Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Gúla (érvértékel õ)

GondolatokTudjátok, sokat morfondíroztam a gondolaton, hogy jégvirág-csokorba szedjem-e, így a tavasz kellõs közepén, vagy tél derekán – kinek-kinek ízlése, vallása, hite szerint- az eseményláncolatok, csõdületek okát, okait, következményét, következtetéseit, vagy se. Vallom, értelmetlen, hisz újabbat nem tudok írni, mint amit már sok éve írok, mondok, de mivel az oldalt megint birizgálja a hatóság (valamelyik szolgálat, vagy az összes egyszerre :-)) így az õ kedvüknek eleget teszek, csak a tesztelés miatt.

Hol is kezdjem, vagy folytassam?

Klímamanipuláció versus klímaváltozás? Jó, legyen. Ma még kinek kérdéses, hogy manipulálják és már nem is csinálnak belõle titkot, hogy ebben benne van az összes „nemzeti” kormány, kivétel nélkül. Kezd körvonalazódni, hogy maga a klímaváltozás tény és egy periodikus jelenségrõl van szó, mely 1200 földi évenként a precesszió megváltozásával (Föld imbolygó mozgásából eredõen) átrendezõdnek a pólusok, zónák, áramlatok és bizony ez nem fölmelegedést, vagy lehûlést takar, hanem mindent egyszerre, míg stabilizálódik a helyzet, majd visszarendezõdik, és újra és újra...amíg nem tojik mást Jahve-nyuszi, vagy Odin, vagy Krisna...vagy amit akartok. Nem bonyolítom, majd meglátjátok. Ettõl még persze „permeteznek” és megy a méreg szórása, de hát valahogy az átmeneti helyzetet is zsilipelni kell. A következményekkel számolnak az „okosok” és Trump nem véletlen dobta be a „büdös zoknit” a klímaegyezményes zsidó pénznyelõgépezetbe. A felmelegedés egyszerûen hülyeség és pont. Bár ezt most január 7-én + 16 Celsiusban kimondva igen bátor kijelentés, ám tekintsetek kicsit messzebbrõl a horizontra és alá, meg fölé is. A naptárunkra is ráférne egy újabb „Gergelyes” kiigazítás, de nyilván kivárnak véle, míg egyértelmûbb lesz az új klíma-konstelláci és az, hogy nagyjából másfél hónappal vagyunk elcsúszva. Gondoljatok erre majd a májusi havazásnál, bár úgy tûnik, hogy országokat, népeket érint a folyamattal járó „migráció”, melynek nem a háborúkhoz van igazából köze, azt gazdasági és globalizációs mechanizmusok erre a jelenségre bazírozva mesterségesen lettek generálva. Szóval élvezzétek, bármi is jön! A témában az elmúlt években az elõzõ oldalainkra folyamatosan tettem fel híreket, információkat, értékeléseket. Szerintem nincs mit szégyenkeznünk az „elõrejelzéseinkkel” és jelentem, még mindig nem van elmenve az eszem, vagy ki tudja. Áder szerepe is fõleg a „klíma” és a „természetes közeg helyreállítása” kommunikációjában merül ki, mert ugye ha a Földön átrendezõdnek az erõviszonyok (ez valójában csak ámítás) azt is jelenti, hogy gondolati, érzelmi szinten is meg kell nyerni az elkerülhetetlen változásokkal járó jelenségeknek a populációt. Ebben egy deka politika sincs, csak szimpla szükséghelyzet.

Legyen a migráns-helyzet a következõ lábjegyzet. Igen, ma már nem kérdés, hogy volt egy régi-régi terv a Föld népeinek genetikai állományával történõ kísérletezésére, mely az ide telepített fajok közt és a köztünk járó gazdatestek összevagyválására irányult. Na jó, talán nem egészen, de a helyzet jelen pillanatban az, hogy bizony sikeresen megalkották az emberiség címkével ellátott genetikai moslékot és mire észbe kapott az a bizonyos „jóisten” (vagyis az itt is ugrabugráló, majmok bolygóját befolyásoló és felügyelõ ilyen-olyan „fejlettebb” fajok és „istenek” felett álló humanoid felügyelõ szervezet, melyet mi csak „csillagközi föderációnak” becézhetünk) addigra már a program illuminátus, jezsuita, szabadkõmûves, cionista-zsidó összeesküvés cím alatt remekül fel lett vezetve a „köztudatba”.

