Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Óriási tudományos felfedezés: megvan a 4. dimenzió, és nem az idõ az

BelföldAkkor még keresgéljetek! Van ott még, ahol ez is van. Nagy port kavart a tudományos világban az európai és amerikai tudósok nagyjából egy idõben tett közlése: úgy vélekednek, hogy most elõször ténylegesen sikerült megfigyelniük az általunk megtapasztalt világon túli negyedik, térbeli dimenziót. Hatalmas áttörésrõl van szó.

Jelentõs felfedezésrõl számoltak be a napokban a Nature nevû tudományos folyóiratban publikált tanulmányokban dimenziókutatással foglalkozó tudósok, bizonyítva a negyedik térdimenzió létezését: laborkörülmények között sikerült reprezentálniuk a világunk egy új, ismeretlen "részét", ami alapjaiban változtathat meg mindent, amit eddig a négydimenziós valóságról tudni véltünk.

A jelenlegi ismeretek szerint az általunk ismert világegyetemet háromdimenziósnak tartjuk, amiben a tárgyaknak szélessége, hosszússága és magassága van. A negyedik dimenzió ezzel szemben a tárgyak kiterjedését írja le.
© Penn State University / Rechtsman Laboratory

A szakemberek szerint a felfedezés a tudomány szempontjából is komoly hatással lehet az emberiségre: új határok nyílhatnak meg a területtel foglalkozó tudósok elõtt, amelyek végsõ soron számos új ismerettel gazdagíthatják a téma iránt érdeklõdõket. De a felfedezésnek fontos következményei lehetnek az alapvetõ tudományokra, így idõvel mindennapi életünkre nézve is.

"Fizikai értelemben nem rendelkezünk olyan térbeli rendszerrel vagy eszközzel, amivel egyszerûen beléphetnénk ebbe az új világba" – magyarázta a felfedezés egyik leglényegesebb pontját Mikael Rechtsman, a Pennsylvaniai Egyetem professzora. (A vonatkozó tanulmányokat itt és itt találja.) Vagyis a kutatók a szó legszorosabb értelmében véve nem átléptek egy eddig, az emberiség elõtt még ismeretlen térbe, csupán megtalálták azt az ajtót, azt a módot, ami szükséges a negyedik dimenzióban tapasztalható jelenségek alapvetõ megértéséhez, késõbbi tanulmányozásához. Azt is elsõsorban matematikai alapú áttörések révén.

A kísérletek egyik részében a tudósok a könnyû részecskék viselkedését tanulmányozták egy speciális üveg és fény segítségével: a fizikai bemenetek elektromos töltéssel való szimulálásával megfigyelték, hogyan viselkedett a fény, mely idõ alatt egy sor szabálytalanságra lettek figyelmesek: például visszapattant a szélekrõl. A kutatás nagyszerûsége pedig épp ebben rejlik: ezen szabálytalanságok többsége "hivatalosan", az eddigi ismeretek birtokában nem lehetett volna megfigyelhetõ, hacsak nem a negyedik dimenzióra jellemzõ paraméterek dolgoznak a háttérben.

Mindez nehezen érthetõ lehet még annak is, aki értõen tudja elolvasni a teljes tanulmányokat. A Gizmodónak jutott eszébe egy játék, amelynek rövid bemutatójából ha nem is fogja azonnal megérteni tudományosan a dolgot, kicsit talán érthetõbbé válik, hogy nagyjából mirõl is lehet szó. Íme tehát a videó, ezzel igyekszünk talán egy fokkal érthetõbb formában illusztrálni a felfedezés gyakorlati lényegét. Errõl van szó: Link
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-01-12 18:15
Valerian és az Ezer Bolygó Városa (2017)

https://videa.hu/...CnlxCI1IjZ
6 #2 anzsi a macska hala
- 2018-01-12 18:21
Akik ezt montauk lehet hogy tudják az igazságot, csak nem mondják meg.
2 #3 gerry
- 2018-01-12 19:46
Ez is csak egy Hipo-Tézis.

