Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szcientológusok: kémkedés miatt is nyomoznak már az egyesületnél

BelföldOszt kiknek? Illuminátus, mossad, szabadkõmûvesek, reptiliánok...csak mondjátok már el, úgy sem hiszem el.
Az adóhatóság és a rendõrség vizsgálata kiterjed a kuruzslásra, valamint a költségvetési csalásra

A szcientológusok magyarországi tevékenysége kapcsán költségvetési csalás miatt folyó nyomozás során zárolta az adóhatóság a szervezet budapesti központját az esetleges károk megtérítése érdekében. Az ügyükben kémkedés miatt folyó eljárás teljes egészében államtitoknak minõsül.

A költségvetési csalás miatt keletkezett esetleges károk fedezetéül zárolhatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) még a tavalyi házkutatások idején a szcientológusok budapesti központját, értesült lapunk az ezzel kapcsolatos nyomozásokra rálátó forrásokból.

A Hírado.hu bukkant rá a földhivatali iratok között a zárolásról szóló széljegyzetre, miszerint a NAV Bûnügyi Fõigazgatósága 2017. október 27-én jegyeztette be a szcientológusok Váci utcai központi épületére a zár alá vételt. A széljegyzetbõl kiderül az is, hogy folyó büntetõügy miatt hozta meg az intézkedést a NAV Bûnügyi Fõigazgatósága.

A szcientológusok tevékenysége kapcsán a NAV költségvetési csalás, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pedig kémkedés, kuruzslás, valamint személyes adattal való visszaélés gyanúja miatt jelenleg is nyomoz. A magát egyháznak mondó, ám annak hivatalosan el nem ismert szervezõdést egyesületként jegyezték be. A mûködésével kapcsolatban eredetileg a Budapesti Rendõr-fõkapitányság (BRFK) kezdett nyomozni tavaly nyáron Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos személyes adattal való visszaélés és más bûncselekmények miatt tett feljelentése alapján.

Fotó: MTI

Tavaly vette zár alá a NAV az egyesület Váci úti központi épületét

A PestiSrácok írta késõbb meg, hogy a rendõrségi nyomozás szeptember 22-én átkerült az NNI-hez, miután a kémkedés gyanúja is felmerült, így a nyomozást hivatalból átadták az illetékes hatóságnak. A BRFK az ügy átadása elõtt azonban egyesítette a kémkedési ügyrésszel a feljelentéseirõl ismert Tényi István kuruzslás gyanújával tett bejelentése alapján elrendelt nyomozást is. Ez azért indult, mert a rendelkezésre álló adatok szerint az egyik, szcientológusokhoz köthetõ szervezet tagjai végzettség nélkül, jogosulatlanul gyógyítanak drogfüggõket.

Mint már említettük, októberben elõbb a NAV, majd az NNI szállta meg a szcientológusok objektumait, köztük a Váci úti központot is, nagy mennyiségû, vélhetõleg kényes, illetve a szervezetre terhelõ adatot tartalmazó iratot foglaltak le és szállítottak el a hatósági emberek.

A NAV ekkor zároltatta a Váci úti központot, és ekkor derült ki az is, hogy kémkedés miatt is nyomoznak. A törvény szerint egyébként kémkedést az követ el, aki idegen hatalom vagy idegen szervezet részére Magyarország ellen hírszerzõ tevékenységet végez, ám hogy a magyarországi szcientológusok mivel követhették el a kémkedést, nem lehet tudni, mivel az ügy ezen része államtitok. Az NNI házkutatására érkezõ ügyvédek, köztük a szcientológus egyesület általános jogi képviselõje, Szikinger István csak azután léphetett be a Váci úti központba, hogy aláírta a titoktartási nyilatkozatot. Így sem a házkutatásról, sem a kémkedéssel kapcsolatban nem mondhat semmit egyik ügyvéd sem.

