Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Elkezdtek hazaköltözni a kelet-európai munkások

Belföld És tényleg egyre jobbak! Észleltétek? Nem? Pedig tényleg egyre jobbak! És még a szar is egyre jobb! Mivel egyre jobbak az életkörülmények szülõhazájukban, a kelet-európai országokból érkezett munkavállalók elkezdtek hazaköltözni Dániából - számol be a Bloomberg.

A dán munkaerõpiacon minden tizedik munkás külföldi, és jelentõs részük a kelet-európai régióból származik. A lengyel munkások jelen vannak a koppenhágai metróvonal építésénél, a román vendégmunkások pedig a dán farmokon találnak állást.

A kelet-európai országokban tapasztalható életszínvonal azonban emelkedik, ezért egyre több innen származó munkavállaló gondolkozik el a hazaköltözésen. Ez pedig jelentõs kihívás elé állítja a dán gazdaságot, mely már most is munkaerõhiánnyal küzd.


2013 eleje óta 80 ezer külföldi munkavállaló érkezett a skandináv országba, és ez részben magyarázza, hogy miért nem szállt el az infláció az országban. A külföldi munkavállalók megjelenése nélkül ugyanis akár 4,5% is lehetett volna a bérnövekedés éves üteme, közben viszont csak 2% volt az elmúlt 5 évben - mutatott rá Helge Pedersen, a Nordea vezetõ közgazdásza.
A kelet-európai gazdaságok helyzetének javulására hozza fel példaként az elemzõ, hogy Magyarországon és Csehországban a munkanélküliség mélyponton van, közben a lengyel fizetések az ezredforduló óta megduplázódtak. Erre pedig már a külföldön dolgozó kelet-európaiak is felfigyelnek. A dán statisztikai hivatal adatai szerint a nettó migráció üteme látványosan csökkent Lengyelországból és Romániából.

Karen Haekkerup, a dán agrár- és élelmiszerügyi tanács arra panaszkodott a cikk szerint, hogy a szektor teljesen kifogy a munkaerõbõl. "Amennyiben a kelet-európaiak hazamennek, akkor másokra van szükségünk, hogy átvegyék a helyüket. Ellenkezõ esetben rendeléseket fogunk veszíteni és ez az exportunknak fáj majd" - figyelmeztetett.
Link