Elég bonyolult helyzet adódott, mert ahhoz, hogy ezzel a csürhével bármit is érdemes legyen kezdeni, szét kell válogatni, viszont a vallások ebben igen nagyon gátló szereppel bírnak, ugyanis eddigi kontroll-szerepük mára teljesen gazdasági hitványsággá, perverz szexuális parazitizmussá aljasította le az egykor nyomokban még emberlélek-õrzõ, szellemi útmutató szerepüket. A mai megszemélyesített egyházak mindegyikét érinti a „reform”, ugyanis emberellenes és bûnös mivoltuk mára józanul gondolkodók számára nem kétséges, ugyanakkor a humanoidok zömében mára önkritikátlan zombikká aljasított masszává váltak. Szó sincs már igaz hitrõl és szeretetrõl. Egyszerûen silány selejtet termel az erkölcsi minõséget biztosítani hivatott társadalmi mechanizmus. Aljas „politikai bûnözõ” rendszerrel, egyház-maffiával és anyagiassá lett, tett genetikai hulladék-masszával kell most már zöld ágra vergõdni, miközben az igazi értékek és valódi „kincsek” ritkaságszámba mennek, mentésüket úgy kell megoldani, hogy közben a látszat ne változzék. Felejtsétek el az ilyen „fogalmakat”, hogy „nemzet”, „haza”...na jó, meg „isten”, mert mindezt teljesen újra kell fogalmazni, alkotni, mert mára kipukkadt, mint a lufi és a tartalom...hát az siralmas. Határok is átrajzolódnak, mintha maguktól történne és semmi köze lenne ehhez „politikának”, vagy „haderõnek”...minden mára „megegyezés” tárgya. Miért? Na nem az „emberi bölcsesség” okán, melyet a „világunk ismert vezetõi” már rég kapzsisággal azonosították. Már nem azok „vezetnek”, de a bábok megmaradtak, mert lassan kifogytak az utánpótlásból.

A „migránsozás” azért jó, mert kiderül, mindenki a Földön egykor „migráns” volt, illetve elõfordulhat, hogy bizonyos fajokat itt kísérleteztek ki, vagy próbáltak fejleszteni. Igen, a zsidóról is van szó. A migránsozás másik vetülete a „tiszta fajok” bekeverésével eltüntetni az eredeti forráshoz vezetõ nyomokat, elveszejtve az emlékezetet az õsök még tudattal, funkcióval bíró szerepérõl ebben a földi és multidimenzionális közegben.

A nemzetgazdaság, ahogy a nemzet is megszûnt létezni sok-sok évvel ezelõtt és amerikai szabadkõmûves mintára „népek kohójaként” egy identitás-nélküli, hamis programozott tudatú biorobot-gyártásba lehetett kezdeni, mely tömegeket jelszavakkal, médiával és gazdasági eszközökkel irányítva ennek a földi paradicsomnak összeesküvõ urai már rég globalizálták, csak sokáig ezt nem vettük észre. Valójában semmi ellentét nincs már itt Oroszország és a „terrorista” USA, esetleg Izrael, vagy India (kaszt-rendszer), vagy Kína, Uganda, esetleg a zsidó-cigány paradicsommá lett Magyarország közt. Ezek a határok valójában nem léteznek azoknak a köröknek, amik itt bábjátékot játszatnak a sok kis csupasz majommal. A globális elit teljesen összhangban teszi a dolgát, bár „megengedem”, hogy némi zsidó dögöket most látványosan gyömöszölgetnek (Rotschild, Soros…), de ez komolytalan és a színjáték szerves része.

A migránsok valójában az „EU” hatalmi struktúrájának átszervezésére irányuló törekvés. A „demokráciás” színjátéknak vége és jöhet a következõ fázis, az autokrácia, mely egy rövidebb és durvább szétválogatásos szakaszt követõen az „archaikus struktúra” felé veszi az irányt, mely „nemesi” kiváltságokat élvezõk, királyság, császárság felé vezeti el a társadalmi feszültséget. Ehhez kell a „káosz”. Az embereket mozgatni kell, jelszavakkal megetetni, fegyverkezni, „nemzetet” hazudva hadba állítani a liberális agyhalott bandát, de az ember nem változik. A címke igen. Az irányítók jól tudják ezt. Nem állítom, hogy ami zajlik az rossz. Okosan, sumák módon lépésrõl-lépésre cselekszenek, mert építhetnek az emberi butaságra, jóhiszemûségre és félelemre.

