Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Bepánikoltak a globalizáció urai - jöhet az erõszak örvénye

BelföldNo-no, milyen parajnásoknak tetszenek lenni eccerrecsak, megasztán jön a rézfaszúbagoly, nem? Itt kérem kereszt-lény üldözés van és szegín zsidóknak, szabadkõmûvesáseknek, titkosszolgálati görényeknek is egyre rosszabb a bankár-soruk. Ja nem is annyira! Akkor meg meg mi a fax baj lehet? Davosban a globalizáció urai a megoldás részeként akarják beállítani magukat szétesõ világunkban. Washington elhagyja azt a nemzetközi rendet, amelyet õ maga hozott létre a második világháború végén. Ha a gyõztes mindent visz egy társadalomban, akkor a politikai vitát felváltja az erõszak.
A Világgazdasági Fórum logója egy konferenciaterem ablakán a 48. fórumnak otthont adó kongresszusi központban, a svájci Davosban 2018. január 21-én. (Fotó forrása: MTI/EPA/GLaurent Gillieron)


Holnap kezdõdik a svájci síparadicsomban a Davosi Világgazdasági Fórum, ahol 2500 világpolitikai vezetõ és multinacionális vezérigazgató próbálja meggyõzni a világot, hogy a globalizáció uraiként õk nem a probléma részei, hanem a megoldásé. Ez nem lesz egyszerû PR-feladvány, hiszen a többségük aktívan vett részt a világ jelenlegi geopolitikai és ökológiai fejreállásában. 70 állam- és kormányfõ is jelen lesz, köztük a hindu nacionalista Narendra Modi indiai miniszterelnök és a Rothschild-bankárból átbucskázott centrista politikus, Emmanuel Macron.

Washington kivonulása

Csütörtökön maga Trump elnök fog beszélni a fórumon, aki elõzetes beszámolók szerint az „Amerika Mindenekelõtt” jelige alatt fogja kifejteni, miért is hagyja ott Washington azt a nemzetközi rendet, amelyet õ maga hozott létre a második világháború végén. Kormányzásának elsõ éve alatt Trump kivonult a Transz-Pacifikus (TPP) egyezménybõl és faképnél hagyta a Párizsi Klímamegállapodást. Jelenleg pedig egyoldalúan újratárgyalná az iráni nukleáris megállapodást, a szabadkereskedelmi egyezményt Dél-Koreával és az Észak-Amerikai Szabadkereskedelmi Egyezményt (NAFTA).

Tavaly a globális világrend fejesei ezen a fórumon a globalizáció elleni, egyre szélesebb körû elégedetlenségi hullámot tárgyalták meg. Addigra nyilvánvaló lett ugyanis, hogy a fennálló nemzetközi status quo ellen erõsödik az utazóközönség ellenállása, ahogy azt a Brexit és Trump megválasztása is világosan jelezte. Hszi Csin-ping elnök a globalizáció reformjáról beszélt és figyelmeztetett, hogy a populista válaszok „háborúhoz és szegénységhez vezethetnek”.

A szétesett világrend

A fórum idei fõ témája „A közös jövõ létrehozása a széttöredezett világban” címet viseli. A „széttöredezett világ” helyett természetesen korrektebb lett volna „szétesett világrendrõl” beszélni, de az urak nyilván nem akarnak pánikot kelteni. Mindazonáltal aki veszi a fáradtságot és magát a jelentést is elolvassa, az egy meglepõen világos gondolkodású és õszinte beszámolót talál.

A jelentés négy fõ aggodalmat tárgyal ki:
(a) tartós társadalmi különbségek és igazságtalanságok
(b) belföldi és nemzetközi politikai feszültségek
(c) környezeti veszélyek és
(d) kiber sérülékenységek.

A jelentés levonja a politikai következtetést: „A gazdasági-, kulturális- és technológiai szétszakadás már komoly feszültséget kelt a demokráciákban. De sokkal mélyebb sérülés is benne van a pakliban: a társadalmi és politikai rend ugyanis összeomolhat. Ha a gyõztes mindent visz egy társadalomban, akkor a politikai vitát felválthatja a szeparatizmus vagy a fizikai konfrontáció.”

