Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Világméretû képmutatás zajlik - Keményen beleszállt a globális elitbe a sztárközgazdász

BelföldÉsakkorbeköszöntött a világkommunizmus kora! Pont mint Kínában! A zömnek nyálra se futotta eddig, miközben a titkosszolgálattal felépítették a kapitalista-kommunista pártmodellt. Nekem tetszik! Megismerve ezt a zsidó-takony "emberiséget", rohadtul nem akarok "egyenlõségjel" Lenin. Jó csak vicceltem! Valójában Testvériség, Szabadság! Egyenlõség! Ugye ismerõs jelszavak. Branco Milanovic, a vagyoni és jövedelmi egyenlõtlenségek témakörének egyik legismertebb szakértõje szerint képmutató dolog, hogy miközben minden évben összegyûlik a világ elitje Davosban, hogy megvitassák az egyre súlyosabbá váló vagyoni egyenlõtlenségeket, a gyakorlatban szinte semmit nem tesznek a helyzet javítása érdekében. A közgazdász professzor blogbejegyzésében szállt bele a ma kezdõdött davosi Világgazdasági Fórum résztvevõibe.

Ma már gyakorlatilag minden neves közgazdász és döntéshozó egyet ért abban, hogy veszélyesen nagyra nõttek a társadalmon belüli vagyoni különbségek szerte a világon, az elmúlt évek tendenciája pedig különösen aggasztó. A téma egyik nemzetközileg elismert szakértõje, Branko Milanovic azóta híressé vált elefánt-ábrájával robbant be két éve a köztudatba, ezen ugyanis igen látványosan szemlélteti korunk egyik meghatározó problémáját.


Az elefánt-ábra
A vízszintes tengelyen a világ népességének jövedelem szerinti eloszlása, a függõleges tengelyen pedig az 1988-2008 közötti reáljövedelem-növekedés mértéke látható. A harmadik világbeli országok legszegényebb polgáraitól eltekintve a fejlett országbeli alsó-középosztály jövedelemnövekedése volt a legkisebb mértékû, sõt, bizonyos csoportoknál (az inflációt figyelembe véve) életszínvonal-romlásról beszélhetünk.


Egyes vélemények szerint például Donald Trump is a fenti jelenség által elõidézett elitellenes lázadásnak köszönhette választási gyõzelmét, neki ugyanis sikerült úgy feltüntetnie magát a csalódott középosztálybeliek szemében, mint aki majd az õ érdekeiket szem elõtt tartva újra naggyá teszi Amerikát.

Mivel ennyire fontos problémáról van szó, ráadásul egyre inkább a közgondolkodás részévé válik, a jövedelmi egyenlõtlenségek kérdése immár sokadik éve központi témája a davosi Világgazdasági Fórumnak, ahol a világ gazdasági és politikai elitje minden évben megvitatja az épp aktuális globális kihívásokat. Branko Milanovic az elmúlt évek tétlenségét látva kemény bejegyzésben ment neki a ma kezdõdött konferencián részt vevõ elitnek.

Emberek ezrei fognak összegyûlni Davosban, összesített vagyonuk pedig az 1000 milliárd dollárt közelíti majd: a történelem során soha nem összpontosult még ekkora vagyon (fizikailag) ilyen kis helyen. Ennek ellenére már hatodik alkalommal fognak arról vitatkozni, eredménytelenül, hogy mit lehet tenni a növekvõ egyenlõtlenségek ellen.

- kezdi bejegyzését a professzor.

Milanovic szerint miközben ezek az emberek "látszatbeszélgetést" folytatnak az egyenlõtlenség súlyos problémájának megoldásáról, valahogy kevesebb szó esik arról, hogy az általuk vezetett cégek milyen kreatívak, amikor az adóelkerülésrõl, a munkavállalók kihasználásáról, vagy éppen a kormányzati lobbizásról van szó. Felrója nekik, hogy bár látszólag a szándék megvan bennük, valahogy mégsem találnak rá módot, elegendõ idõt és / vagy pénzt, hogy tényleg javítsanak a helyzeten. Sõt, Donald Trump amerikai, és Emmanuel Macron francia elnök adócsökkentése pontosan ellenkezõ hatást fognak kiváltani, tovább szélesítve a szakadékot a felsõ 1% és a többi ember között.

Milanovic abszurdnak tartja a kialakult helyzetet, hogy az egyenlõség és a szolidaritás hangoztatása közben egy olyan igazságtalan rendszer kiépítésében vesznek részt, amelyre fél évszázad óta nem volt példa. Megjegyzi, hogy persze sokkal egyszerûbb a leggazdagabbaknak idõnként felhívni egy-egy újságírót, hogy vagyonuk bizonyos részét jótékony célra adományozzák, minthogy egy pozitív irányú változás katalizátoraivá váljanak. Tulajdonképpen bort isznak és vizet prédikálnak.

Egy év múlva ismét visszatér majd Davosba az elit, talán még az ideinél is nagyobb összesített vagyonnal, a téma nem fog változni, megoldást viszont akkor sem fognak találni.

- zárja bejegyzését a szakértõ.Link

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2018-01-24 09:16
Ma a "jó" miniszterelnökök korát éljük.
Orbán Viktor "úr" is "jó" ,mert mindenkinek pont azt hazudja , amit hallani akar .
Ez kell nekünk !
267 #2 Perle
- 2018-01-24 10:02
Luxusovodák lepték el Magyarországot:

https://www.penzc...m_cimlapon

Kizártnak tartom, hogy a svájci városban a világ vezetõ a gazdasági egyenlõtlenségrõl vitázzanak. Ha megnézzük a találkozó programját, arrõl lehet szó, hogy a világ 3 zsidó nagyhatalma hogyan rendezi el a világ sorsát újabb egy évre.
Lehetõséet kapott az izraeli vezetés arra, hogy a világ jelentõsebb vezetõiit Irán ellen hangolja, vagy a nagykövetségek átvitelét az újabb helyre megsürgesse, valamint a legnagyonn izraeli vállatoknak újabb piacot szerezzen Vitte azok vezetõit is magával Davosba.

A világba beletartozna Kína és Oroszország is, de az õ részvételükrõl egyetlen hírben szó sincs..
https://www.times...onference/.
267 #3 Perle
- 2018-01-26 21:21
Davosban Trampli konvojához tartózó autót meg akart állítani egy svájci rendõr. Majdnem megjárta...
https://www.blick...92753.html
267 #4 Perle
- 2018-01-29 18:54
Davosi riport az amerikai elnökkel. Beszédes a kéztartása.
https://www.youtu...rZajtGXiBo

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
3,405,676 egyedi látogató