Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Miniszterek gyerekeit, unokáit táboroztatná Kerényi Imre

BelföldBreivik mikor szabadul? Csak mert nem ártana itt is megegyelni a répát! A részvételi díjat fejenként 250 ezer forintra lõtte be a miniszterelnöki megbízott. Az elit üdültetés a Gizella-tábor nevet kapta, miközben Erzsébet nevû táborrokona a szegényeken és rászorulókon segít.

Kerényi Imre az ötletét a Magyar Krónikában vázolta fel, a tábor része az úgynevezett Vörösberény-projektnek. A Magyar Nemzet azt írja, Kerényi politikai és anyagi támogatást is kap az elképzeléshez. A miniszterelnöki megbízott levelét Balatonalmádi oldala is átvette, ott teljes egészében elolvasható.

Nem véletlen a hivatalos lap közlése, ugyanis a tábornak a Balatonalmádi tulajdonában álló vörösberényi kolostoregyüttes, volt jezsuita rendház ad majd otthont. A Gizella-táborba egy szûk réteg kapna csak meghívót a tervek szerint:

A Gizella-tábor toborzólevelét a tavasz folyamán megkapják polgármestereink, államtitkáraink és minisztereink, azzal a kéréssel, hogy gyermekeiket, unokáikat fizessék be a vörösberényi Gizella-táborba. Ugyanez a levél a Kárpát-medence egyházi méltóságait arra kéri majd, hogy a plébániák és a parókiák látókörében lévõ legtehetségesebb gyermekeket küldjék el a Gizella-táborba, és vállalják nyaralásának költségeit.

Az ár is ennek megfelelõen lett belõve, a részvételi díjat fejenként 250 ezer forintra tartja Kerényi. Elismeri, hogy ez elég drága, de hozzáteszi, minõségi is. „Ér a trónörökösünk ekkora befektetést?” – teszi fel a kérdést. 20 ember felmentést kapna a díjfizetés alól, ezt maga Kerényi bírálná el. Az ötletgazda természetesnek veszi, hogy saját „korosztályos unokája”, Dávid számára már foglalt helyet a hivatalosan még meg sem hirdetett rendezvényen.

A tábor azonban már a nyáron startolhat, Kerényi négy, csapatonként 30 fõs turnussal számol június 25. és augusztus 23. között, a táborba 10–16 év közötti fiúkat és lányokat várna. Ütemterv is van már a 14 napra, biciklizés, úszás, vitorlástanfolyam. Felsoroltak néhány pontot is:

A táborozók alapfelszereléséhez tartozna egy görög peplon, egy római tunika, egy puhafából készült rövid római kard, egy cserkészzsinórral ellátott napkalap
Programpont, hogy az ifjak római centuriák mintájára masíroznak és hadi versenyt rendeznek, a lányok pedig népi körtáncot, úgynevezett leánykarikázót lejtenek, és szobrokat utánozva megismerik az ókori ruhaviseletet.
A gyerekek karénekeket és színpadi jeleneteket tanulnak, a tábor végén pedig „énekelnek, táncolnak, alakoskodnak” szüleik elõtt.
„Angyalként ezt éneklik majd. Született világ megváltója, ördögként pedig így csúfolódnak: Bíró, pandur, lakatos, tiéd lesz egy láda fos.”

A Magyar Nemzet azt írja, a január 15-i Hivatalos értesítõben megjelent határozatból kiderül, az Orbán által jóváhagyott rendelet szerint a belügyminiszter egy összegben vagy több részletben, de azonnali hatállyal félmilliárd forintos támogatást küld Balatonalmádi önkormányzatának átadott vörösberényi kolostor állagmegóvására és ifjúsági táboroztatás elõkészítésére küldik, de név szerint nem említik a Gizella-tábort.

Frissítés,15:46

Reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ, levelüket változtatás nélkül közöljük:

A Magyar Nemzet hazudik. A Kormány 1003/2018. (I. 15.) Korm. határozata alapján a vörösberényi kolostoregyüttes ifjúsági tábor lesz, ahol az Erzsébet-táborhoz hasonlóan magyar gyerekek nyaralhatnak majd.

Hozzátesszük, abban a kormányhatározatban szó szerint az van, hogy „a vörösberényi kolostoregyüttes épületegyüttesének állagmegóvása, valamint az ifjúsági táborozás elõkészítéséhez szükséges intézkedések érdekében elrendeli 500 000 000 forint egyszeri átcsoportosítását.”
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-01-18 12:51
Nocsak! 2002-ben még az volt a jelszó (OV mondta ,ezért igaz ;)), hogy " Egy a tábor ,egy a zászló"..

Most pedig jöjjenek haza külföldi elit iskolákból minisztercsemeték. hogy hazai táborba menjenek? Ezt a kitolást! :D Az angolt legalább tudnák gyakorolni a magyar tenger partján? Kerítés, gondolom, körbevenné a területetet. Forgathatna a televízió, A felvett jelenetetket nézhetnék hosszú téli estéken át a nemzeti szolgáltatók által fûtött és világított , nemzeti devizahitellel terhelt lakásokban.

Reggel óta töröm a fejem, hogy kormányközeli énekes vajon melyik nyári táborról énekelt?
https://www.youtu...BR1H2bkO2Q
131 #2 lalapapa
- 2018-01-18 14:14
kerenyi tokos gyerek,
szereti villogni mint a vizbe ejtett elopoott ezust kanyals_ezt-ni
267 #3 Perle
- 2018-01-20 12:24
De meddig gyerek a gyerek? Kutatások szerint a férfiaknál 2 éves korig ki kellene terjeszteni a kamaszkor határát. Addig még nõnek és gyerekesen viselkednek. 30 éves kor felett alapítanak önálló családot.
http://www.bbc.co...h-42732442

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.60 másodperc
3,948,906 egyedi látogató