Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Csoda történt egy román nõvel: Jimmy dala meggyógyította, aztán magyarrá változott

Belföld Székletlazítónak! Tudott a cigány és az oláh is úgy lesz "magyar", mint bármely zsidó-cigány, mikor neki ez jobb üzlet. Alighanem a hét interjúját készítette a Magyar Hírlap Roxana Tudor bukaresti reklámmenedzserrel, aki a magyarrá válása csodás történetérõl mesélt.

2015 májusában rázuhant egy könyvespolc, ami majdnem eltörte a gerincét. Hónapokig kórházról kórházra járt, ágyhoz volt láncolva, de közben állandóan egy furcsa magyar zene visszhangzott a fülében, amit talán egy hónappal a balesete elõtt hallott elõször.

Zámbó Jimmy egyik dala volt – tudom, nem a legmélyebb, legtartalmasabb zene – de számomra úgy hatott, mint valami mennybéli orvosság, amely enyhítette a fájdalmaimat, és megnyugtatott.

– mondta a nõ.

Miután beleszeretett Jimmy munkásságába, beleszeretett az „édes nyelvünkbe” is. Próbált megtanulni magyarul, de nagyon nehezen ment neki, de amikor fel akarta adni, már a részévé vált.

A családom és a barátaim rossz viccnek gondolták, remélték, ha meggyógyulok, abbamarad ez az egész. Mire mész a magyar nyelvvel? Kérdezgették. Hogy mire? Éppenséggel az életemet köszönhetem neki, és már nem is tudok nélküle élni.

A munkahelyén azóta magyar hölgy a beceneve, a barátai pedig már õt kérdezgeti magyar kultúráról, hagyományokról és gasztronómiáról.

Mint fogalmazott, vannak románok, akik átkozzák azért, mert átlépett a másik csapatba. Árulónak és még rosszabbnak nevezik õt, de ez már lepereg róla.

A magyarrá változása elõjele lehetett, hogy korábban Budapesten és járt, ami szerelem volt elsõ látásra. Megérintették õt a mûemlékek, az épületek, de a nevetés és a levegõ is.

Munkái miatt azóta nem járt a magyar fõvárosban, de ha eljön majd az ideje, biztosan nem ússza meg könnyek nélkül a látogatást, az érzést, hogy rokonokhoz érkezett.

És természetesen virágot is viszek Zámbó Jimmy sírjára, hálából, hogy megnyitotta a fülemet az édes magyar nyelvre

– tette hozzá.

Idõ közben egyébként megismerkedett más magyar zenékkel is, a székely himnusz volt a csengõhangja, de az Ismerõs Arcok, az Edda Mûvek, az Omega, Koncz Zsuzsa, Rúzsa Magdi is szerepel a palettájában.

Kedvenc étele a gulyás, de szereti a pacalpörköltet és a meggylevest is.

De rossz ennyire távol lenni a magyar világtól! Hiányzik a nyelv, az emberek, a székelyföldi mindennapok, ezt nem pótolja sem a magyar tévé, sem az internet

– mondta a románnak született nõ.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-01-18 19:46
Rongyosra nézték Gyurcsány filmjét a Facebookon

Alig három nap alatt ért el egymilliós nézettséget Gyurcsány Ferenc filmje, amelyet az ukrán határon forgatott.

A DK elnöke azt mutatta be, hogy magyarországi falvakba tömegesen jelentenek be ukránokat, akik állampolgárságért és szavazati jogért cserébe kapnak kiemelt nyugdíjat a magyar államtól.

A film szerint akadnak olyan viskók, ahova 200 ukránt is bejelentenek, akik sosem éltek, sosem dolgoztak Magyarországon, még a nyelvünket sem beszélik. Õk hamis papírokkal igazolnak maguknak ukrán munkaviszonyt, amire itthon akár 300 ezer forintos nyugdíjat is kaphatnak. Gyurcsány szerint ez fideszes szavazatvásárlás, amely mögött okirathamisítás és csalás bûncselekménye húzódik meg.

A DK az ügyben aláírásgyûjtésbe kezdett, és parlamenti határozati javaslatot nyújtott be, hogy az Orbán-kormány mondja fel a „nyugdíjbizniszt” és a választási csalást lehetõvé tevõ államközi megállapodást Ukrajnával.http://www.atv.hu...facebookon
267 #2 Perle
- 2018-01-19 20:46
Újabb román csodás történet:.Eny romániai nyugdíjas ( miután kihozta neki a postás a minimál nyugdíjat), ráeszmélt arra, hogy õ a Führer keresztfia. Kint születetett Németországban, de a háború után hazaköltözött Romániaba.s_huh
http://new.borson...pja/146641

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.57 másodperc
3,399,695 egyedi látogató