Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Pálfordulás Észak-Koreában

KülföldUgyan már, a két Korea egyesül, a többi "csak" színjáték, mint az EU szétszedése és újrara-kása csak már "erõs" V4-ek mellett, vagy a török cirkusz a macival és NATO-val...stb...stb... Egy észak-koreai propagandalap az ország vezetõit méltatta, amiért szemtõl szemben leültek tárgyalni Dél-Koreával, Kim Dzsongun politikáját pedig ragyogónak értékelte az újraegyesítés szempontjából, írja a CNN.

A Rodong Sinnum címû újság cikkében megjegyezték, az eheti tárgyalások ismét bebizonyították, hogy nincs megoldhatatlan probléma, ha Észak- és Dél-Korea egyesítik erõiket.

Mint fogalmaztak, rendkívül fontos most a katonai feszültség enyhítése és a békés környezet megteremtése a Koreai-félszigeten, hogy a két nemzetet a lehetõ legkedvezõbb körülmények közt egyesíthessék újra.

Ez a leghatásosabb újraegyesítési politika, amely tökéletesen tükrözi Észak megnövekedett nemzeti erejét, az uralkodó helyzetét és az újraegyesítés iránti egyre erõsödõ vágyát

– írták.

Mint összegzésükben írták, Észak-Korea mindig nyitotta a párbeszédre, az uralkodó és az ellenzéki pártok, szervezetek és bármilyen hátterû egyének pedig szabadon utazhatnak Dél-Koreába, ha valóban a nemzeti egységet akarják elõsegíteni. Az megint más kérdés, hogy Északon nincsenek ellenzéki pártok, hiszen diktatúra van.

Kedden a két ország bejelentette, hogy Észak-Korea delegációt küld a februári, dél-koreai téli olimpiára és további tárgyalásokat folytatnak a hadakozásról.

Az egyébként meglehetõsen meglepõ, hogy egy ilyen cikk lejött az egyik legnagyobb példányszámú állami lapban, mert korábban jellemzõen csak akkor írták le Dél-Korea nevét a hasábjain, ha ócsárolni kellett a szomszédot, az pedig teljességgel elképzelhetetlen volt hónapokkal ezelõtt, hogy az újraegyesítésrõl foglaljanak állást benne.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-01-15 19:07
Az újraegyesítést az észak koreai vezetõ már egy évvel ezlõtt is kezdeményezte. Most is õk voltak a kezdeményezõk.
Ha nem stresszelik õket a környezetükben folytatott hadgyakorlatokkal ( mint az oroszokat) egész normális lépésekre is képesek.
Az nyilatkozta a napokban a koreai elnök, hogy akár 100 évig is kitartanak az ellenük folytatott támadásokkal, szankciókkal szemben.
https://www.daily...nald-trump
Merész kiállás, amelyik megtorpanásra kényszerítheti az ellenfelet.
4 #2 Posta Imre
- 2018-01-15 19:19
Perle, keresek egy képet, amin Kim évekkel ezelõtti és évrõl évre civilesebb katonai ruhákban nyargal, míg mára már mint egyszerû és szerethetõ nemzetvezetõ ruhatárát viseli. nem találom, de a képek beszédesek.
30 #3 osmagyar
- 2018-01-15 19:30
Imre! Akkor Vona Kimet utánozta a néppártosodásával, csak neki nem jött be? Jól van na, csak költõi kérdés volt :)
267 #4 Perle
- 2018-01-15 19:36
Imre, ha megtalálom, hozom. Van egy könyvem ( egy album) a nagypapijáról is.
Állítólag csak 2 db van belõle az országban, a másik a mindig sapkás TV- riporteré.
É-Koreáról nem hiszek el semmit, ami a sajtóban megjelenik, legfeljebb azt, amit az oda rendszeresen kijáró góliát amerikai szinesbõrû sportoló mond, a Rodmanék Dönisze.:D
4 #5 Posta Imre
- 2018-01-15 20:24
Õsmagyar, meg van ez játszva. Orbán olyan kutyának tûnik, mely itt mindenkinél erõsebben aszik. Néddcsak, ezt is elintézte! Nem ám a maci, á, dehogy, hanem beerezeltek a judapsti Putyin-pincsitõl.

Lemondott a román miniszterelnök

Benyújtja lemondását Mihai Tudose román miniszterelnök, miután pártja, a 2016 decemberi parlamenti választásokon gyõztes Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága hétfõ esti ülésén megvonta tõle politikai támogatását. https://24.hu/koz...erelnok-2/

Perle, látom vannak még rejtett tartalékok. Még jól jöhet, hidd el. Az orosz-magyar szótárad is itt figyel ám elõttem!
267 #6 Perle
- 2018-01-15 22:52
B2-es startégiai bombázokat telepítenek Guam-ra " elrettentésül".:o
https://www.milit...y-to-guam/
267 #7 Perle
- 2018-01-17 12:45
267 #8 Perle
- 2018-02-06 13:49
Valakiknek nem tetszhet, hogy a két Korea egymásra találhat?

Felütötte a fejét a norovírus a téli olimpia helyszínén. Ez hányással és hasmenéssel jár, valamelyik étel okozhatja. A helyi biztonsági személyzetet már katonákkal váltatták fel.
http://english.yo...00315.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.78 másodperc
4,461,990 egyedi látogató