várom a a Hipo-Real magyarázatot... addig is buta maradok. Bár lehet, hogy Albert Egy-kõ remeg a Ju(j)de(jó) Parnasszusán, látva, hogy "Mégis mozog a ... talapzata" és porrá omolhat az Istenített emelkedettsége... e=emszercé^2

comsics.usm.my/tlyoon/teaching/ZCT104_0607/ein15.gif

nagyjából azért én is tudom mi a nagy harci zörej, de nem mondom meg nektek! :)
...addig ameddig ti is molesztáljátok az saját agysejtjeiteket megpróbálom helyrehozni a Skype-omat, mert az e-heti nagy durranás (a'la Microfos) óta nem müködik
s_Laptop
4 #4 Posta Imre
- 2018-01-12 19:57
Gerry, te már ugrottál kvantumot? s_hihi
809 #5 megmondhatom-e
- 2018-01-12 20:16
Gerry kérlek magyarul ! így :
Viziló -tézis . az már 3 dimenzió (or not?)
6 #6 anzsi a macska hala
- 2018-01-12 21:08
Gerry, utolsó éveiben megkérdezték Einsteint mi az ami foglalkoztatja mostanában. A válasz az volt, hogy engem már csak az érdekel, hogyan gondolkozik Isten.
Az ominózus képlet csak azokra a dolgokra vonatkozik, aminek tömege van.
88 #7 Asumhari
- 2018-01-12 23:22
Ne favorizáljuk ezt a reklám majmot!

ELLOPTA A BÓLYAI HAGYATÉKOT!!!!!!

Nem csak az a mondás igaz a fajtájára, hogy "más farkával veri a csalánt", hanem az is, hogy "más tollával ékeskedik".
88 #8 Asumhari
- 2018-01-13 01:32
A cikkben semmi tudományos áttörés nincs csak a publikus, a világ felé is közölhetõ tudomány kapott fülest "fentrõl", amit nekünk szenzációként adnak el.
Semmi nem kompakt. Minden, a legapróbb részecske is a LÉTEZÉSE OKÁN gömb hullámokat szül magából, azaz TERJED az általunk észlelt 3 dimenziós kiterjedésén túl is. A dimenzió szó terjedést jelent és máris a témánál vagyunk.
Hogy mennyire bonyolult a világunk, érzékeltesse az, hogy egy Hidrogén atomban 740.000 "létforrás" szül magából gömb hullámokat, szférákat a létezése okán.
Ezek a hullámok az un. gravitációs hullámok, amiknek az eredõjét észleljük gravitációként.
Ezek a hullámok mindenen, mindenen áthatolnak és más részecskék forrásait "áthelyezgetik".
A TEREMTÉS nincs kész, minden a keletkezés és az elmúlás egymást fenntartó bonyolult egyensúlyi állapotában van.
A világ sok dimenziós, de mi még sík aggyal értelmezzük.
48 #9 ro-zsola
- 2018-01-13 07:40
A rabbik " nagy csodákat " ígértek. A lapos Föld elmélet nem hozta meg a megkívánt hatást. Gyanitom ez se fogja
De a lényeg , hogy ismét van mirõl pofázzanak a barmok. Ismét lehet " lelkizni "
Imre , nem nagy dolog az . A kvantumugrás " spirituális " dolog , semmi más nem kell hozzá csak " spiritusz ". Ha valaki becsókol kb 1-1,5 liter szilvaPÁJINKÁT , olyan kvantumugrást csinál hogy csak na !
267 #10 Perle
- 2018-01-13 11:54
A fentinél sokkal fontosabb, hasznosabb felfedezésrõl írnak itt.
felfedezték, hogy az iszákosokat elkerüli az Alzheimer.
https://www.rt.co...mer-study/
Most szólnak már, amikor egész életemet a demenciára várva töltöttem el? Na, egészségetekre. Iszom a memória megõrzésére.s_proszt