Hozzászólások

819 #1 rozsola
- 2018-01-31 15:30
Na baxd meg ! Pedig a " dán " mezõgazdaság világhírû. Most meg kiböfögik , hogy nem a " dánok " miatt
Mindez azért van , mer' annak idején egy bizonyos " Posta Imre " nevezetû személy " megprófétálta " : " Mindenki visszamegy oda ahonnan jött " . Tudjátok , mer' " azt mondta .... "
Amúgy halkan megsúgom , ez is büdös amolyan " KGB szagú ". A Keleti munkásokat tömegesen elüldözték nyugatra , ezek a " normális " egyének be is álltak dolgozni. Lapátolták a xart becsülettel. ( Dániában erre a célra kerestek/keresnek munkásokat disznófarmokon )
Miközben a keleti dolgozott , a helybeli dán elõlépett fõnökké. A keleti lapátolt , a dán pofázott. Mivel a " kutya is jó dolgában vész meg " , a dánok kényelmes " kereset " mellelt nem fáradtak el fizikailag. Ebbõl kifolyólag a felesleges " energia " liberális buzulásban mutatkozott meg. A keleti " edzett " maradt , a dán elbuzult. Nem csoda hogy a mai dán számára fontosabb a genderek meg minenféle csodabogarak " jogai " mint az , hogy mit fog zabálni.
A keleti népek " genetikájuk okán alacsonyabbrendûek " akik képtelenek " megérteni a haladó nyugatot ". Ezek a " primitív " emberek csak a " parancsot " értik. Az Uralban uralkodó medve elordította magát , a keletiek pedig meghallva az " ukázt " csomagolnak és hazatérnek.Ugyanez a helyzet a svédeknél , németeknél , hollandoknál is .
Ezek a " felsõbbrendû " nyugati népek nagy elõszeretettel szoktak beleugatni a keleti " primitív barbárok " életébe. Emlékeztek ? Annak idején egymás után jöttek a " nyugati übermensch " hordák elpofázni nekünk idiótáknak azt , hogy hogyan kell élni. Majd õk megtanítanak minket dolgozni meg hasonlók
Most viszont gondban van a " civilizált nyugat " , A keleti " barbárok " eldobva a ganéhányó vasvillát hazamennek , a disznók viszont továbbra is xarnak. No kedves dánok ! Xarlapátolás közben lehet " elmélkedni " a buzik jogain ! Oroszország elleni szankciók ? Jó vicc.
Persze van " megoldás ". Ezért jöttek a migránsok. Csakhogy ezek nem fognak disznók közé menni. A földmûvelésrõl fogalmuk sincs. Há' mi lesz itt kérem ? Lassan oda jutunk , a " mûvelt nyugat " magyar meg lengyel élelmiszert fog a belébe tömni. Hmmm. Hány forint 1 Euró ? Ugyan kérem , Magyarország amúgyis " életképtelen " , a " magyarok " ( jobban mondva cigányok ) éheznek. Nem tetszenek elhinni ? Csak olvasni kell a saját médiájukat ! Magyarország csak viszonylag magas áron tud exportálni . Sajnáljuk de ez van. Az orosz " megfizeti " az árát.
4 #2 Posta Imre
- 2018-01-31 20:00
Én ott se vótam, a dánok meg állítólag migráncsellenesek, de nagyon! Azért nem kellene el kapkodni ezt a határzárat. Nem nagy humorom van már az itthoni xarakodásokhoz. belefáradtam én ebbe a "magyar lélekbe". Egyébként is túlexponáltam már magam egyel többször legalább a Keleténél. Nyugalomra vágyom. Kicsit megnyomom az angolt, a németet is kipolírozom, s tán megtanulok pár szót vikingül is, oszt szerintem az asszonynak se kell már sok (mert már besokkalt rég õ is). Ez nem jelenti azt, hogy nem látom mi van, de nem számítok semmi "jóra" ettõl az "emberanyagtól", vagy attól, amit az "orosz" akár képvisel. Ugyanolyan buzi-agyú csõcselék van ott is, mint itt. Nem vagyok rá kíváncsi. Elõbb lesz Oroszországból így kínai gyarmat, mint orosz hon. Ja, hogy majd késõbb! Igen, elõbb ki kell pusztuljanak azok, akik még értik, látják, mi zajlik és kik a ganétologatók. Volt már példa a történelemben ilyesmire és minek változtatna egy "isten" azon, ami már bevált?
