Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Pintér: csak nemzetközi összefogással oldható meg a népvándorlás

BelföldNemzetközi összefogás, Interpol kell, hogy elõkerüljön az eredeti pintérsanya hullája is. Ez meg azt mekeg, amit elõírtak neki. Csak nemzetközi összefogással lehet sikeresen megoldani az Európába irányuló népvándorlás problémáját – mondta a belügyminiszter Budapesten hétfõn, amikor köszöntötte azt az ötven rendõrt, akit Magyarország a szlovén uniós külsõ határok védelmére küld segítségül.

Pintér Sándor felidézte: Magyarország több alkalommal kifejtette álláspontját az Európára zúduló népvándorlásról, arról, hogy a külsõ határainknál meg kell állítani az illegális határátlépõket. Úgy fogalmazott: meggyõzõdésük, hogy a jelenlegi európai megoldások nem jók, hamis illúziókat keltenek az elindulókban, belsõ feszültséget keltenek az Európai Unió és a schengeni övezet országai között.

Hétfõ reggel ötven rendõr tíz gépjármûvel indul Szlovéniába. Mariborba, illetve Muraszombatra tartanak, ahol a szlovén rendõrökkel közösen dolgoznak majd, feladatuk a közrend fenntartása, a bûncselekmények és szabálysértések megelõzése lesz.

A miniszter fontosnak nevezte a nemzetközi összefogást, és kitért arra, hogy Magyarország már megtapasztalta a népvándorlás okozta nehézségeket, ezért fogadta örömmel a három visegrádi társország (Szlovákia, Csehország és Lengyelország) támogatását, amelynek keretében cseh és szlovák rendõrök, valamint lengyel határõrök érkeztek Magyarországra. Magyarország ezért ajánlotta fel soron kívül, az elsõk között segítségét Szlovéniának – tette hozzá.

Pintér kiemelte: az országos rendõrfõkapitány és a szlovén kormány képviselõi már aláírták azt a megállapodást, amelynek értelmében közös mûveleti feladatellátásban ötven magyar rendõr közös járõrözéssel, az illegális migránsok mozgásának irányításával a szlovén kollégákkal együttmûködve vesz részt Szlovénia biztonságának, a szlovén lakosok biztonságérzetének fenntartásában.

Az útnak induló magyar rendõröknek azt mondta: a szlovén határok védelmével Magyarországot és Európát is védik

A miniszter úgy fogalmazott: Magyarország az Európai Unió egyetlen tagországa, amely a népvándorlás kihívásaira az európai jog, a schengeni elvárások alapján adta meg a választ. Véleménye szerint Magyarország “törvényesen és eredményesen reagált a törvénysértõ kezdeményezésekre”. A siker alapjának a törvényes, szakszerû, határozott és az arányok elvét betartó törvényi magatartást nevezte és ennek az elvnek a betartását kérte a Készenléti Rendõrség Szlovéniába tartó tagjaitól is. Hozzátette: az ötven rendõr, akit sok jelentkezõ közül választottak ki, a kiválók között is a legjobb volt.

Pintér azt mondta, elvárja a rendõröktõl, hogy Szlovénia törvényeit tartsák be, továbbá hibátlanul mûködjenek együtt a helyi hatóságokkal. Kérte: a magyar rendõrök Szlovéniában és a nemzetközi rendõri egységek elõtt is növeljék a magyar rendõrség tekintélyét, szerezzenek elismerést Magyarországnak. A miniszter valamennyi rendõrrel beszélt külön-külön néhány mondatot, mielõtt útnak indultak volna.

Pintér az ünnepséget követõen a közmédiának arról beszélt: a szlovén meghívás a magyar kormány és a magyar rendõrség elismerését is jelenti. A kormányét azért, mert a schengeni törvények betartását kiválóan oldotta meg az elmúlt idõszakban, a rendõrségét pedig azért, mert látták, milyen szolgálatot teljesítettek a határnál, hogyan oldották meg a legkényesebb feladatokat is.
Link

Hozzászólások

82 #1 Satori
- 2015-11-10 22:11
Nem tudom, hogy ki hogyan van vele, de en nem vagyok egy szep gyerek, de ezt a patkanyfeju belugyert szivesen megkinoznam a Jano-nak a modszereivel, vagy odavetnem a fovarosi allatkertnek az oroszlanjainak, karacsonyi ajandekkent, ugy is kozeleg karacsony napja.

Azert mert amennyi magyar oreg-idos asszony es ember mar meghalt miatta, siman kierdemelte!

A videki falvakba miert nem kuld allando jelleggel kommandosokat, a ciganyok ellehetetlenitesere?

Miert nem kuldesz patkanyfeju?

Azt most ajvekolhatsz te is! Hajra!
82 #2 Satori
- 2015-11-10 22:19
Csaba!

Igazad van!

Imadom az allatokat, ez uton is bocsanatot kerek toluk!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.38 másodperc
3,405,568 egyedi látogató