Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Magyar Levente: a kereszténységgel állítható meg a nyugati civilizáció romlása

BelföldNa, ez nagy felfedezés. Mennyibe kerül, hol árulják? Ja, hogy már árulták mindenhol? Szegény kereszténység nagy bajban lehet! Mencs-sük mekk! Adakozzatok! Minnyá menek gyónni, de a pap itt is -mint legtöbb helyen, hisz papkiválasztás van, ugyi- kígyónyelvû. Na jó, elég a hülyeségbõl! Embert honnan veszel, te hitvány zsidó-seggnyaló parazita? Embert? Na? Van annyi píz? Igen, bármennyi, oszt lesz itt annyi "keresztlény", hogy a dunába se gyõzheti belelõdözni a zsidó-cigány hordákat! Különben meg vona megmondta, hogy a muszlim menthet meg! Sárkány ellen sárkányfû!
A Külgazdasági és Külügyminisztérium politikai államtitkára szerint a kereszténységgel állítható meg a nyugati civilizáció romlása.

Egyetlen út áll elõttünk, mellyel megállíthatjuk a nyugati civilizáció romlását, ez a kereszténység visszaemelése kollektív identitásunk középpontjába, politikai cselekvésünk zsinórmértékévé – mondta Magyar Levente pénteken Esztergomban, a Becket Szent Tamás-emléknapon tartott elõadásában.

Emlékeztetett arra, hogy az a generáció, amelynek tagjai két háborúban kereszténységüket levetkõzve gyilkolták egymást, a harcok után pár évtizeddel létrehozta az Európai Unió akkor még kereszténynek számító jogelõdjét.

Az államtitkár úgy vélte, lehet reményünk arra, hogy a mostani válság is fordulatot hoz a fejekben.

„Magyarország ha nem is az egyedüli, de egyik leghangosabb szószólója ezen fordulat szükségességének, és annak lehetséges voltát saját példáján keresztül mutatja be”

– fogalmazott.

Magyar Levente kijelentette, az ország azon munkálkodik, hogy keresztény értékrendre épülõ és éppen ezért a szabadságjogokat ténylegesen biztosító, az egyén méltóságát és teljesítményét elismerõ, ugyanakkor közösségközpontú rendszert építsen.

A politikus a magyar érdekek képviseletének szenvedélyességét azzal magyarázta, hogy „annak a nyugati világnak az önfelszámolása zajlik, amelyhez ezer éven keresztül tartozni kívántunk és amelyet minden ellene indított külsõ támadástól védelmeztünk”.

„Az európai rendszer hibáival szemben sokszor élesen megfogalmazott kritikák mögött a közös jövõnkkel kapcsolatos aggodalom és felelõsségérzet áll, valamint annak tudata, hogy nem pillanatnyi érdekeink, hanem a hitünk szerinti igaz ügyet képviseljük”

– jelentette ki Magyar Levente.

A Szent Adalbert Központban tartott emlékülésen elõadást tartott Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete, Szabadhegy Péter, Magyarország korábbi angliai nagykövete és Takács László, a londoni The Mercers’ Company képviselõje.

„E rendezvény megkérdõjelezhetetlen tanulsága, hogy az értékválsággal küzdõ Európának igenis élnek a keresztény gyökerei. Ugyanakkor világossá kell tennünk: ha nem ápoljuk ezeket az értékeket, akkor valósággá válik, beteljesedik mindaz, amitõl mindannyian tartunk” – fogalmazott szárszavában Esztergom polgármestere.

Romanek Etelka (Fidesz-KDNP) a hagyományos Becket Szent Tamás ünnepséget egy mérföldkõhöz hasonlította, amelyen „a világ minden nyelvén érthetõen annyi áll: keresztény és európai értékek, mindörökké”.

A rendezvény elõtt, amelyet a Rudnay Sándor Kulturális és Városvédõ Egyesület, valamint a Rudnay Sándor Alapítvány szervezett, ökumenikus szertartás volt Esztergomban, a Szent Tamás-hegyi kápolnában.

Esztergom és Canterbury a 12. század óta áll kulturális és vallástörténeti kapcsolatban. Mindkét település érseki központ. Egykori fõpapjaik, Becket Tamás és Bánfi Lukács esztergomi érsek párizsi tanulmányaik idejébõl származó személyes barátsága alapozta meg a két város jó viszonyát.

Az 1170-ben mártírhalált halt Becket Tamás érsek éppúgy kiállt az egyház autonómiája mellett, mint a magyar egyház akkori feje. Becket Tamás halála után Jób érsek prépostságot alapított Esztergomban a vértanú tiszteletére.