99 #3 MORMOTA1968
- 2018-02-01 09:23
Rozsola! s_grat Gyönyörûen megfogalmazott igaz gondolatok! Majd a bevándoroltatott muszlimok megfogatják a dánokkal, egyéb befogadó õslakosokkal azokat a szaros vasvellákat, lapátokat, egyebet, ha már õk lesznek többségben és arra nem sokáig kell várni. Persze akkor már nem a disznók alól fogják hányatni a szart, mert hogy a disznó nem épp Allah kedvenc jószága. Szóval, a disznóknak mennie kell és csak iszlám (kóser) jószágok maradhatnak.
99 #4 MORMOTA1968
- 2018-02-01 09:51
Imre! Te nagyon kifelé kacsingatsz már! Gondolod ott jobb lesz a helyzet? De meddig? Talán kicsivel tovább, mint itt, de a változás szele oda is elfog érni, vagy már ott is van és szerintem nemsokára a világ végére is elköltözhetünk, sehol sem leszünk biztonságban a hülyéktõl. Pszichopaták uralta világban élünk, csak egy gombnyomás kérdése és már nem lesz hová elhúzódni, mert mindent beterít, ami már így is mindent beterít. A zsidrák szellem ki lett engedve a palackból, mindenhová eljutott mára már, ha máshogy nem ideológiailag, vallásilag, de eljutott. Ki lesz az, aki bemerné vállalni, hogy újra palackozza a koktélt és leássa a föld közepéig, már csak azért is, hogy ha egy mód van rá, ne mostanában leljen rá valami eszement Aladdin, aki újra szabadon engedné. Igaz, az valami lámpás volt, amit õ dörzsölgetett, de ez most teljesen mellékes. A zsidók évezredek óta uralkodtak, uralkodnak szinte minden uralkodón és népén, még azt is elérték, hogy végül állampolgári jogot nyerve minden akadály elháruljon az útjukból, hogy valóra váltsák Jahve nagy álmát, hogy egy egész bolygónyi lakosság váljék zsidóvá, átvéve a zsidó gondolkozást és az úgynevezett zsidó kultúrát, ami szinte akadálytalanul folyik világszinten. Aki nem hajlandó a zsidóvá válás útjára lépni, annak pedig pusztulnia kell! Aki szeretne megmaradni saját fajtájánál,
rasszánál, annak pusztulnia kell! Aki bármiféle megmozdulással próbálkozik a zsidó nyomulás ellen, annak pusztulnia kell! Mivel õk egy többszörösen kevert, vagy kevésbé kevert korcs népség, mindig is csípni fogja a szemüket a tiszta fajúság és addig nem nyugszanak, míg minden árja faj el nem tûnik a Föld színérõl. Leginkább errõl szólt a két általuk megtervezett, kivitelezett, pénzelt világháború is, hogy a tiszta rasszú népek egymást megtizedelve segítsék elõ a "NAGY ZSIDÓ TERVET" legfõbb ellenségeik végleges megsemmisítését. Errõl szólt minden népirtás, vallás, ideológiai tanítás, ami mind visszavezethetõ hozzájuk. El lehet menni! Gyurcsótány is ezt mondta. De én már csak, mind földhöz ragadt egyszerû lélek, ha lehet, idehaza szeretnék elpatkolni, ha eljön értem is a túlon- túlvilági kovács. Valami érthetetlen nosztalgia folytán ragaszkodom ehhez a földhöz, akkor is, ha már csak jelképesen a miénk. Magyarul beszélõk országa lettünk, lassan magyarok nélkül. Elég baj már így is, hogy egyre több ember hamvasztatja el magát halála után, bár errõl nem mindig õk döntenek, de ez a legolcsóbb megoldás. Csak hogy, mind itt is írták, így még genetikailag se lesz kimutatható, hogy valaha, mint õsnép, élt itt egy fehér fajú rassz, a magyar. És ez lesz a magyarság koporsójába az utolsó szög. Meg a kivándorlás. s_f-ang
683 #5 Duterte