Csillagos ötös

A jelentés így folytatja: „Ilyen körülmények között elérhetjük a billenési pontot. Elindulhat az erõszak örvénye, különösen, ha a hatóságok elvesztik az ellenõrzést és egyoldalúan avatkoznak be aránytalan erõvel. Egyes országokban – ahol sok fegyver van közkézen vagy a politikai erõszaknak hagyománya van – fegyveres polgári konfliktus törhet ki. Más országokban az állam a hatalmát erõszakkal kényszerítheti ki, messze ható következményekkel: szükségállapottal, a polgári szabadságjogok korlátozásával, sõt közrend érdekében a választások elhalasztásával.”

Nos, a jelentésre kétségtelenül meg kell adnunk a jelest. Annak ellenére, hogy nem vesézi ki kellõen a jelenlegi elit felelõsségét a 2008-as globális pénzügyi válsághoz vezetõ úton és az azt követõ fedezetlen pénznyomás-cunamiban (QE). De azt legalább feltárja, hogy az elitek mértéktelensége és szûklátókörûsége milyen kísérteties pályára kényszerítette a világot.
Link

Hozzászólások

118 #1 keepfargo
- 2018-01-22 15:32
Honnan jöttünk? Kik vagyunk? Hová megyünk?

Lehet aggódni azért, hogy hová tartunk, hogy milyen jövö vár az emberiségre, de addig ez a nagy aggódás nem egyébb meddö (és álszent) jajveszékelésnél, amíg nem tudjuk meg; kik vagyunk tulajdonképpen, honnan jöttünk, és a közös vagy fajta-beli múltunk (múltjaink) mire kódoltak bennünket.

Itt van mindjárt a kódolás nyelvi különbözösége.

Szeretnénk-e olyan jövöt, amelyben a nyelvünk eltünik, s vele együtt minden, amit az öseink még (meg)álmodhattak? A számítógépes világ egyszerü nyelvet feltételez, és követel.
"Oké"??? Yes or No ?
Mi lesz az olyan nyelvvel/nyelvekkel, amelyekben kódolva van a Rend, a Szer, a Hit, a Vér( s szava), a Fél és az Egész, az oszthatatlan Egy, az ös Ten...vagy a Kör-oszt...Kereszt...és folytathatnám a sort, ki tudja meddig...??

A lényegre: ha nem kap megfelelö súlyt és szerepet a magyar (típusú) gondolkodásmód a jövö felvázolásának és rendezésének folyamataiban, akkor ne számítsunk semmi újra. A "Business as usual" - táblát nyugodtan ki lehet akasztani ez után a világtalálkozó után is.

Az én elképzelt "paradigma-váltás"-om szembe megy a világ jelenlegi trendjének; a dolgok alakulásának.

Mindkettönek jó oka van hogy ez így legyen: a Dolgok Alakulása szerint a koncentráció (gazdasági, hatalmi stb.) az üdvös, tehát egyesüljön, aki tud, minél többel, minél nagyobb érdekközösségekbe, az én elképzelésem - az a hülye - szerint pedig a legutolsó nomád horda is úgy kellene éljen, ahogy eddig jónak látták a bölcs öregek.
A civilizáció és a technikai fejlövés közül ki kellene (végre már) venni az egyenlöségjelet....

Egy utolsó emlékeztetöt, ezúttal a geometria világából: a jelenlegi "Világ Urai" tovább eröltetik a piramis -formát, aminek továbbra sincs semmi köze nemcsak egy igazságos, de még valamennyire méltányosabb elosztáshoz sem, mig az egymástól zavartalan függetlenségben élö, vagy egymáshoz érintölegesen tartozó kisebb és nagyobb körökröl szó sem esik.

Pedig a körök egymásba átható vagy független modellje nyomon követhetö a bioszféra minden részében, míg a piramis kifejezetten nem természetes alakzat/forma.

Talán ez a példa jó arra, hogy utaljak az emberi szándék meddösége mellett arra a nyilvánvaló tényre hogy a Természettel azért megyünk szembe (minden fronton), mert nem értjük (pedig volt idö, amikor értették az öseink) az üzeneteit, amit naponta küld; garmadával...egyéni és közösségi szinten egyaránt.

