Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ezer milliárd dollárnyi orosz oligarchapénzt csábítana haza Putyin

Belföld"Csábításnak" nevezik? Akkor az parancs! "Orosz" zsidók, sipirc Oroszországba a szájba.., ...a vasvellát! Na, azémondom! Ajánlott szakirodalom: John Wick I-II. Egyébként sokkal több "pénzrõl" van itt szó, nem is beszélve "izrael létezésének" alapjairól. Miután az Egyesült Államok további szankciókat helyezett kilátásba Oroszországgal – pontosabban Vlagyimir Putyin orosz elnök körével és a hozzá hûséges oligarchákkal – szemben, Putyin kísérletet tesz arra, hogy jelentõs tõkét csábítson Oroszországba. Az orosz elnök egy adóamnesztia-törvénnyel szeretné elérni, hogy orosz üzletemberek hazatelepítsék külföldi vagyonukat, amelynek összegét ezer milliárd dolláros körülire becslik.

Putyin hétfõn azt mondta az orosz parlamentben, hogy az egyre szigorúbb külföldi szankciók miatt a tõke hazacsábításával szeretné felpörgetni az orosz gazdaságot. “Mi és a vállalkozóink több alkalommal igazságtalan és jogtalan vagyonbefagyasztásokkal szembesültünk. Az elnök célja, hogy kedvezõ körülményeket teremtsen azoknak az üzletembereknek, akik kihasználnák ezt az alkalmat a vagyonuk hazatelepítésére” – idézi a Bloomberg Dmitrij Peszkovot, Putyin szóvivõjét.

Oroszország már akkor is próbálkozott egy hasonló amnesztiával, amikor az ukrajnai konfliktussal egy idõben jelentõsen csökkent a kõolaj ára, amibõl az ország bevételeinek számottevõ része származik. Az akkor elindított, másfél évig tartó kezdeményezésnek ugyan nem ismertek a pontos eredményei, de Anton Sziluanov pénzügyminiszter szerint “nem mûködött úgy, ahogy reméltük”. Emiatt most lemondanának a 13 százalékos jövedelemadó visszamenõleges befizetésérõl.

Már december elején szó volt arról, hogy vagyonos oroszok egy direkt erre a célra kitalált államkötvényt lobbiznának ki maguknak, amivel kedvezõ feltételekkel hozhatnák haza a külföldön egyébként is felhasználhatatlanná vált vagyonukat. A tervezett kötvényt euróban denominálnák, magas hozamot fizetne, és ami a legfontosabb, a személyes adatok megadása nélkül lehetne vásárolni belõle.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió elõször azt követõen vezetett be szankciókat Oroszországgal szemben, hogy az ukrajnai konfliktus során oroszok által támogatott fegyveresek szálltak meg kelet-ukrajnai területeket és a Krím félszigetet. Az EU egy hete jelentette be, hogy a szankcióit meghosszabbítja jövõ augusztusig, amelyek elsõsorban az orosz bank- és energiaszektort érintik.

Az USA több Putyin-közeli politikai szereplõ és üzletember ellen beutazási tilalmat rendelt el, és az USA-ban lévõ vagyoneszközeiket befagyasztották. Idén nyáron további szankciókat vezettek be az amerikai választási folyamatba történt állítólagos orosz beavatkozás miatt. A múlt héten újabb befolyásos oroszok kerültek fel az USA tiltólistájára – köztük a csecsen hadúr, Ramzan Kadirov -, és a tervek szerint tovább bõvítik azt még a márciusi orosz elnökválasztás elõtt. Az Egyesült Államok törvényhozása szintén dönthet arról, hogy megtiltja az amerikai befektetõknek az orosz államkötvények vásárlását.

Az amerikai kormány nem közölte, hogy mekkora vagyona lehet a gazdag oroszoknak külföldön, de a legnagyobb amerikai gazdasági kutatóintézet, a National Bureau of Economic Research által kiadott augusztusi tanulmány becslése szerint ez akár az 1000 milliárd dollárt is elérheti. A jelentés szerint a gazdag oroszok több pénzt tartanak külföldön, mint amennyi a lakosságnak van az országban.
Link

Hozzászólások

131 #1 lalapapa
- 2017-12-28 01:42
a penznek nem volt soha szaga nem is lee,
minden szentnek meg a be gipszeltnek is magaba
hajlik a keze,
minden ember meg veheto,
csak kerdes mennyit akar erte,
a jezus koporsojat is eladtak,
a becsulet az a penben mertekelt,
gondolom lee ki tobbet ide tud,
penz esaz irigyseg egyutt lepeget elore,
tudjak akkor meg ellopjak
vagy eppen le vagy kiraboltatjak,
es hivatalossa teszik az ertekek at vetelet,
semmi nem eleg csak akkor ha mind
egy helyen van,
de az lesz nekik az utolso nap mikor
az utolso naphoz ertek,
akkor a penz nem er semmit,
csak masoknak,
kik kimergeztek vagy eltettek lab alol,
gondolom jobb ha titiokban van minden,
:os_aztas_francs_ratatas_kukk
80 #2 monguzking
- 2017-12-28 07:36
ja hozd haza lassan elértéktelenedö dollárodat s fektesd be tényleges értékbe mint nyesanyagok,energiahordozok...kinai befeketöktöl sem rajongok mert lényegében fos dollárjukat hozzák ide amiböl annyi van nekik hogy a holdig érne igy szabadulnak töle s okosan

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.42 másodperc
3,409,950 egyedi látogató