A „muszlimok” a legjobban szervezetten mozgatható és dogmákkal megetetett agresszivitásra hajlandósított tömeget képviselõ tényezõ. Velük szedetik szét Európát és illesztik újra a „régmúlt” királyságokat, gazdasági övezeteket, a „feljebbvaló” akaratának megfelelõen. Nem érzelmi kérdés. A muszlim nem tudja mit cselekszik (na jó, a vezetõik tisztában vannak azzal, hogy csak eszközök, de nincs jelentõség, hisz csak bábok). A kvóták viszont már egész másról szólnak. Világunk vezetõ „baja” nem is a klímaváltozás, hanem a zsidók. Tõlük való megszabadulást kell levezényelni az átalakulás folyamatában úgy, hogy közben nem dõl dugába a pénzügyi-gazdasági rendszer, mely globálisan már régen beerezte a földi létet, sõt már alappá lett. Mit gondoltok miért Hitlereznek, náciznak, holokausztoznak...egyre jobban? Antiszemitizmus? Piha! Izrael, Jeruzsálem? Valahogy le kell rendezni ezt a bandát és jahvé ez ellen már nem tehet semmit. Apropó, tudtátok, hogy az egyiptomiak a Holdat Jah-nak nevezték? Tán innen jön a „Holdvallás”, sátánista talmudista zsidó mesemondás is. Na mindegy, ezt a csontot is már ezerszer lerágtuk. Rágja más is.

Hibrid háború
Mindenki látványosan mindenkivel szövetséget köt. Õsi ellenségek nagy s látványos ökölrázások után „békülnek” és visszaáll az õsi rend. A fajok szét lesznek válogatva és a hulladék mehet rekultivációra. Ez így túl tömény volt? V4-ek, szkyta-hun népek szövetsége, germán-frank-szász csapatösszerántás? Ázsia, Afrika is saját népei közt keresi a vérségi vonalat és néha még talál is. Na csak Európa szinten gondolkodjatok! Oroszország, az Orosz Birodalom átszervezésben van legalább annyira, mint a Magyar Királyság 64 vármegyéje, mely szinte már csak arra vár, hogy legyen egy „király” és önkán betagozódik újra a „Szent Korona” alá, mint egykor, a szabadkõmûves cionista zsidók „forradalmai” elõtt. Nehogy úgy véljétek, hogy Oroszországban a „fehér faj és a keresztény hit utolsó bástyájában” egyszerû az élet. Ugyanolyan nemzeti tudati harcok zajlanak ott is, mint itt az FSZB irányításával. Kínától féltik a hazát, akik féltik, meg az araboktól és persze a zsidóktól. Szerintetek van okuk erre, hisz Putyin egy nemzeti vezetõ, pont úgy, mint Orbán. No meg ahogy egyre „nemzetiebbek” a többi „nemzetvezetõk”. Lásd a lengyel Szidlo lemondását és a zsidó miniszterelnök kinevezését, aki máris Orbánnal tárgyal, mintha Netanjahu lenne...és közben mindegyik valami bûncselekményes nyomozásos korrupciós hivatalos üggyel fogott, pedig korrupcióról szó sem lehet.

Szóval az orosz helyzet nem kicsit cifra. Miközben nálunk a vármegyerendszert kezdték köztudatba hozni, sõt „alkotmányosították” és Vidékfejlesztési Minisztériumot is alkottak hozzá, az oroszoknál ugyanez megy, csak nagyban. Ott a 2014-es törvény a köznyelvben Zakon a TORax-nak nevezik. Nem vicc. A TORA törvényének, hogy érthetõbb legyen és regionális fejlesztés címszó alatt a nép most azt érzékeli, hogy kínai, arab és zsidó „befektetõk” nyíltabban garázdálkodhatnak szerte a nagy ázsiai régióban. De van egy másik olvasat is. Zakon a TOR-ah, vagyis TOR isten törvényei. Igen, a zsidónak is azt kell hinni, hogy, meg a szkítának is. Nyalunk ide, oda és közben lesz, aminek lennie kell. Pár fotó a netrõl, had rágódjatok rajt.