Végszóként pedig - tényleg csak azért, mert hátha van aki még nem halllotta,; korunk jellemzö magyar (mi más?) vicce az emberi komunikáció csödjéröl:

Két tizenéves ül egymás mellett, mindkettö okos a telefonjával. Az egyik egyszercsak azt mondja: - Most ne dumálj, mert sms-t akarok neked küldeni....
4 #2 Posta Imre
- 2018-01-22 16:05
Fargo, helyes az írás! Remélem az isten is olvassa! meglátásom már pontosan ismeri, okok, következmények paradigmaváltása ide, vagy oda, az egész földi csürhe "pokolravaló" és oda is jutott. mi itt a hiba? Az, hogy "egyesek" ebben hibásabbak másoknál? Ahogy "látom", mióta megyen itt a "buli" ez a Törvény! Ezt lehet szépíteni, de minek? Még mindig amondó vagyok, hí isten lennék, eltakarítanám ezt a szutykot innen, még akkor is, ha van itt pár "kincs" is, kivéve persze egy esendõséget: márpediglen, hogy eleve is ez volt a "terv". Ide a szart lapátolták és belekevertek néha egy kis HUN-muszt is, hátha így a fekáliából is minõségi táptalaj eredeztethetõ. Nos, nyilvánvaló, hogy a kísérlet megbukott, ezen nekünk igazán kár siránkozni, nem a mi bizniszünk, vigye ezt a "balhét" el az aki ezt így alakította, formázta.

A nyelv? Most nyammogom az angolt. Te, hogy ez milyen mocskos egy hulladék "nyelv", ara szavam sincs. Hogy lehet ezen a valamin értelmesen gondolkodni? Ez igazán rejtély. Inkább akadálynak tûnik, mint kapaszkodónak. Gondolom nem véletlen lapátolták így össze az "alkotói".

Talán neked nem mondok vele újat, de ha már mint "ember" elérted itt a "plafont", akkor valami másnak kell következnie!

Csak érdekességnek itt van ennek a valaminek a története itten alant. Te mire következtetnél? Milyen sors és milyen "magyarság" tud eldõlni a "választásokkal", s ha igen, akkor miért nem? Ugye ne mondjam, hogy a fidesz alkalmas eszköz a királysághoz visszavezetõ útra, ahol aztán már nem kell a választásokkal bajlódni. Ja közben azért adódik kis területi visszarendezõdés, etnikai átrendezés, börtönzések, "átképzések"...szóval, amit én is meg kellene tegyek, ha én lennék a maciék strómanja. Talán jobb is ez így. Már rég nem vagyok "büszke magyar" abban az értelemben, hogy milyenné is vált a "magyar jellem". Elvétve és nyomokban,...

Bayer Zsolt megvillantotta a szebb jövõt, szerinte az áprilisi választáson örökre eldõlhet Magyarország sorsa

A Civil Együttmûködési Tanácskozás pénteki budapesti, az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott találkozóján adták át a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi honvédelemért díjait.

"Peepshownak nézték az egyik nemzeti dohányboltot Orbán...
Sajnálatos módon a rendezvényt nem tudta személyes jelenlétével megtisztelni Bayer Zsolt, a CÖF jeles figurája, de az olthatatlan hiányérzet ellensúlyozásaként videoüzenetben köszöntötte a rendezvényt.