Negyvenmilliós bírság
Jogellenes adatkezelés miatt 20-20 millió forint adatkezelési bírságot szabott ki tavaly õsszel a Magyarországi Szcientológia Egyház Vallási Egyesületre és annak központi szervezetére a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság. Megállapították többek között azt, hogy a szervezet különleges személyes adatokat tart nyilván, a tagok befizetéseit adományként kezelik, kiskorúakat auditálási folyamatnak vetettek alá, valamint a szervezet és annak központja megszegte elõzetes tájékoztatási kötelezettségét, a célhoz kötött adatkezelés és a tisztességes adatkezelés elvét, az adatbiztonság követelményeit is. Jogalap nélkül kezelték az adatokat, és jogellenesen továbbítottak személyes adatokat harmadik országba, ahol védelmük nem volt biztosított.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-01-04 18:41
Ebben a cikkben szerepel néhány olyan haláleset, ami a fenti egyház számlájára írható. Már régen be kellett volna tiltani a mûködésüket. Mindenesetre megdöbbentõ az, hogy mennyi embert lehet az orruknál fogva vezetni. Mint a középkorban::o
http://nol.hu/arc...504-187899
Oroszország elõbbre jár, mint mi, ott már be van tiltva ez az" üzleti egyház.
245 #2 hamu
- 2018-01-04 18:42
Az egyház kb. 100 millió dollár, vagy több össztõkéjû szervezet. Sakkban tartja az amerikai adóhatóságot, és az elmúlt években hídfõállást rakott le Budapestre, a Váci útra. Felettébb érdekes, miért érdekli ez a csöpp ország ennyire az egyházat? Ezt majd Rozsola megmondja, de úgy tûnik, hogy ezt ellenérdekek nem hagyták szó nélkül, nem hagyták, hogy gyökeret verjen. Ki ez a két erõ? Most hagyjuk az ezotériát, de milyen politikai erõ áll a Scientology egyház mögött? Miért és hogyan sérti ez a magyarországi politikai hatalmat? Putyint? Kínát? Sorost?
4 #3 Posta Imre
- 2018-01-04 18:49
Perle, miközben a "kormányzati kommunikáció" pentyeg a szabadkõmûvesekrõl, közben suttyomban szalámizgatya saját magát. Mivel tele van a "közigazgatás" hubbard-hívõvel, jehovatanúsítványossal, hitgyülissel...és most rámásztak a pártfinanszírozásos nagy lenyúlásokra is...lesz itt még nemulass! Persze csak módjával, mert a teljes mocskos banda fostos elejétõl a végéig.
267 #4 Perle
- 2018-01-04 19:29
Klinikai pszichológus igazságügyi szakértõ véleménye:
http://naih.hu/fi...lemeny.pdf:o:o:o
80 #5 monguzking
- 2018-01-04 23:42
azért hubbard eredeti modszere létfontosságu lenne emberek számáára mert feltudnák szabaditani elméjüket hüllöagy elnyomásátol---persze aztán sátánisták ellenkezö irányba vitték el az egészet
159 #6 vanyusha
- 2018-01-05 12:04
Mi is az egyéni vagy jogi személyi, sokat emlegetett... oltalmazotti státusz
hiv: riport-védõ ügyvéd.
Egyházi tevékenységként folytatott ..... nem vizsgálhatók :kivétel emberáldozat kapcsolatba hozhatóan.
48 #7 ro-zsola
- 2018-01-05 16:55
Kinek ártanak ? Mindenkinek. Elsõsorban Keletnek amely idetolja a pénzét. A keleti zsidó már kiegyezett Szeretett Viktorunkkal. Csakhogy a Kelet nem hülye. Ukrajnában rendesen beszopták a maceszt. Milliárdokat toltak Kievbe s lám mi lett a vége. A " Bizalom " meghalt.
A idehozott pénz csak akkor van biztonságban ha itt " rend " van. Egyszerûen lemásolják a Közép-Ázsiai módszert. Aki pedig pofázni mer .....
Ukrajna leckéje után elgondolkodtak azok akiknek az volt a dolga . Csakhogy nem elég pénzügyileg rendezni a helyzetet. Szíria a másik pofon. Ugyanis Szíriában egy bolhafingás se lett volna ha nem lett volna agyonpakolva Moszad ügynökökkel.
A recept egyszerû. " Imported from Asia "
Miközben egymás után szedik szét Tel-Aviv " civil " szervezeteit , ezzel egyidõben fel kell számolni minden félkatonai szervezõdést is.
Nem a " magyar emberek biztonsága a lényeg ". Ide nem jöhet a migránshorda. Emellett a korábbi " migránsokat " is rendre kell utasítani.
Természetesen a " Jézusi Szeretet " nevében elvégre " keresztények " vagyunk. A muszlim csecsenek is " Allah nevében internálták " a buzikat. A Közép Azsiai térségben illendõ dolog " jó muszlimnak " lenni. Oroszhonban pedig " jó kereszténynek "
Nézzetek körbe Türkesztánban ! Aki nem " jó muszlim " az biza " terrorista ". Az FSZB pedig " dolgozik mint ISTEN Szentlelke "
Egyre inkább világosabb hogy ez fog miránk is várni. Nem elég összepacsizni a " magyar kormánnyal ". Minden lehetséges veszélyt fel kell számolni
Amúgy mi magyarok kimaradunk ebbõl a körbõl. Mit érdekel minket a cigányság jövõje ? " Aki nem dolgozik , ne is egyék ". Ami a mindenféle " gárdát " illeti , mi a fészkes fenének kell cigány meg zsidó gárda Magyarországon ? Ki ellen akarnának védekezni ?
Ami a " keresztény " életformát illeti , Magyarországon mindenkire kötelezõ érvényû lesz. Ne feledjük : " el lehet menni ".
80 #8 monguzking
- 2018-01-05 23:36
ro zsola semmisem az minnek látszik---látszolag oroszok s izraeliek ellenségek vagy mégsem?én csak bábu tologatást látok
48 #9 ro-zsola
- 2018-01-06 12:30
azért mert bábukat tologatnak
4 #10 Posta Imre
- 2018-01-06 12:35
Akkor ez egy bá-buta-lát-kozó!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.89 másodperc
3,397,298 egyedi látogató