Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Háborúra készül Svédország: rettegnek az oroszoktól

Belföld"Nálunk" most volt pont ilyen ömkormányzati összeröffenés a Bálnában -mitikus egy helyszín- és nem Soros miatt ám! Az ellenség már rég itt van, mit azt tudjuk. Ott van a "kormányban", de a kasztni, futómû, még az üzemanyag-adalék sem mentes tõle. Levelet küldött a svéd védelmi minisztérium egyik szervezete, a MSB az összes helyi önkormányzatnak, figyelmeztetve õket arra, hogy jobban fel kellene készülniük egy potenciális háborúra. A Daily Mail szerint az oroszok fenyegetésétõl rettegnek a svédek, ahogy visszatérnek a hidegháború alatt alkalmazott "Teljes Védelmi Stratégiájukhoz".


Az említett stratégia lényegében arról szól, hogy Svédországnak meg kell tennie minden szükséges gazdasági, lakossági és katonai lépést ahhoz, hogy felkészüljön egy esetleges külföldi katonai támadásra. A Teljes Védelmi Stratégiához való visszatérést még tavaly decemberben jelentette be Svédország a "biztonsági helyzet romlására" hivatkozva.

A Svenska Dagbladet szerint a levél elsõsorban arra figyelmezteti az önkormányzatokat, hogy "fejlesztésre szorul a megnövekedett igénybevétel miatt a mûködési sebesség, a döntéshozatal, az információmegosztás, a kríziskommunikáció, a flexibilitás, a robosztusság és a titkos információk kezelésének" rendszere.

Az újságban hozzátették: nincs semmi, ami arra utalna, hogy valóban háború lesz, a kormány viszont arra adott utasítást, hogy kezdõdjön meg a készülõdés.

Svédországban persze heves fogadtatásban részesült a levél: több helyi politikus is megvádolta a kormányt azzal, hogy orosz agresszió kockázatát csak kihasználja arra, hogy többet költsön katonai kiadásokra. Mások szerint pedig az elvárások, melyeket egyes önkormányzatokra helyezett a svéd kormány, irreálisan magasak.

Nemrég egyébként a svédek elutasították az oroszok kérelmét, hogy egy kikötõt bérelhessenek a balti tengeren lévõ Gotlandon, arra hivatkozva, hogy ez sérti az ország politikai és katonai érdekeit. Gotlandon egyébként 2014 óta állomásozik egy komplett helyõrség, a katonákat akkor utasították a szigetre, miután Oroszország annektálta a Krímet.

Közben Finnország - egy másik nem NATO-tag skandináv ország - azzal vádolta meg a Kremlt, hogy egy szisztematikus hazugsághadjáratot vezet az ország ellen, amiért többen is meg merték kérdõjelezni az ország függetlenségét. Link

Hozzászólások

819 #1 rozsola
- 2018-01-17 14:56
Nem semmik ezek a " skandinávok ". Csupán egy kérdésem lenne : " Mi a francnak kellene Oroszországnak Skandinávia ? "
A terület majdnem fele féléven át fagyott. Ok , víz éppen van , de hol fognak élelmet termeszteni ?
267 #2 Perle
- 2018-01-17 17:02
http://lovasistva...zag-ellen/
-----------------------
A svédek és finnek már évek óta vajúdnak azon, hogy belelépjenek-e Natóba, vagy maradjanak semlegesek. Erõs nyomásnak vannak kitéve az észak-atlantiak által, ezért addig rettegetik õket, amig megteszik ezt a lépést.
https://www.nato....150564.htm
Minél több amerikai katona van a szomszédságukban, annál jobban rettegnek? Ha igaz a félelem, akkor az Oroszország elleni támadástól félhetnek velem együtt, mert az olyan lesz, mint gruppen sex, senki sem marad ki itt Európában belõle.

Milyen különös, hogy helyi médiában alig esik szó az egyre több európai amerikai támaszpontról, a folyamatosan érkezõ csapatokról, haditechnikáról, de arról, hogy egy ország a sarkkörön alig innen fél, ez aztán fõ téma lett.
267 #3 Perle
- 2018-01-17 18:31
Rettegjen minden nató- tagország polgár, mert ha megszûnik az intenet kapcsolat köztük, annak is az orosz elnök lesz az oka. Állandóan ott hajókáznak a hajói, ahol a tenger alatti kábel van. Valaki leadta neki a drótot annak koordinátáiról. Még a végén beleakad egy horgony, vagy horog, és keresztet vethetünk a faszbukra is..s_huh:D
https://www.thegu...hief-warns
80 #4 monguzking
- 2018-01-17 23:37
de azért nem minden az minnek látszik---s mi van ha igazábol a migráns hordák elleni felkészülésröl van szo--ma is dobtak malmöben kézigránátot egy rendörörsre---feminista zsido ribanc kormányuk pusztulásba viszik a népet de meglehet hogy katonai körökben vannak hazafiak s oroszok elleni védelem jelszavával valojában polgárháborura készülnek fel...vagy pedig nem s tényleg minden svéd ostoba
33 #5 vizilo
- 2018-01-18 13:37
Egy Orosz -Swéd háboru a Swéd nép megszünésével lenne egyenlö :https://de.sputni...and-krieg/
267 #6 Perle
- 2018-01-18 14:15
Monuzking, bingo. A migráns hordák elleni felkészülésrõl van szó. A katonaságot is be akarják vetni.
https://www.thelo...-at-debate

Azt, hogy az oroszoktól félnek a svédek, a britek hordták össze, onnan vette át a "jóhírt" a magyar média, itt a fenti. Addig csemegéztek a nyugati lapokban, mig találtak egy orosz ellenes hírt. Valaki ezért náluk talán jutalmat kap?

Itt lehet arról olvasni, mitõl félnek, mitõl érzik kiláétástalannak a sorsukat a svédek:
https://www.thelo...ish-report

Jól kicsesztek a kulturált észak-európai humánus népekkel a " humanitárius segítség" jelszavát hangoztató , muzulmánokkal õket leigázó " embermentõk".
Ahogy a régi magyar közmondás mondja? Adj fedelet a tótnak, kiver a házadból!"
4 #7 Posta Imre
- 2018-01-19 13:27
A hadsereg bevetését fontolgatja a no-go zónák miatt a svéd kormányfõ

Stefan Lofven svéd miniszterelnök szavai szerint olyannyira tarthatatlanná vált a helyzet a bandaháborúk, a drogkereskedelem és a prostitúció fertõzte egyes kerületekben, hogy már az is felmerült, a hadseregnek kellene átvennie a rendvédelem feladatát.
https://888.hu/ar...e=hirstart
146 #8 satu
- 2018-01-20 05:32
Pár éve volt egy sorozat, a mi történne ha kategóriában.
A történet szerint (bár nem svédek, hanem norvégok) a norvégok egyszer és mindenkorra befejezték az olaj és gáz kitermelést az Atlanti-óceánon és átálltak a "biztonságosabb" tóriumos atomenergiára, erre megszállták õket az oroszok.
A történet 10 részben mutatja be az "ellenállást".
Itt a sorozat:
https://www.netfl...e/80092654

Talán valahol elérhetõ onlyány :)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.64 másodperc
3,405,653 egyedi látogató