A publicista szerinte 2018-ban újra sorsdöntõ idõszakban kerül sor a választásra, amelynek nyomán talán örökre eldõlhet Magyarország sorsa. A közép-európai ellenállás vezetõ ereje Magyarország, a magyar kormány és a magyar miniszterelnök - figyelmeztetett az újságíró.
http://www.sztark...sa/333397/
118 #3 keepfargo
- 2018-01-22 16:32
Hát tudod, Imre, ezzel a Bayer gyerekkel is úgy vagyok, mint az öregedéssel; most ez van, ebböl kell kihozni valamit. Hogy nem lelkesedem? Ki mondta? MOST kell igazán a lelkesedés, amikor végérvényezesen kiderült, hogy csak EZ VAN, ebböl tudunk összekotyvasztani valami ehetöt.
"Zsoci" eleinte az idegeimre ment; a pöszeséggel, az önelégült kuncogással, az okos fiú attitüddel. Magamra eröltettem, hogy azért is hallgassam, nézzem. (Persze szinte azonnal, mint jó butista, mentségeket kerestem neki, hogy aszongya`: hát nem erdélyi ö is, szegénykém,. nekik mindig is nehezebb volt , meg hogy azé´müvelt is ám a srác, mint a fene, tehát elökészítettem a talajt a késöbbi elfogadáshoz..)

A butista nem elírás, valamennyit vissza kell butulni, hogy beleférjen az ember a nem emberszabású rendszerbe - ha már rendszerben gondolkodnak gondolkodó uraimék...nohiszen!

Szóval, mindent bele Zsoci, lesz ez még rosszabb is!

Tudjuk, Imre, mert nem elöször történik ez sem; a nagy átütö (?!?) siker után mi jön; a meghasonlulás/kijózanodás, vagy hogy kiderül: "Anyám, én nem ilyen lovat akartam" és a többi, Mega-többi...

Hogy aztán nehogy a "savanyú a szölö" jelige alá soroljanak be bennünket, mondjuk P.I.-t vagy Keepfargo-t, hadd vetítsek elöre egy kivánságmüsort vagy ninkább javaslatot. Tegyük fel, hogy minden jóra fordul (aki addig él; meglátja), és talán végre én is eljutok Sz.szt.miklósra. Majd eljátsszuk, hogy az új gengszterváltás hopponmaradtjai ha nem is magyar felelös kormányt (inkább kérdezös kormányt), de kiskerti királyságot játszhatnak a kiskertben. Mondjuk kezdetnek te leszel a király - megérdemled, ha másért nem a honlapért (ami hülyeséget itt neked össze kellett olvasnod, abból hét reinkarnáción át elszórakozhatsz ), és én leszek az udvari bolond, aki bármit mondhat. Ha meguntuk, cserélünk. Elöre megígérem; mondhatsz akármit, s ha nem lesz elég humor benne, akkor "bünti"-böl rám kell emeld a poharadat. (Ja, igen; a bort azt én viszem, Irsai van meg Kékfrankos - jó lesz-e így? Gerrynek a sört majd együtt intézzük - a whiskey-t is...bár a wiszki; az a temetöbe visz ki, de úgyis mind oda tartunk...)
80 #4 monguzking
- 2018-01-22 17:17
pár napja nukleáris rakéta támadás riado volt hawaii szigetén s japánban--majd több mint fél ora után lefujták hogy téves riasztás,emberi hiba volt-véletlenül valaki rossz gombot nyomott be-----ne már ez nevetséges-ilyen nincs-nem volt semmiféle véletlen--lehet hogy csak a feszültséget akarták fokozni erért volt szándékos téves riasztás--de én nem zárnám ki hogy ténylegesen nukleáris rakéta kilövés történt atom tengeralatjárárol--az tény hogy háttér hatalomnak amerikai s tán más hadseregen belül is van saját hadihajoik,repülöik igy meglehet hogy beprobálkoztak világháborut kirobbantani--informáciok szerint támado tengeralatjárot megsemmisitették
4 #5 Posta Imre
- 2018-01-22 17:22
A davosi elit szerint is baj, hogy egyre gazdagabb a davosi elit

A svájci üdülõvároskában, Davosban már gyülekeznek a globális elit tagjai, hogy évtizedes szokásuknak megfelelõen megvitassák a világ aktuális problémáit. Ezek között elsõ helyen – már nem elsõ éve – nem valamilyen geopolitikai feszültség vagy pénzügyi rettegés, de még csak nem is a tavalyi slágertéma, a tekintélyelvû populizmus elõretörése van, hanem a globális egyenlõtlenség. Ezt úgy is meg lehetne fogalmazni, hogy a davosi elit és a világ többi része közötti növekvõ vagyoni és jövedelmi szakadék aggasztja leginkább a folyamat haszonélvezõit, azaz a davosi elitet – hívja fel a figyelmet egy apró ellentmondásra Branko Milanovic egyenlõtlenségkutató.