- 2018-02-01 13:48
hova érdemes most kitelepülni? angliába van valaki?
30 #6 osmagyar
- 2018-02-01 14:26
A külföldre kacsintgatóknak:
https://www.youtu...5dNHgfKzfg
37 #7 HER
- 2018-02-01 14:27
Kedves Duterte! Igen, a fiam kint van!
819 #8 rozsola
- 2018-02-01 15:31
Duterte , maradj ott ahol vagy. Nyugatra csak a bolond megy , Keletre pedig nem kell senki se. Gõzerõvel folyik a " piac " felosztása. Még az " osztrák " is az " alacsonyabbrendúekenek " nyalizik.
Németország körül gyülekeznek a viharfelfhõk. Rudolf Diesel forog a sírjában. Egymás után jönnek a botrányok.
Visszatérve kicsiny hazánkra , nagyban folyik a rossz zsidó - jó zsidó belharc. A " demokratikus oldal génkoktélos újságírói " nyafognak az Orbán Rezsim miatt , Fletó az ATV mûsorában arról pofázott , hogy " elszámoltatás lesz a közszférában " ha õ nyer. Szerinte az Orbán Rezsim kiszolgálóira tudjaafranc vár.Mégegy ATV cucc , az egyik génkoktélos pofázott mer' a " magyar " oktatás xar. Állítólag már a középiskolások is külföldre akarnak menni tanulni mer' itthun túl nagyok a követelmények. " A gyerek belesápad , belezöldül a tanulásba ". A génkoktélos szerint ilyen esetben a gyerek maradjon otthon " regenerálódni ". Valamint az se gond ha tökhülye a gyerek mer' " az lényegtelen hogy egy gyerek évet ismétel vagy színjeles tanuló , akkor is mehet egyetemre MERT OTT A HELYE !. Érthetõ ? " Ott a helye "
Hányszor kell még leírnom ? " Ne ficánkolj ha nem téged baxogatnak ! " Magyarországon háború folyik. Ki kell várni a végét. A V4 vezére Lengyeolrszág mutatja nekünk az utat . " Vigyázzó szemeitek Varsóra vessétek ". A lengyel nyíltan faxraveszi a " németet " , mert már a termelése " el van adva keleten ". A német kapkodhatja a fejét ! Elveszíti a piacait , a nagy pofával beharangozott " Oroszország elleni szankciók " elcsúsztak. Nem az orosz szenvedte meg , a német veszett piacot. Ráadásul a lengyel " holokausztpénzt " is követel dajcslandtól miközben a lengyel munkaerõ kivonul az országból. A lengyel megteheti , mert otthon munkahely várja , biztos piaca van a lengyel élelmiszereknek . A Tesco meg bekaphatja. A Tesco hulladékok 75-80%nak csomagolásán írja : " Származási hely : Lengyelország ". Mi lesz amikor a lengyel nem tescohulladékot fog gyártani ? A munkás ugyanaz , a gyártósor ugyanaz csupán az alapanyag változik. Éhes ember pedig van a világban. Mondtam már néktek : " Traktorra , kombájnra magyar !, S a haza fényre derül ! " Nem véletlen hogy az osztrák nyalizik nekünk. Mondjuk érdekes lesz a másik ipari országgal Csehországgal tárgyalnia . A csehek nagyon nem szeretik az osztrákokat meg a németeket. Mivel a lengyel pofázik a németnek , az osztrák is valójában német , érdekes lesz ez.
Visszatérve hozzánk. " Magyar cégek " nyitnak kirendeltséget Oroszhonban. Amolyan " húsfeldolgozó üzemek " meg hasonlók. Oroszok szállják meg Debrecent. Debrecen az " ország szíve " valamint a magyar agráripar központja is. Mindent összefoglalva , kell a kétkezi munkás. Holmi liberális egyetemet végzett buzigyerekre nincs szükség. A génkoktélosok szerint nekik " egyetemen a helyük ". Végeredmény ? " El lehet menni " ( Fletó )
267 #9 Perle
- 2018-02-01 18:01
Lengyelország gazdasági is megsínyli, ha az ukrán vendégmunkások tovább állnak onnan nyugatra.
https://www.schen...ngen-zone/
A dominó elv mûködene, ha minden munkavállaló visszamenne saját országába.