Ha a klímaváltozás olyan átrendezõdéssel jár, hogy Grönland ismét zöld lesz és a Szahara kivirágzik, értelemszerûen más területeken lehet egy kis gubanc. Kína sok-sok város épített már szellemeknek, amik várják a lakosságot! Csak tessék! Szükségszerû lesz az az Selyemút is, hogy a kevésbé ellátható területekre is szállíthassanak élelmiszert, portékát, mert néhol túl zsúfolt lesz placc. Mi lesz, ha Kanada lefagy és Szibéria kiolvad? Emberi ésszel még felfoghatatlan összefüggõ dinamika, társadalmi következményekkel. Afrika kulcsszerepet kap és az innen visszaáramoltatott, itt már a civilizációra felkészített személyeken sok múlik majd. Ki kell lépniük a törzsi, primitív kizsákmányoló felfogásból és le kell állítaniuk a szaporodásukat! Kína és Oroszország ebben már kulcsszerepet kap, de persze ez egy folyamat és túl sok a szemét és túl ritka az érték.

Legutóbbi 007-esben az MI-6 központot felrobbantották és elhangzott, hogy nem országok, nemzetek ellen kell harcolni, hanem érdekcsoportok „ellen”, és nehéz eldönteni ki az ellenség, mikor melletted áll. Nos, a szétválogatás elkerülhetetlen, és valóban központi irányítással kell szétválogatni az „antiszemitákat” (kritikus gondolkodók) és az álhírek gyártóit, terjesztõit (zsidó, Sorosos cégnév alatt futtatott polkorrekt manipulátorokat) és az õket ajnározó agyhalottakat. Egy valódi ortodox keresztény nem alkuszik! Hua!

Tényleg, hogy álltok a nemi inzultussal, abúzussal, perverziókkal, elhajlásokkal, bedõlésekkel, pedofíliával, többnejûséggel és gender-bizgurával? Ki szereti a puncit, fel a kezekkel! Nõk is! Szeressétek a testeteket és legyetek egészségesek! Mozogjatok és mozgassátok a potrohos még hellyel-közzel férfinak is nevezhetõ partnereiteket, párjaitokat, mert az egészséges életmód is kötelezõ lesz a jövõben és egyáltalán: rengeteg „tabu” dõl meg és lesz megvilágítva, hogy át vagyunk verve. Na jó, ne szaladjunk ennyire elõre, csak szépen lassan, mert az átlag emberi tudat nem terhelhetõ az igazsággal, csak sulykolható, dozírozható, nehogy hirtelen sokkot kapva azon kapja magát, hogy minden amiben hitt, tudni vélt, merõ marhaság. Lehet itt abba is kellene hagynom az írást, mert kezd túl sok szó gyûl(öl)ni és ugye ebben a nagy látszatbékességben a lappangó, de egyre erõsebb indulat ha szárba szökik, …, de nem fog. A szolgálatok tesznek róla, hogy ne durranjon akkorát a váltás, hogy gyökeresen változhasson a képlet, éppen csak akkorát, hogy kontroll alatt maradjon a jól elõkészített globális „restart” operáció.

De ha már „kalandoztam” kicsit, akkor „jósolok” is. A jövõben az elõtérbe tolják az „embert”. Igen, bármilyen hihetetlen. A kicsi, szutykos, rettegõ, szerencsétlen, agyhúgyköves és bamba, eddig csak szavazóbirkának használt „állampógár” lesz az új kor „keresztény” hõse. Tudom, tudom...ez annyira hihetetlen mint a többi hülyeségem, de hát azért az eddigiek is zömükben bejöttek (mármint ami a globális folyamatokra utalt, nem a saját „karrieremre” és az MFNK-ra, meg ilyesmi, de errõl majd késõbb, vagy talán késõbb se.

A „politikus-maffiáról” és hamarosan a zsidó-összeesküvésrõl is átkerül a súlypont a jövõtervezésre, a „hogyan továbbra”. Egyszerûen luxus lenne levadászni egyszerre ezt a sok hulladékot, mely rekultivációra érett rég, de nincs „helyettük” más. Az egyszerû dolgos, vagy lusta agyatlan, vagy gondolkodó átlag embere olyannyira éretlen, hogy kár rájuk szót is vesztegetni addig, míg a „felsõ vezetés” át nem állította a váltót és zöld utat adnak a tisztának és „jónak”…, de ehhez le kell vadásszák a most mûködõ és az átálláshoz elengedhetetlen saját maffiahálózatukat. Ugye milyen egyszerû? A „jó” csak úgy gyõzhet, ha a „rossz” feladja. Márpedig fel! Ámen!