Lékai László bíboros – aki 1976-tól haláláig, 1986-ig volt a Magyar Katolikus Püspöki Kar elnöke – Becket Tamás 1538-ban Esztergomba került ereklyéinek egy részét Canterbury érsekségének adományozta, mivel Angliában VIII. Henrik rendeletére a szent összes emléktárgyát megsemmisítették.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-01-05 20:07
Ha valakinek Bajorország központjáról az illuminátus központ és Hitler jutna eszébe, ne fogja vissza magát! Pont azért ment oda és a "népakarat" is rendben lesz, pont, ahogy rendben volt Hitlerrel is.Orbán valóra váltja, amit a nép akar

A lázadás után meghirdette a népakarat helyreállításának az évét Orbán Viktor.

A miniszterelnök ezt a német Keresztényszociális Unió parlamenti képviselõinek tanácskozása után közölte Bajorországban. A találkozó egyik témája a menekültügy volt, amelyrõl a magyar kormányfõ azt mondta: a migrációs válság a demokrácia problémájává vált.

"Az elmúlt éveknek az volt a kérdése, hogy a népakaratnak sikerül-e teret nyitni és érvényt szerezni. Európában sok helyen a vezetõk nem azt tették, amit a nép akart. A demokráciában ilyenkor mindig zavar keletkezik, és ezt az ellentmondást valahogy mindig fel kell oldani. Én azt mondtam a bajor barátaimnak, hogy szerintem 2018 a népakarat helyreállításának az éve lesz Európában, és az európai nép lépésrõl lépésre ki fogja kényszeríteni, hogy olyan döntések szülessenek, amely szolgálja migránskérdésben is az õ érdekeiket" – fogalmazott a miniszterelnök.
https://hirtv.hu/...ar-2438183
118 #2 keepfargo
- 2018-01-05 21:55
Kedves feleim, nem hiszem hogy egyedül a "keresztény értékek" vagy "értékrend" elhozná az üdvösséget.
Hadd hivatkozzak nálam sokkal okosabb, müveltebb és valamivel talán idösebb emberre: Pap Gábor hívta fel a figyelmet elöször, ha jól tudom, arra, hogy a tízparancsolatból hiányzik a "Ne hazudj!" felszólítás.
Mit tesz Isten (vagy az Ö gyermekei ); a hazugságra, vagy kifinomultabb szóval élve, illúziókeltésre egész iparágak épültek mára; amiket nehéz, nem egyik napról a másikra, de akár évtizedek kemény munkájával, felvilágosítással, összefogással akár csak meggyengíteni vagy hatásában moderálni.
A nép, az istenadta nép pedig minél jobban korlátozzák saját teremtö erejét, annál görcsösebben ragaszkodik az illúziók világához - valahogy kompenzálnia kell - s már elég régóta beletörödött abba, hogy vannak az "arra hivatottak", akik akár hollywood-i fantáziatermékekkel, akár a napi sajtó fantasztikus baromságaival tovább ringatják az emberek javarészét az illúziók meggyözö dzsungelében.
Szigorúan véve maga a kereszténység is, a mai jujdejó-formájában egyfajta illúzió, amit sokan szent tehénként kezelnek, mások pedig alig vesznek komolyan. Nem lesz megegyezés ebben sem.
Valami másra lenne szükség, talán leginkább valami erkölcsileg stabilabb, lokigailag strapabíróbb, és hazugságoktól, meg történelmi szennyezettségtöl kevésbé terhelt ideológiára, ne mondjam: életfilozófiára, amit mindenki magáévá tehet, magáénak érezhet és napi szinten követhet.
Persze lehet pl. a Dalai-ra is hivatkozni, ki szerint "bármilyen vallás jobb, mint a semmilyen vallás" de ezzel nem oldunk meg semmit. Azért nem, mert pl. itt Sv.o.-ban a "keresztényietlenség" már olyan méreteket öltött, hogy egyre többen kezdenek az iszlámmal kacérkodni, mondván: "Ennél az erkölcsök nélküli, hedonista, fogyasztásra épülö, egymás iránt közömbös világnál még a muszlimok korlátozott világszemlélete (söt életvitele is) jobb (lehet)"....

Ebbe belemenni nem akarván, csak annyit tennék még hozzá, hogy itt is, mint mindenben, a közelmúltra visszakacsintás szab láthatatlan korlátokat.

Tegnap kezdtem olvasni Héjjas István: India ösi bölcsessége c. 2006-ban megjelent könyvét, és bizony mondom kenteknek, részben jó volt újra felismerni, hogy a régiek (ahogy a mi öseink is ) nagyobb igénnyel próbáltak életfilozófiát, létszemléletet kialakítani, mint mondjuk Mózsiéktól errefelé, részben kényelmetlen szembenézni azzal az igazsággal, hogy egy minimum tolerancia nélkül hitviták is lehetetlenek (nem így a ´régmúlt India földjén, anno; Buddha elött, alatt és után is ).

Tehát a baj feltehetöleg ott lesz, hogy a "keresztényi türelem" a távollétével tüntethet megint, a másként gondolkodók megítélésében, és a nem-keresztények nehezen fognak tudni alternatívával elöállni.