A hazaköltöztetettek jöttek vissza, nem a munkások, román, bolgár, macedón romákok.
4 #10 Posta Imre
- 2018-02-01 18:20
Duerte, bárhová, ahol még tanulhatsz és kihívást jelent, no meg nem ezt a fertõzött levegõt szipákolod, egyébként meg teljesen mindegy.

Mormota én nem kacsingatok. Ha az asszony elhatározza magát, már holnap se vagyok itt, lesz, ami lesz alapon. Hová? Északra valami munka után nézni, lehetõleg természetben lakni, élni és ne legyen ez a szarszag, ami itt megül mindenhol. No nem miattam ám. Vera megérdemelné, hogy kap még pár jó évet, mielõtt teljesen felõröl bennünket az itteni "nihil". Hülyébõl egyre több, de szinte már debilnek kell lenni, hogy ne pattanj minden hülyeségre. Elvonulni innen. Igazság szerint a Földrõl is elhúznánk, de hát vannak még dolgok, ami miatt maradni kell. A gyerekek is lassan felnõnek, egyre kevesebb "dolog" köt.

Rozsola, tetszik, ahogy lefordítod gazdaság nyelvére a dolgot, mert ugye a pénz beszél. Sajnos visszafordíthatatlan sebet kapott az Ember. Lehet úgy tenni, mintha..., de minek? Persze érthetõ, hogy ez az egész szarkupac kockán forog és minden élõ rajta, csak hát ha ezt Jézus megérhette vona! Látom, hogy az "ember" egy semmiség, sõt egyre kevesebb mára és erre építeni! Ha meg nem az "emberre", hanem a szolgálatok kontorlljára...na az is nagyon fasza és minden tetvedék retteghet, a régi mocskok meg megígérik, hogy eztán jófijúk lesznek...de ez nekem túl kevés. Attól tartok neked is és mindenki másnak, aki még némileg ember. Csalás ez is, csalás az is...semmi sem változhat, max a zsidó lecserélve kínaira, vagy oroszra, s talán mindkettõ zsidó is egyben. Végül is jó kis isteni színjáték ez. Jó zsidó versus rossz zsidó...
4 #11 Posta Imre
- 2018-02-01 19:44
Az állami TEFU nemrég még ingyen képeztette a sofõröket. Kellenek a tranzuithó! Mennek Übegisztánba, Kazahsztánba, Ulanbatorba, szóval selyemutazgatnak, had dagadjon a zsidaj bukszája.

Százasával veszi a Waberer’s a nyerges vontatókat

19 milliárd forint értékben fejleszti nemzetközi jármûparkját a Waberer's. A budapesti székhelyû társaság 700 nyerges vontatót és 348 pótkocsit vásárol.https://www.vezes...ontatokat/
819 #12 rozsola
- 2018-02-02 14:44
A szerencse vak. Nem köthetõ helyhez. Bárhol meg lehet találni a szerencsét. De nem ajánlom az ugrabugrát.
Kicsiny hazánk tele van életképtelen buzikkal. Domborzatunk miatt viszont agrárország vagyunk , tehát ki kell használni. Nem lesz itt " értelmiségre " szükség. Egyszerû parasztok kellenek akik termelnek.
Ukrajna példája megmutatja a nyugat hazugságait. Kína rengeteg pénzt tolt Ukrajnába , gyakorlatilag felvásárolta az ország keleti részét . Most éppen ott dúl a háború. Hogyan lehet mezõgazdálkodni agyútûzben ? A kelet tanulva az ukrán balhén nem lesz balfax. Ugyanúgy beszivárog mint Ukrajnában , de már odafigyel a génkoktélosokra. Bárki aki veszélyezteti a bizniszt azt le kell minuszolni. A Kelet felvásárolja a V4 társaságot , gyakorlatilag egy nagy agrárterületté átalakítva. Csakhogy amig az EU pofázik addig Kína se járhat jól. Lám lám , Varsó fityiszt mutat az EU-nak. Szeretett Viktorunk se önmagától legénykedik
A nyugat jelentõs bevételt szed be a V4 kirablásán. Az átlaglakos nehezen él meg. Kína számára ugyanez a rendszer nem megoldás. Ha minden marad a régiben , a nyugati provokátorok bármikor forradalmakat generálhatnak. Ennek a levét itták meg Ukrajnában.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.12 másodperc
3,402,845 egyedi látogató