezárására, valamint az Iszlám Állam terrorszervezet jelentette fenyegetés kezelésére. Idén több találkozót is tartottak Kína, az Egyesült Államok, Afganisztán és Pakisztán részvételével ezekrõl a problémákról, de a megbeszélések nem hoztak eredményt.
Elképzelhetõ, hogy Kína nagyobb sikerrel járhat közvetítõként, mint az Egyesült Államok, amelynek mostanában igencsak fagyossá vált a viszony Pakisztánnal – mutatott rá a dpa német hírügynökség.

Pakisztán kifejezetten szoros, baráti kapcsolatokat ápol Kínával: közösen több milliárd dollár értékben nagyszabású gazdasági folyosó létrehozását tervezik, amely szintén napirendre kerül majd a pekingi tárgyalásokon. Felhõtlennek tekinthetõk az afgán-kínai kapcsolatok is, tálib vezetõk már több alkalommal tettek látogatást Kínában.

(MTI)
https://zoom.hu/h...akisztant/
30 #2 osmagyar
- 2017-12-26 15:41
Á, ez Magyarországon nem így mûködik: Nagy Bandó András bocsánatot kért a miniszterelnöktõl http://hvg.hu/itt...noktol#rss
2 #3 gerry
- 2017-12-26 18:35
osmagyar - Nem igazán kedveltem Nagy Bandó Andrást - valamiért nem érte el nálam az én értékrendszerem alapnívóját. De azért volt néhány jelenése az évek alatt ahol egyetértettem a mondanivalójával. Ami Orbán és felesége között van jó néhány éve "hír" az interneten. Vagy igaz vagy nem... Egy oldalról; "nem zörög a haraszt, ha nem fúj a szél" a másik oldalról pedig az interneten megjelent mocsok, hazugság, aljas hátbatámadások és még aljasabb - embernek nevezett - valamik gyülöletkeltése.
Nagy Bandó hibázott, bizonyíték nélkül egy országosan ismert személy nem mondhat ilyeneket - még akkor sem ha (talán) igaz. Bocsánatot kért...

Azért egy mondatát a levélbõl idézném:

...már ki akartam menekülni a közélet zavaros vizeirõl, mert úgy láttam, hogy a lényeg láthatatlan, amit látok, az pedig ingerlõen zavaros.

Ezzel azt hiszem, egyet lehet érteni.

Tehát Orbán és az összes többi ingerlöen zavaros mocsadék (értsd: Politikus).
Értelmezzétek annak, ami: A közélet - aminek a tetején ott himbálózik a V.I.P. bárkátok illusztrisan büzlõ, nyomorék, eladott lelketek sokaságával, eltitkolt büneitek fekélyes, rothadó miazmás hányadékával, beszennyezve minden tisztességes és értékes embert a hazában. Persze ez nem csak rátok vonatkozik, hanem "határok nélkül" az összes, elkurvult, becsületét vesztett, erkölcsöt hírbõl sem ismerõ görényre is. (ez a politikai érában élõsködõ "õméltóságok" másik gyüjtõneve.)

Sajnos - ebben a világban - elenyészõ százalékban számolható annak lehetõsége, hogy nemzetközi görényirtást rendezhessen a jelenkori emberiség - meglehet butább, de tisztességesebb része, - így ez a kis privát vélemény csak azért jelenik meg, hogy Ti se érezzétek magatokat jobban a bõrötökben, mint azok a milliók akiktõl elveszitek a jövõt, akiknek megmérgezitek a jelenét, akik reszketnek attól a naptól amikor rájönnek, hogy kitaszítottak és nincs már helyük e-földön.

De ha egyszer, mégis eljön(ne) az a nap, amikor elszámoltatnak titeket (Ne érezzétek személyes dolognak, ti választottátok ki azt a sorsot amiért felelnetek is kell - és remélhetõleg akkor már nem mindenkinek sikerül elmenekülnie ), az az emberiség új kezdeteként lesz dokumentálva.

Ennek tudatában kívánok - Boldog Új Évet! - kinek így, kinek úgy...

- remélem nem személyeskedtem, így nem is kell bocsánatért esedeznem... Akinek nem inge, az ne vegye fel - de ahogy Hofi mondta egykor - akinek viszont az, az hordja!
267 #4 Perle
- 2017-12-26 19:33
2 #5 gerry
- 2017-12-27 11:25
Á, ez Magyarországon nem így müködik 2.

A görények és azok nyomorult követõinek cselekedetei - amiképp az bölcs magyar utókor számára bizonyítható lészen.

Innen: http://b1.blog.hu...t_orbantol

..................................................................................................

Nagy Bandót megtörte a gyûlölethadjárat: bocsánatot kért a megbántott Orbántól


Majdhogynem könyörögve kéri, hagyják életben.

Az ismert humorista egy hete az ATV-ben tett megalapozatlan állítást arról, hogy hová szokta vinni a magyar miniszterelnök a feleségét kórházba, ami mellett csak annyit tudott felhozni, hogy nem zörög a haraszt. De hiába határolódott el a mondattól a tévé, hiába vette le még a honlapjáról is, nagyon érzékeny ponton érintette a népünk bölcs vezetõjét (és az õ hû szolgáit).

Az még csak hagyján, hogy az 5-ös számú párttagkönyv lovagja is megszólalt az ügyben /https://badog.blo...am-/46252/***/, és ezzel a maga szintjére húzta le a(z amúgy említésre is alig érdemes) dolgot:

"Egy vidéki városban járva azt hallottam, hogy Nagy Bandó András ott szokta baszni az anyját..."

