Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szolidaritással a nacionalizmus ellen

KülföldKépmutatással a hazugságért! Így lehet mozgatni a bábokat. Az ottani CÖF zsidajai is megdolgoznak a sékelért. Demonstrációk Lengyelországban
Miközben a kormányfõ és a köztársasági elnök azon vitatkozik, melyiküknek kell elmennie a máltai EU-s csúcsra – az államfõ ugyanis ugyanarra a napra hívta össze az új parlament elsõ ülését, ami miatt könnyen lehetséges, hogy Lengyelországot a migrációs kérdésben is folyó tárgyalásokon senki sem fogja képviselni –, egyre szaporodnak a külföldiek elleni zaklatások. A hétvégén Varsóban több ezer ember tüntetett Szolidaritással a nacionalizmus ellen jelszóval a fasizmus, a rasszizmus és a xenofóbia ellen.


A demonstrációt informális mozgalmak és szervezetek indították, mint például az Antifasiszta Varsó vagy az Amnesty International lengyel tagozata. A menet szimbolikus helyrõl indult, onnan, ahonnan a hitleri megszállók koncentrációs táborokba vitték a zsidókat. A menet többek között a Gettó hõseinek emlékmûvénél is megállt. – Ezek a helyek szimbolikusak, megmutatják, hová fajulhat a nacionalizmus, milyen erõszakot és rombolást hoz magával – mondta el az egyik szervezõ. A résztvevõk megálltak az Európai Parlament információs pontjánál is, hogy felhívják a figyelmet a menekülteknek való gyors segítség szükségességére.


Fontos, hogy megmutassuk: hisszük, hogy Lengyelország biztos lehet önmagában, vannak saját értékei és nem fél a menekültektõl. Fontos, hogy mindannyian bemutassuk azt is, hogy nem csatlakozunk ahhoz a közbeszédhez, amely frusztrációt és gyûlöletet kelt, hogy együtt lehetünk még akkor is, ha bizonyos ügyekben különbözünk – mondta a PAP lengyel hírügynökségnek a Sokkultúrájú Varsó Központjának egyik munkatársa.

A varsói megmozdulás elõtti este Poznañban volt hasonló demonstráció – nem véletlenül. November 11-én, a függetlenség napján, a lengyelek nemzeti ünnepén a nacionalisták Lengyelország a lengyeleké, a lengyelek Lengyelországért jelszó alatt fognak felvonulni, s ez – mint mondták – kapcsolatban áll a „nem legális emigránsok beözönlésével, akik Európa ajtaját akarják betörni”.


A néhány nappal ezelõtt Poznañban, az utcán megvert szír George Mamlockot a kórházban meglátogatta a szír pátriárka a poznañi érsek, Stanis³aw G±decki társaságában. – Az igazi lengyelek azok, akik segítenek, és nem azok, akik megverték George-ot – mondta a pátriárka, az érsek pedig elnézést kért az incidensért az évek óta Lengyelországban élõ fiatalembertõl.
Link

Hozzászólások

33 #1 vizilo
- 2015-11-11 08:37
Lassacskan eltelt egy fel ev es meg mindig aramlanak a kontinens foglalok. Az EU-nak nevezett " Khon-egylet" arra jo hogy sajat feher embereit terrorizalja de hatarait keptelen megvedni ! Kivancsi vagyok mikor borul a bili !!!!!!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.38 másodperc
4,458,067 egyedi látogató