Vagy itt egy másik: A kálcium és D vitamin szedése mellett is ugyanúgy törik a csont, mint anélkül:
https://jamanetwo...irect=true
131 #11 lalapapa
- 2018-01-14 02:30
igy van
a 4 dimenzio akkor jon letre
mikor a puddle ezustos kutya
kettes keresztet ugy szarik hogy
pont le esve 4 dimenziot vagy eppen
negyes keresztet kepez,
es meg pontosan 4 legy hordja majd
szet
6x6x6x6 times
4 szer az is dimenziot kepez
ugy hogy
ur parlat lee belolle,
s_hihi
be hajlitva vagy ossze tekerve
pedig kinai uj nagy fal lee
:@s_reggel
99 #12 MORMOTA1968
- 2018-01-14 07:37
Rozsola! Ennyi pálinkától már inkább köddé válik az ember, mert simán kiég belülrõl kifelé. Fõleg, ha jóféle az a pájinka! Hallottam már olyanról, akiben kigyulladt a szesz és ilyenkor csak két dolog segít. A tej vagy a vizelet. Mással nem lehet eloltani, legalábbis ezt mondják. Ennyi pálinkától simán elpatkolna egy ember alkoholmérgezésben, de én el se tudom képzelni, hogy égetett szeszbõl ennyit meg lehet inni és meg lehet úszni élve.
819 #13 rozsola
- 2018-01-14 07:55
Van aki napi szinten betermeli
99 #14 MORMOTA1968
- 2018-01-14 07:57
Imre! Nem olyan rég néztem meg én is ezt a fantasy akciófilmet, a "Valerien és az ezer bolygó városa-t". Érdekes egy film, érdekes mondani valóval. "Egely György: Gömvillámok" címû könyvében pont ilyesmirõl ír. Hogy honnét jöhetnek ezek a gömbvillámok. A negyedik dimenzióból. Õ úgy írja le a jelenséget, hogy mikor lenyomsz egy labdát a víz alá, aztán szép lassan felengeded és egyre nagyobb része válik láthatóvá a labdának, a gömbvillámok is ugyan így jönnek át a negyedik dimenzióból a mi háromdimenziós világunkba. És érdekes módon a belsejükbõl, miután szétrobbantak vagy több kilónyi homok, vagy több liternyi víz ömlik ki. No ez vajon hogy lehetséges? Valami, ami ilyen forró, hogy simán átmegy a falon, fémen is, átégetve azt, homokot és vizet szállít a belsejében és nem is keveset. Ezek szerint ezek belül üregesek és csak egy vékony réteg maga az energiagömb, vagyis valójában fizikailag látható térerõ, ami magába zár némi anyagot egy párhuzamos világból. Mint mikor nem bírsz összenyomni két mágnest a térerõ miatt. Valószínûleg Tesla autója is valami hasonló módon mûködhetet mindenféle hagyományos fosszilis üzemanyag igénybevétele nélkül. És ezek az energiagömbök idõnként úgy lépnek át a mi dimenziónkba, hogy mondjuk egy ember testében keletkeznek. De olyan már többször is elõfordult, hogy például egy istálló falát átégetve átmentek néhány tehénen is. Természetesen azok se élték túl a közvetlen találkozást egy gömbvillámmal. Olvasni lehet olyasmikrõl is a neten, hogy egy mágnes megfelelõ oldalát a harmadik szemre illesztve több órára, megnyitható a harmadik szem és láthatóvá válik a minket körülvevõ párhuzamos dimenzió, illetve dimenziók. És ilyenkor az abban a dimenzióban élõk is látják az így hozzájuk került személyt. Mindenesetre nagyon érdekes és izgalmas téma ez a negyedik dimenzió. Viszont ez az átjárkálás más dimenziókba igen veszélyes mûvelet. És ez a halál utáni élet is egy érdekes dolog lehet, fõleg, ha valójában egyenesen átcsúszunk egy másik dimenzióban épp leszületés elõtt álló gyermek testébe. Rosszabb esetben valami egészen más testbe, mondjuk egy állatéba. A zsidók szerint úgy is minden gój állat. Csak aztán nehogy pofára essenek, mikor legközelebb nekik kell úgy leszületniük, fõleg állatok testében, vagy gójként.
99 #15 MORMOTA1968
- 2018-01-14 08:05
Rozsola! Azt mondják a füstölésen, sózáson kívül így is lehet tartósítani a húst, még ha élõ is. :D
819 #16 rozsola
- 2018-01-14 08:10
Nem vagyok alkoholpárti , csupán egy megjegyzést tettem.
Személy szerint lexarom a dimenziókat meg mindenféle elméleteket , eddig is jól megvolt a Világ okoskodások nélkül is
154 #17 kakas
- 2018-01-14 10:40
78.media.tumblr.com/f1edd369cbf15837ac8e46ff0bce669f/tumblr_nx8fbbm3on1tqvv5eo1_500.jpg
131 #18 lalapapa
- 2018-01-14 16:33
sok agy pirula ki meg be alapon
kell a bevetele
kell mivel nem figyelnek oda
az igazsag meg sumakba ment
most hogy hajlitgatjak a teret
meg hat meselgetik addig a tudosok
is egymas hulyesegetol mar orultek
lettek,
es csak eresztik ki magukbol azt a sok
okosossagot mitol
a vak lo is latni fog
az ido csak hat elobb utobb,
;)
regebben tortent
ul a sofan egy ismeros
en a fotelon
a sofa jobb oldalan a terbol egy
1 cm nagysagu arany fenylo gomb jelent
meg majd a sofa kereten vegen lepegetve
ugralva kilepett a falon keresztul,
mozdulatlan ultunk,
az ismeros szotlan maradt,
mondtam majd kesobb vissza jon
ne aggodjal,
azota nem lattam,
tehat
ott akkor 5 dimanzio jelent meg,
bizonyara tudott mi lehetett,
de nem erdekel az igazsag es
a gazsag sem
s_hihi

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 2.48 másodperc
3,386,715 egyedi látogató