Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Horthy-mise a holokauszt-emléknapon: Lezsák és Boross sem mondja le a részvételt

BelföldEjnye no, miközben a zusában tombol a DAKA? Emlékeztek még Daka József király-jelöltre? Holokauszt? Mi a büdös franc is az? Egyre relatívabb, egyre kisebb jelentõseggû zsidó-nyammogás. A magyar hõsök, az már igen! Trianon vesszen, az már valami! Hunyadi Mátyás az "igazságos" is nagyon odabax! A parlament alelnöke nem visszakozik, a volt kormányfõt zavarja az egybeesés, de elmegy.

Nem mondja le részvételét a Horthy Miklósért és menyéért megtartandó budapesti misén Lezsák Sándor. Az országgyûlés alelnöke – ahogyan ezt az ATV-nek megerõsítette – azután sem visszakozik, hogy kiderült: az eseményt éppen az auschwitzi haláltábor felszabadulásának évfordulójára, azaz a holokauszt nemzetközi emléknapjára, január 27-re szervezték.

Boross Péter volt miniszterelnök is ott lesz a misén, annak ellenére, hogy "mérhetetlenül zavarja" az egybeesés. Boross a csatornának telefonon azt mondta, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége négy hónappal ezelõtt kérte fel a részvételre, neki pedig eszébe sem jutott, hogy január 27-e a holokauszt-emléknap is. "Nem szeretem a gyávaságot, vállalom egy hibás vállalás következményeit is" – mondta az egykori kormányfõ.

Hozzátette: a Horthy-misén azzal fogja kezdeni a beszédét, hogy megemlékezik Magyarország 1944-es német megszállásáról, a zsidók elhurcolásáról és a holokauszt áldozatairól, és csak aztán Horthy Miklósról, "aki egyedülállóan le merte állítani a zsidók deportálását. 1943-ban azzal voltak tele a lapok, hogy Európában egyedül Magyarországon voltak biztonságban a zsidó családok".
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-01-25 10:53
Horthy megemlékezés lefújva:
http://www.atv.hu...gemlekezes

Nem mintha egy percig is elhittem volna a kettõt az egyben.
267 #2 Perle
- 2018-01-26 20:43
A Bársonyos úr állíttatta le amisét:
http://nepszava.h...rthy-miset
4 #3 Posta Imre
- 2018-01-26 21:02
Tehát nem szabad Horthyt "éltetni" mert annyi zsidót annyi ideig mentett! Ezek szerint nem kellett vona!
254 #4 mujko
- 2018-01-27 06:12
les tiltakozást váltott ki, hogy a Horthy emlékére tartandó misét szerveztek arra a napra, amely az auschwitzi haláltábor felszabadulásának évfordulója. És ha nem arra a napra tervezték volna?

Amikor Székesfehérváron a fideszes önkormányzat támogatásával Hóman Bálintnak készültek szobrot állítani, ezt Orbán Viktor állíttatta le, és kijelentette: nemcsak Hómannak, de Horthynak sem szabad szobrot állítani Magyarországon. Miért is? Azért, mert idegen megszálló hatalommal mûködtek együtt. Tehát nem a zsidótörvények miatt, nem a háborúba lépés miatt, nem a kor súlyos szociális feszültségei miatt, hanem csak és kizárólag azért, mert a német megszállást követõen együttmûködtek a németekkel.

Azzal, hogy a Horthy-mise elleni tiltakozás középpontjába az Auschwitz-évfordulóval való egybeesést állítva a Horthy-kérdést zsidók ügyévé sikerült tenni. Nagy kár. Horthy nemcsak zsidó magyarok, de nem zsidó magyarok százezreinek haláláért is felelõs volt. A Horthy-rendszer huszonöt évén végigvonult az antiszemitizmus, de végigvonult a revíziós politika is, amelynek jegyében az akkori elit elengedhetetlennek tartotta, hogy belépjen Németország oldalán a Szovjetunió elleni háborúba.