Vissza a dogmákhoz? Félö, hogy igen, annál is inkább, mert a jujdejó-nak mindegy, csak ö fogja a gyeplöt...
4 #3 Posta Imre
- 2018-01-06 06:55
Kípfargo, már a látszatra sem adhatnak, mert már a gondolat is hamis. De meglássad, olyan "keresztény" qvaisten lesz itt, mint a huzat! Ja, már az van jó rég, érezni a bûzét a tetves jahvéjának.


Nõ Orbán Viktor befolyása a német belpolitikára
Zajos visszhang övezte a miniszterelnök látogatását

Bár saját bevallása szerint nem akar beleavatkozni a német belpolitikába, hatalmas visszhang övezte Orbán Viktor tegnapi felszólalását a bajor Keresztényszociális Unió képviselõinek Seeon-kolostorban tartott tanácskozásán. A magyar miniszterelnök bajor kollégája jelenlétében kifejtette: a migránskérdés demokráciaproblémává vált Európában, ám az idei esztendõ a népakarat helyreállításának éve lehet. Orbán Viktor ígéretet tett rá, hogy hazánk továbbra is védeni fogja a szerb–magyar határt, így Bajorország déli határát is.

– Egyértelmû a népakarat: az emberek nem kívánnak terrorveszélyben élni, azt akarják, hogy legyen közbiztonság, a határokat megvédjék, és vigyék ki a schengeni övezetbõl azokat, akiknek nincs okuk arra, hogy itt legyenek – hangoztatta Orbán Viktor a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) tanácskozásán, ahol az Európát sújtó migránsválság mellett gazdasági kérdésekrõl is szót váltott a bajor vezetõkkel....http://magyaridok...a-2647759/
809 #4 megmondhatom-e
- 2018-01-06 07:19
, hogy a nyugati civilizáció romlása a zsidózás szabaddá , sõt kötelezõvé tételével fog megszûnni ?
Kötelezõvé lesz téve , hogy minden emberi lény naponta legalább -1- zsidó bûnt tegyen közismertté .
A napi hírek felolvasása a felderített zsidó bûnök felsorolásával fog kezdõdni . Ez persze sok idõt von majd el az emberek idejébõl , de a kár megtérül .
329 #5 gutai zub
- 2018-01-06 07:28
Egy kikerülhetetlen Természeti TÖRVÉNY

Egy azon rendszeren belül, behatárolt keretében, lehetetlen bármely más eredményeket elérni, mint ami, mert erre , sõt erre könyörtelenül "predesztinálva" van.

A nyugati kereszténységet, mindjárt a kezdetekben, összemosták a Tora emberietlen és gonosz tanaival.

Milyen végeredmény születhet egy gonosz és kegyetlen kezdet után.

A másik természeti törvény: ha a jót és a rosszat összekevered, törvényszerûen a rossz kerekedik felül.

Így hát szegény jó Jézus.............
4 #6 Posta Imre
- 2018-01-06 08:24
Gutai, éppen a TÓRA akartam kilyukadni, hátha fogok valami dürbincseket, de azt mondják, már csak homár van.

A "szétválogatás" programja igen emberpróbáló.Még tisztkoromban azt mondta akkori alezredes "parancsnokom", hogy "Aki kurvának állt, ne nyafogjon, ha baszogatják!" Mondtam neki, hogy én tiszti esküt tettem, nem pedig kurvának álltam. Ma már kiviláglik, hogy mindez egy és ugyanaz és tényleg csak nézõpötty kérdése, mert már pontra se futja.

Szüzességét árulja egy keresztény nõ, akit megcsalt a võlegénye

Mélyen vallásos családban nevelkedett a 23 éves Baily Gibson, miután egyéves korában, egy gyermektelen kaliforniai házaspár örökbe fogadta. Nevelõapja, a gyülekezet oszlopos tagja, szigorú rendet tartott otthon.https://24.hu/ele...volegenye/
118 #7 keepfargo
- 2018-01-06 16:46
Imre, itt is lehet egy eb eltemetve; az az ales eltás´másként értelmezte a tiszti esküt mint te, és a többféle értelmezés sose´volt egészséges. (Azon kívül, hogy semmi sem az, aminek látszik...) Itt van mindjárt az antiszemét címke, amit úgy ragasztgatnak, mint a borra a címkét ( ha minöségi, ha löre ), miközben a zsizsikállomány mára 80%-ban kazaroid droid.

(Nyugodtan mondhatjuk bármikor, bárhol, bármelyik címkézönek, hogy: Te, figyejj, hallod, engem ne keverj senki Anti-semmit-á-val, vagy b-vel; nekem KAZAROFÓBIÁM van elsösorban. Az antiszemét-izmus pedig a kohányok szemetebb részét is tartalmazza, tehát ott sincs privilégiuma semmilyen zsizsiknek. Nemt´om ez így érthetö? !)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.93 másodperc
3,397,676 egyedi látogató