A világ legnagyobb jótékonysági ernyõszervezete, az Oxfam hagyományosan a davosi találkozó elejére idõzíti a globális egyenlõtlenségekrõl szóló jelentését. Az idei tanulmány fõ megállapítása szerint a tavaly létrejött vagyon 82 százaléka a legvagyonosabb egy százalékhoz került, az alsó ötven százalékhoz tartozó 3,7 milliárd emberhez pedig a többletvagyon 0 százaléka.

De vannak még bõven sokkolónak szánt megállapítások:

A milliárdosok vagyona évi 13 százalékkal növekedett 2010 óta, ami hatszor olyan gyors tempó, mint az átlagos dolgozók jövedelmének évi 2 százalékos növekedése.
A világ nagy divatmárkáinak vezérigazgatói négy nap alatt keresnek annyi pénzt, mint amennyit egy bangladesi varroda dolgozója egész életében megkeres.
A nagy divatipari cégek által osztalékban kifizetett összeg harmada, 2,2 milliárd dollár elég lenne arra, hogy mind a 2,5 millió vietnami ruhaipari dolgozó méltányos bért kapjon.
Ha 1,5 százalékos adót vetnének ki a milliárdosok vagyonára, abból finanszírozni lehetne a világ összes gyerekének iskoláztatását.
Ha a mostani ütemben csökkennek a különbségek a nõi és férfi fizetések között, akkor 217 év múlva záródna be a nemi jövedelmi olló.

Az Oxfam szerint a milliárdos-boom nem a virágzó gazdaság jele, hanem éppen hogy válságtünet, ami mögött rendszerszerû okok állnak, például az, hogy a milliárdos osztály megszállta a politikai döntéshozatalt, és a maga irányába hajlította azt, miközben az egyszerû dolgozókat hátrahagyja a rendszer. Tehát a vagyont, és nem a munkát jutalmazza a mai gazdasági rendszer. (A szervezet vezetõje a kizsákmányolás szótól sem riad vissza.) A szervezet így foglalja össze az egyenlõtlenség növekedésének okait egyetlen ábrában:

A tanulmány egésze itt érhetõ el, egyébként jelentõs részben támaszkodik, olyan, már ismert kutatásokra, mint a független kutatók által összerakott Világ Egyenlõtlenségi Jelentés, a Credit Suisse vagyonjelentése, a Forbes milliárdoslistái vagy az IMF és a munkaügyi világszervezet (ILO ) tanulmányai.

Ugyan az egyenlõtlenség visszafordítására vannak logikus, részben kipróbált módszerek – munkavállalói jogok erõsítése, vagyoni újraelosztás célzott növelése, szellemi tulajdonjogokhoz való hozzáférés kiszélesítése -, érdekes módon a davosi elit által a gyakorlatba ültetett politikák éppen ezek ellenkezõjét valósítják meg, állapítja meg az Oxfam-jelentés. “Soha nem fizetnének olyan bért, amibõl meg lehet élni, de jótékonyan megfinanszíroznak egy filharmonikus zenekart. Betiltják a szakszervezeteket, de szerveznek egy panelbeszélgetést a kormányzat átláthatóságát javító politikákról” – írja Milanovic.https://g7.24.hu/...vosi-elit/
4 #6 Posta Imre
- 2018-01-22 19:35
Pokoli állapotok: félelmetes dolgokat hoz ki az emberekbõl az éhezés