A magyar tradicionalista jobboldal Horthy-kultusza az újratemetéssel kezdõdött, Boross Péter az Antall-kormány minisztereként jelent meg a temetésen. Orbán Viktor és Lázár János ezt a hagyományt folytatta, amikor kivételes államférfiként jellemezte Horthyt. Boross és Lezsák tervezett részvétele az elmaradt megemlékezésen ebbe a sorba illeszkedik. Hogy ki tiszteli közülük antiszemitizmusáért is, nem tudjuk, de revíziós politikáját mindannyian tisztelik. Lázár szeretné átmenetinek tekinteni a mai határokat, Orbán az autonómiát „jobb híján” támogatja a nemzeti kérdés megoldásaként, és ismételten azt üzeni: „a Kárpát-medence jövõjét magyar nyelven írják”. Ezek revíziós ábrándok, a letelepedés nélküli kedvezményes honosítás – kiváltképp választójoggal – részleges revíziós cselekedet. (Ellentétes a békeszerzõdéssel, a határ túloldalára kerülteket bevonja a magyarországi politikai közösségbe.) Ez hidegháború a szomszédokkal, mint Horthyék két évtizeden át folytatott hidegháborúja. Orbánék melegháborúig nem vihetik a dolgot, szerencsére nincs hozzá haderejük, és nincs hozzá szövetségesük. (Bár tervezgetik az erõsebb hadsereget, és láthatóan keresik a lehetséges szövetségest.) A fideszes vezetõk által ápolt Horthy-kultusz e politika logikus velejárója.

Akik a Horthy-kultuszt ellenzik, azoknak a Horthy revíziós politikáját a mai feltételek mellett követõ orbáni politikát is ellenezniük kellene.
http://hvg.hu/itt...k_mise#rss


ÁTADTÁK A RAOUL WALLENBERG-DÍJAKAT
MTI
Átadták a Raoul Wallenberg-díjakat szerdán Budapesten. A vészkorszakban magyar zsidók ezreit a deportálástól megmentõ svéd diplomatáról nevezett elismerést azok vehették át, akik bátor kiállásukkal, életútjukkal példát tudnak mutatni a közéletben.

Az idei díjazottak: Déri Ildikó, a Gandhi Gimnázium korábbi igazgatója, Fritz Zsuzsa, a Bálint Ház Igazgatója, Incze Zsuzsa, a Csellengõk címû tévémûsor szerkesztõje, Kamarás István író, szociológus, Landauer Attila kisebbségkutató, nyelvész, Rózsahegyiné Juhász Éva, a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium vezetõje és Pusztadobos önkormányzata.

Az ünnepségen Langerné Victor Katalin, az Emmi társadalmi felzárkózásért felelõs helyettes államtitkára a példát mutató embereket méltatta és a közöny, az érzéketlenség, a feledés veszélyére figyelmeztetett.
http://magyaridok...t-2693242/
2 #5 gerry
- 2018-01-27 07:51
http://ch-serverh...dmore=5009

Bagoly - 2012 01 20 ¦ 22:03:33
Nekem mindig szúrta a szemem a Duna parton az a gusztustalan szobor, pláne wallenberg névvel ellátva. (De ezek szerint nem csak egy szobrot kapott.)Utána is néztem 5-6 éve ki is ez a nyomorult, akit annyit dicsõítenek.
Kiderült, hogy 3-as ügynök volt, kémkedett az amerikaiaknak, a németeknek, és az oroszoknak is mikor ki fizetett jobban. Vagy egyszerûen ugyanazt az információt elpasszolta mind a 3-nak.
A "nagy zsidómentõ" címet azzal érdemelte ki, hogy amelyik biboldó menekülni akart az országból, vagy új papírok kellettek neki, annak elõre és szinte mindenét rá kellet ruháznia Wallenbergre a segítség elnyeréséhez. Amikor elkapták az oroszok, már az összes többi ország titkosszolgálata is kerestette, mint 2ös(3as) ügynököt, és ha jól emlékszem rendõrségi körözést is kiadtak ellene, mint csaló ellen, ráadásul nem mindenkinek segített, akitõl pénzt kapott...
Manapság is van ilyen ember, a modern Wallenberg: úgy hívják Szemjon Mogiljevics.
Ugyanaz a sors vár rá is, egy orosz börtönben fog megdögleni szívrohamban.
Mellesleg õt is megveti az egész világ, mint anno wallenberget, de a párhuzam itt is áll, ugyanis kishazánkban még amikor az FBI top 3as körözési listájára felkerült, akkor is, Budapesten lakott a Kempinsky szállóban, és mint becsületes orosz üzletembert mutogatták a M1 Napkelte címû mûsorában,
és kedvesen elbeszélgettek vele, mint az ország jótevõjével, amiért befektet nálunk.
A dohány utcai zsinagógában márványtábla van kihelyezve, ami Mogiljevicsnek mondd köszönetet a támogatásért, holott õ maga bizonyítottan több, mint 50 zsidót ölt meg személyesen, akik ráruházták minden vagyonát, hogy majd ha kijutnak Izraelbe a Szovjetunióból, akkor majd utánuk küldi egy kis sápért cserébe, de õ inkább õket küldte a pokolba, a "hagyatékot" meg megtartotta.
Az eredeti cikkhez, annyit hogy a Saab már a kínaiaké, egyébként korrekt leírás.