De hol is tartottam? Európa újraszervezõdik, nemzetállamosodik, elszakadások, kiválások, újabb paktumok, szövetségek...ripsz-ropsz és máris megkapjuk a bõ száz évvel ezelõtti régiókat, ahol nagyjából azonos génállományú populáció még nemzetet alkotott, vagy legalábbis a látszatát. Határok újrarajzolódnak és minden látszólag elõröl kezdve, de lényegében változatlan mûködés fenntartása mellett a világ nem csak nem esik szét (mármint a gazdasági-pénzügyi rendszer), hanem megerõsödve egy fenntarthatónak nevezhetõ, a bolygót nem felégetõ mechanizmusra áll át. Mindez természetesen nem csak Európát érintõ folyamat, hanem a teljes Terrát idõutaztatják és át is rendezik a klímaváltozásnak megfelelõen, kínai-orosz békefenntartók biztosítása mellett.

Ugye nem várjátok el, hogy „államokra” bontva vázlatoljam, miképpen alakul vissza V4-ek nick alatt a Varsói Szerzõdés, vagy köt újra hivatalosan is államszövetséget és lesz Csehszlovákia (Felvidék nélkül) valósággá, esetleg a baltikumi államok miképpen akarnak önként és dalolva az Eurázsiai Unióhoz csatlakozva Szovjetunió 2 tagállamai lenni, és azt se kérjétek, miképpen oszlik fel a NATO és az ENSZ...bár ezek már lényegében megtörténtek, csak a név alatt mára dinamikusan változó tartalommal kezd feltöltõdni.

Az anunakik sírva röhögnek ezen a kapkodáson és a látszólagos zûrzavaron, pedig teljesen tiszta a képet. Teljes hardver csere, új szoftverekkel, applikációkkal, és ebbõl az átlag-paraszt egy nyikkot sem ért és még csak fel sem tûnik neki, mert közben nem lesz sokkal drágább a sör és a tv-ben még mindig megy a foci. Bár akkor majd elkezd gyanakodni, mikor az új stadionokba kötelezõ jelleggel kell oktatásra megjelennie és szerintem lesz pár nyilvános kivégzés is megint (a többi nem nyilvános, de abból sok lesz).

Mire vagytok még kíváncsiak? Energetika? Atomerõmûvek szerte a világban, ahol esetleg nagy fejlesztések lesznek és ehhez kell némi „kakaó”, vagy mert az új környezeti zónák megkívánják az erõsebb „betápot”? Paks 2, mint Nagy Magyarország energia-forrása, miközben azért itt halad át Ázsia árukészletének Európába tartó mennyiségének zöme, gáz, olaj és persze a vízrõl is szó van, de nagyon! Kérdezzétek csak Ádert, mert újabban nem csak lovas, de vízilovas nemzet is lettünk, csak a lecsapolt mocsarakat kell újra elárasztani és a magyar szürke marhája, gulyája, nyája, ménese, kecsegéje elláthatja a világelitet egészséges szénhidráttal. Igaz, a magyar név egyelõre zsidó-cigány fertõzéstõl prüszköl, de ha nem haltunk bele eddig, csak sikerül némi antibiotikummal szeriálisan immunissá tenni magunkat ezen nemzetpróbatétel és bibliai hét csapások ellen!