Azonban ezt követõen a politikaikurva heccportállá züllött Origo igazi hadjáratba kezdett Nagy Bandó ellen. Egészen konkrétan végigtelefonálták a vidéki mûvházakat, hogy ahová eddig nem tették, nehogy meg merjék hívni a humoristát.

Ha pedig már megtették, lehetõleg mondják le a fellépését. Legyen nemkívánatos személy Magyarországon

Az igazgatók és rendezvényszervezõk pedig értettek a szóból. Felfogták, hogy nem pár újságíró privát akciójáról van szó, hanem
maga a pártállami hatalom üzen ezen a módon.

A Origo ezentúl olyanokat írt le Nagy Bandóról, hogy

közismert hazudozó - persze anélkül, hogy egyetlen konkrét hazugságát rábizonyították volna. Vagy legalább megpróbálták volna.
Meghogy szellemi és morális állapota se ad okot a bizakodásra. (Így, eufemisztikusan.)
Továbbá, hogy köztörvényes, tehát bírósági ítélet volna ellene, ami tényszerûen nem igaz.

Éppen csak azt nem írták le róla, hogy rasszista. De olyat azért állítottak (http://www.origo....andot.html), hogy

"Nagy Bandó 8 éve egyszer részeg volt."

Amit csak annyival támasztottak alá, hogy vacsoraidõ volt, tehát biztos részegnek kellett lennie.

A karaktergyilkosság mint mûfaj nem is írja le pontosan ezt a minden mérték és szint alá süllyedõ hadjáratot, ami jóval meghalad minden korábban elképzeltet. Juhász Péter, Vona, Botka, a momentumosok vagy Gulyás Márton és Havas Henrik esete ehhez képest csak a próba volt.

Ez már nem egyszerûen karaktergyilkosság, hanem nyilvános kivégzés.

Ez a hatalom ilyen: nem zár börtönbe a politikai véleményért, csak egzisztenciálisan tesz tönkre. Megtörsz és behódolsz, vagy az éhhalál. Esetleg az emigráció.

Lehet azt mondani, persze, hogy Nagy Bandó csak azt kapta, amit érdemelt, (minden bizonnyal) valótlant és megalapozatlant állított Orbánról, most meg róla állítanak ilyeneket.

Csakhogy egyfelõl ez az óvodások szintje.
Másfelõl pedig Nagy Bandó maga állított valamit, amit nem Orbán viszonzott, hanem a szolgáival (propagandistáival, médiacsicskáival) adta vissza.
Valamint a humorista mégoly megalapozatlan állításától se lett semmi baja se Orbánnak, se a családjának, ellentétben Nagy Bandóéval.
Továbbá a Nagy Bandó szavait közlõ tévé még ott helyben elhatárolódott, a Matolcsy-féle online lapnak viszont eszében sincs ilyesmi.

Azonban Nagy Bandó értett a szóból, és meghátrált: az 5-ös számû lovagnak címzett nyílt levelében üzent Orbánnak, hogy
kéri a megbántott Miniszterelnök bocsánatát.

(Így, nagy betûvel.) Ami arra utal, hogy a humorista jól tudja, honnan jött a támadás (vagy ellentámadás).

Nagy Bandó hangsúlyozza:

Hibázott.
Nem is az õ állítása volt, hanem egy kórházi dolgozót idézett.
Ellenben maga is "Jézuskövetõ".
Sõt, kétszer is a Fideszre szavazott.

És majdnem könyörögve kéri Orbánt, hagyják életben:

"Hetven éves lettem, még van célom és dolgom: kislányomat szeretném fölnevelni."


Teháthogy ne csinálják ki teljesen, ne vegyék el tõle az egzisztenciáját.

Harminc évvel ezelõtt még Nagy Bandó is bátrabb volt: akkor bement a szerkesztõségbe, és eltört egy seprõnyelet a pletykalap fõszerkesztõjén.

De akkor nem csak õ volt fiatalabb. A pártállam is sokkal erõtlenebb volt már, mint ez a mostani.

=============================================================


*** - ha esetleg eltünne véletlenül az írás...

2017.12.21.
Bayer Zsolt

Azt hallottam...

-Egy vidéki városban járva azt hallottam, hogy Nagy Bandó András ott szokta baszni az anyját...
-Na de az Isten szerelmére, ez mégis csak túlzás...
-Miért? Nem ismeri azt a szép magyar mondást, hogy nem zörög a haraszt? Na ugye! Tehát Nagy Bandó András igenis ott bassza az anyját!

Vége.


- és Zsoltika, azért megkérdezném, hogy a te kedves édes anyád milyen volt szeretõnek? Apád tudott róla? Csak a zörgõ haraszt miatt kérdezem és talán tényleg túlzás ilyenekre gondolni de frappáns kis irodalmi lezárómondatoddal (...zörög a haraszt? Na ugye! Tehát a kívánt név beírása igenis ott bassza az anyját!...) sikerült meggyõznöd.

Mielõtt még - libatoll-pennádat vitriolos tentába merítve - FIDESZ színeiben pompázó Lovagként, újfent le szeretnéd jegyezni nekünk válaszreakciódat tudatom veled; megértettem, hogy csak riposztot írtál a "hallottam"-ra ... egyben szeretnélek arról is felvilágosítani, hogy "nagyon-bunkó-lealacsonyódásod" terhét e- nemes valamint jószándékú mondataimmal ezúton átvettem töled, és miután a körberohangált székek utolsó elfoglalható darabjára emígy ráhuppanhattál (maradj is ott!), most itt állok egymagam mint örök szégyenfoltként elkönyvelt vesztes és bocsánatot kérek amiért ily' illetlen gondolatokkal tömõdött meg a Coitus ergo ...intellektualitásom - vagy hogy a francba is mondják.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.64 másodperc
3,407,554 egyedi látogató