Bagoly - 2012 01 21 ¦ 18:20:32
Azt el is felejtettem leírni, hogy sehol a világon nincs szobra a kis raulnak, se izraelbe, se a svédeknél, se az usában, sehol nem is tartják õt számon, csak a szép Magyarországon.
Illetve mai interpretációjának, Szemjon Mogiljevicsnek a hazai ügyvédje az exminiszterelnök, jelenlegi és mindenkori Orbán fõtanácsadó Boross Péter leánya Ildikó. Valamint egy bizonyos Pintér Sándor volt a futár, összekötõ ha Mogiljevics akart valamit az öreg Borosstól. telcsi


LIBONA - 2012 01 20 ¦ 22:35:58
Orban most epiti ki a zsido likud part utasitasara a diktaturat. Magyarorszagot teljesen elszigeteli es ki epiti Nagy izraelt a Karpat-medenceben. A magyarok kiairtasa mar folyamatban. A zsidok minden eszkozzel a magyarok penztarcajaban kotoraszva veszik el az utolso garasukat ( hazuk,lakasuk,telkeuket ) Szukitik az eletteret a magyarsagnak minden modon. Nemsokara minden magyarra 3 zsido jut . Orban ezt kesziti elo es az Eu izrael es usa osszekacsintassal helyesiti a cselekedetet. Egy kis vinnyogas innen -onnan de a lenyeg a nemzetkozi zsidosag almanak megvalositasa. Magyarorszagot megkell nekik kaparintani ahogy galliciat is. A nemzetkozi zsidosag ( Eu,Nato,Izra-hell,Ensz es a bolsevik,szadista,fasiszta zsido szovetseg adja hozza a penzt es eszkozt )


http://ch-serverh...admore=619

" A gójok csak azért vannak a világon, hogy szolgáljanak minket, kiszolgáljanak bennünket, s ha erre nem hajlandók, nincs helyük ezen a világon. Csak azért vannak, hogy szolgálják a zsidó népet", szögezte le Ovádjá Joszéf, aki beszédében fölvázolta a zsidók által várt messiás eljövetele utáni paradicsomi állapotokat is: "A messiás eljövetele után a zsidók elnyerik az örök életet, míg a gójok csupán azért lesznek hosszú életûek, hogy minél tovább lehessenek a hasznunkra. A zsidókon sosem lesz úrrá a halál angyala, míg a gójoknál továbbra is minden marad a régiben: mint minden más embernek, meg kell halniuk. A gójok hosszú életûek lesznek. S hogy miért? Gondoljuk csak meg, ha elpusztul a szamár, elveszítjük a pénzünket. Így van ez a szolgálóval is (ha idõnap elõtt meghal - H. J.), elveszítjük a pénzünket. Éppen ezért hagyjuk, hogy a (szolga) hosszú életet éljen, annak érdekében, hogy jól dolgozzon a zsidónál", jelentette ki az izraeli rabbi.

"Miért kell lenniük a gójoknak?" tette föl a kérdést Ovádjá Joszéf rabbi, amelyre rögtön meg is adta a választ: "Azért, hogy dolgozzanak, szántsanak, vessenek és arassanak, miközben mi, a zsidók csak üldögélünk, mint egy efendi (az arab nyelvbe beszüremlett török szó, amelynek jelentése: úr -H. J.), s csak eszünk. Igen, ezért teremtette Isten a gójokat", összegezte mondandóját Ovádjá Joszéf.


http://magyarnemz...dmore=8603

Ajvé, szóval még kiderül, hogy egyszerû kúfár volt, aki zsidómentés címszó alatt csencselt nagy pénzekért a németekkel közösen? Nos a holokoszt valódi jelentése kezd hivatalosan is formát ölteni! Raoul Wallenberg eddig nem ismert, dán származású hamburgi üzletemberrel fenntartott kapcsolatát tárta fel három kutató, és az errõl szóló, csütörtökön közzétett tanulmányukban azt írják, hogy ez újabb adalékkal szolgálhat zsidómentõ svéd diplomata rejtélyes eltûnésének tisztázásához.
Susanne Berger, C.G.McKay és Vadim Bernstein a Wallenberg-ügy feltárásával foglalkozó honlapon ismertette kutatásuk eredményeit.