Nem viccnek szántam, mert remekül halad minden. Ugyan személyesen mindezt nem minden esetben élem meg jól, de hát ez meg magánügy. Magasabb rendû, piramidális hierarchia irányít, épít és bont egyszerre. A politikainak látszó szabadkõmûves rendszereket bontják szét és szabják újra a kaftánt. Ha figyelitek, a diplomácia lényegében már vicc kategória és az eddig legtiszteletbenállóbb „politikusok” is lassan csak szexmacerás kis buzeránsokká, „gecikké” hitványulnak a közbeszédben. A „királysághoz” már nem kellenek, de az államosítás, visszaállamosítás folyamatát remekül le lehet velük bonyolítani, miközben a normális ember kedve már elmegy a „demokratikus szavazósdi” bohóckodás gondolatától is. Igazatok van, nagyon sok a hülye degenerált, de ezzel nem tudok mit kezdeni, sõt a többivel sem. Mehetne a változás gyorsabban is, de a hülyék (értsd: a nép) szintje olyan mélyre süllyedt, hogy mûvészet onnan felrázni õket, ha egyáltalán lehet. Szerintem nem is számolnak velük, csak néha kellenek majd a színjátékhoz statisztának, de jobb is így, ha már máshogy nem lehet. Az bizonyos, hogy a népbõl mára csak úgy nem válogathatnak „embert”, mert ugyan divatba fog jönni a becsület meg minden, de semmi nem garantálja, hogy a jelenleginél gerincesebb banda választható ebbõl a silány bandából, akit nem fektethet meg a szolgálat, zsidó tekergõk zsarolással és egyéb módon. Ebben látom a legnagyobb veszélyt. Értelem még csak-csak akadna, de gerinc már nem annyira, sõt még annyira sem. És ha az nincs, bizalom sincs. Hogy lehet így „rendszert váltani”? Gerinctelenül? A „rendszer marad”, most éppen embervadászat, illetve „fejvadászat” zajlik úgy nagyban, mint kicsiben.

Kezdek nagyon hosszúra nyúlni, így be is fejezem. Talán még pár mondat beleférhet. Személyes. Miért? Pár éve már kokettálok a gondolattal, hogy „törlöm magam” a hálóról, de belátom, teljesen felesleges és tán értelme sem lenne, haszna meg már sem úgy, hogy itt vagyok, sem úgy, hogy „nem vagyok itt”, nincs. Minden paraméter meg van adva a szolgálatoknak, hálózatoknak, érdeklõdörgõknek és aki akar „tudni”, vagy legalábbis „orient”-álódni, az megtehette eddig is az elõzõekben összerakott mentális darabkákból. A folyamat színtiszta pszichológia. Ha érdekelne még, érdekesnek is tartanám, de már nem érdekel. Lassan és biztosan megerõsödtem ott belül, ahová mindenki csak maga juthat el. Jó, vagy rossz, ne kérdezzétek, nincs is jelentõsége. Valójában az eddigiek, mint fázisok, próbák állnak döntési láncolattá össze és ezt is számba véve jól vagyok. Jól vagyunk. Veronikával, asszonyommal szeretjük egymást, sõt szerelmesebbek vagyunk most, mint 20 éve, mert a megélt nehézségek összeérleltek, s mert – be kell valljam- sorsunk összeforrt. Gyermekeink okosak, szépek, fegyelmezettek, nincs szégyenkeznivalónk sem azon pár ember elõtt, aki még van, sem isten elõtt, sõt egyik isten elõtt sem, aki vagy van, vagy nincs, de leginkább zsák a foltját. Nem tartok már beszédeket, elõadást, nem kihívás, sõt tehernek, gátnak tekintem, ezért nézzétek el, hogy nem jelenek! Elmúlt az ideje. A honlap még úgy-ahogy „kordában tart” és ösztönöz, hogy morzsákat szemezgetve megállapítsam: az ember nem változik, csak teherbírása csökken, vagy növekszik. Ezzel is minden rendben van, hisz elõdeink is megélték már ezt, mert meg kellett éljék és feltették a kérdést: mi jön eztán?

Ta-lányosan annyit mondhatok: bármi jön, a szolgálatok éppúgy mint én is felkészültem. Jöjjön! Majd elmegy!

Kitartást kívánok mindenkinek a továbbiakhoz és higgyétek csak bátran el, ez még semmi nem volt ahhoz, aminek eztán kell jönnie! És jönni fog!

Hozzászólások

116 #39 livia
- 2018-01-20 22:07
Szóval, nem úgy néz ki az, aminek látszik. No, meg amit orbán közöl a magyarnak, az nem azonos azzal, amit a megbízóinak kötelezetten kényszerül, mert õ is egy fogvatartott. Csak még a lábán nincs a nyomkövetõ, de hamarosan talán ezt is megérjük. Hiába, változnak az idõk, és változnak az emberek.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.40 másodperc
4,615,345 egyedi látogató