Posztapokaliptikus horrorfilmekre emlékeztetõ jelenetek zajlanak le a világ legnagyobb olajvagyonával rendelkezõ Venezuelában, ahol évek óta társadalmi és gazdasági válság pusztít. Az egyre inkább kétségbe esõ lakosság már fosztogat is, ez még csak a kezdet.
http://privatbank...zes-315734
80 #7 monguzking
- 2018-01-22 20:04
privátbankár csak egy dolog hogy mit irnak...nemrég bevezettek egy kripto valutát amely talán képes lehet megállitani az infláciot--alapvetöen venezuelai társadalom szolidáris embertársaival--caracasban belföldi reptéri gyors étkezdében minden további nélkül bemehetett szegény ember s összeszedhette ételmaradékot s venezuelaiak adtak is egy-egy hamburgert tányérjukrol---itt judapesten már biztonsági örön átsem jutnának szegények de jobb moduak többsége sem türné szegényeket-láttam egy amcsi videot melyben egy álkoldus ennivalot kér falatozo emberektöl de elküldik a francba-aztán egy hajléktalanhoz mennek s adnak neki pár szelet pizzát hogy ök már nem birják megenni majd egy kicsivel késöbb álkoldus hajléktalantol kér enni s lásd csodát ö megosztotta ételét........decemberben vissza akarok térni venezuelába mert ugyan eljutottam tepuikhoz angel vizeséshez de megmászni már nem volt idöm pedig szeretnék föleg ismeretlen tepuikat mászni
80 #8 monguzking
- 2018-01-22 20:16
davosnál igazábol nem a hivatalos program a lényeges hanem az ami a zárt üléseken folyik
238 #9 bivaly
- 2018-01-23 07:44
Üdvözlet Keepfargo !

Mielõtt ide néztem, pont azon gondolkodtam, hogy evvel a rohadt digitális oktatás fedõnevû mocsokkal, a félanalfabéta, és a gondolkodásra képtelen tömegek kinevelése a cél. Két légy egy csapásra. Veszik a hardvert, meg a softvert, jön a pénz, a klozet papírt is mobil telefonon vásárló eldegenerálódott csõcselék meg ujjong, hogy online, meg mobil, meg a mosógépet be tudja kapcsolni mobilon, stb. Online ismerkedés, online családi élet, online gyereknevelés, a háttérhatalom meg röhög a markába, fizetett csahosai jól keresnek, mivel alkalmazott hasznos idióták, korábban célrobottá kitenyésztve.
Legvégül ennek az egésznek semmi köze a valós számítástechnikához ! A korcs ember ma elõbb ír egy emailt, mint felemeli a telefont. Az utak tele vannak SMS-ezõ barmokkal, ha kell, ha nem !
Rohadtul jól érzem magam nem hozzájuk tartozni. És ugye, ez csak egyetlen, viszont nem elhanyagolható része az egésznek. Megszûnteti az olvasást !!! Elkorcsosítja a nyelvet, evvel együtt a célszemély gondolkodási képességét , hosszú távon a teljes agyatlanná tétel biztosított. Az idõt is a mobilon nézi, az óra ? Elavult, szar ! A számítógép hétköznapi fogyasztási szükségletté tétele, sõt, létszükségletté tétele a tömeg feletti teljes szellemi uralom, és ellenõrzés. Ezekért meg még jól le is húzzák anyagilag, folyamatos "új, még többet tudó" készülékek kínálatával, amit azután a trendi idióta mindenáron megvesz, és boldog a szerencsétlen, hogy neki "mije van "! Miközben már régen nem ember, nagyon régen.
Motto." Egy hülyének úgy sem lehet elmagyarázni, hogy hülye."
Nagyon boldog vagyok, hogy embernek születtem. Annak is fogok meghalni. Ez bizonyára igen kevés, de ebben a világban soknak tartom, és beérem evvel. Pénzem nincs, nem is lesz, de emberként leélni a megmaradt idõt, az fenséges dolog. Aki nem érti, annak mindegy, aki meg érti, az jól tudja mirõl beszélek.

Csak egyetlen témát emeltem ki a nagyon sok közül. Davosban meg jöhetne egy adott pillanatban egy remek lavina, a Jóisten által elgurított hógolyóból.
2 #10 gerry
- 2018-01-23 10:52
"Dolgozok rajta!"
.....................Isten


PS.: Sajnos körbe és felettük is lezárták az egész környéket, nem tudok a közelükbe férkõzni, mi több egy kurv@ bányászt se találtam a környéken.
https://www.davos...-klosters/
A hó alatt is ott vannak, álcázva (azért nem látni õket)!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.80 másodperc
3,400,417 egyedi látogató