A tanulmány rövid összefoglalásában azt írják, hogy Raoul Wallenberg korábban nem ismert kapcsolata Ludolph Christensen dán származású hamburgi kereskedõvel, aki Heinrich Himmler SS-vezetõ "jobb kezének" tartott Karl Wolff SS-tábornok védelmét élvezte, új megvilágításba helyezi Wallenberg 1944-es magyarországi humanitárius misszióját. Azt írják, hogy Wallenberg és Christensen együttmûködése a háború idején rávilágít az azokban az idõkben zajló ügyletek bonyolultságára, és újabb adalékkal szolgálhat Wallenberg szovjetunióbeli eltûnésének tisztázásához.

Az orosz tisztségviselõk nyilvánvalóan évek óta tudtak kapcsolataikról, de nem hoztak nyilvánosságra róluk semmilyen lényeges dokumentumot. "Ma már világos, hogy Wallenberg cége legalább egy alkalommal részt vett bizonyos mûszaki cikkek, köztük a német légierõ repülõgépeinek gyártásához használt szerszámok szállításában" - írják a kutatók.

A tanulmányban sûrûn szerepel Lauer Kálmán Hamburgban élõ, majd 1941-ben Svédországba kivándorolt magyar zsidó ügyvéd és üzletember neve is, aki Wallenberg barátja és üzleti partnere volt.

........

baktria - 2015. január 15. 15:14:31
...
...
Mi a rosseb! Hát ez ez mind zsidóóóó!!!!


http://magyarnemz...dmore=6741A SVÉDEK TOVÁBB VETKÕZTETIK WALLENBERGET

TIPIKUS ZSIDÓ HAZUGSÁGOK
"Egy rövidebb stockholmi kitérõ után nagyapja további ´tanulmányi utakra´ küldte elõször Dél-Afrikába, ahol a különbözõ építõ- és vegyipari cikkek kereskedelmével ismerkedett, majd a palesztinai Haifába, ahol egy holland érdekeltségû banknál dolgozott, mint gyakornok. Itt került elõször kapcsolatba a Németországból elmenekült zsidókkal." (wikipédia)

A hazai magyar nyelvû Wallenberg irodalom több könyvtári polcot megtöltene, sajnos ezek tele vannak hazugságokkal. Most csak két apró hazugságra hívjuk fel a figyelmet, a fentieken kívül. A Wikipédia arra hivatkozik, évszám nélkül, hogy Wallenberg a háború elõtt Palesztinában is megfordult. Ez igaz is, mert az Új Élet 1945-ös vagy 1946-os száma (most nincs idõnk kikeresni, mert bennünket a magyar ügyek érdekelnek elsõsorban) megírta, hogy a fiatal és bohém Wallenberg Palesztinában is folytatott kisebb kereskedelmi tanulmányokat, de amit a lexikon ír, hogy ott "találkozott" volna Németországból menekült zsidókkal, az egy hazugság. Ugyanis a németországi zsidók 1938-tól kezdve elsõsorban Amerikába, Dél-Amerikába és máshová mentek, eszükbe sem jutott az angolok által megszállt Palesztínába menni, ami akkor háborús övezet volt, ahol nekik semmi lehetõségük akkor még nem lett volna, egy jobb életre.


végül (ha már szombat van...) emlékezzünk rájuk:
Antiszemét ist muss sein! (itt: http://magyarnemz...;c_start=0)
254 #6 mujko
- 2018-01-27 11:31
Szó sincs róla én nem azért vagyok hogy szolgáljam a zsidót .
Ez csak agya ment törekvés ,de hogy szolgálom én a zsidót mert adót fizetek ,mert fizetek a vízért,mert fizetek az áramért,mert építkezzek,mert boltba járok . Mindennek ára van .
Soha nem szolgáltam a zsidót most sem fogom .
Tessék megoldani más hogy !
Soha nem szolgáltam a zsidót most sem fogom .
267 #7 Perle
- 2018-01-28 20:54
Már a lengyelek is " kihúzták a gyufát" Izraelnél, mert törvénnyel tiltakoznának az ellen, hogy az ország területén mûködött táborokat " lengyelnek" nevezzék.
http://hvg.hu/vil..._elnevezes
Bibo szerint ez már a " tagadás" kategóriájába tartozik.
http://www.indepe...82186.html
267 #8 Perle
- 2018-01-29 19:26
131 #9 lalapapa
- 2018-01-30 17:06
horty a feher lovan jobban szeretett villogni mint a vizbe esett el lopott ezust kanal,
szabad falazo volt ki epitett majterral bosegesen,
de gondolom minden veges ez bizonyosodott be,
:|

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.71 másodperc
3,397,331 egyedi látogató