Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Putyinék megpróbálják lebeszélni Izraelt Libanon és Szíria megtámadásáról

BelföldJaj ne már! Izraelbe küldte egyik legfõbb bizalmasát, az orosz nemzetbiztonsági tanácsot vezetõ Nyikolaj Patrusevet Vlagyimir Putyin. Patrusev a szaúdi ASharq Al-Aswat újság jelentése szerint pénteken a palesztin vezetõkkel találkozott a ciszjordániai Ramallahban, és nekik számolt be róla, hogy elõzõleg vezetõ izraeli tisztviselõkkel tárgyalt arról a fenyegetésrõl, amit Izrael szerint az iráni befolyás jelent a térségben.

A szaúdi lap jelentése szerint a téma január végén Putyin és Benjamin Netanjahu izraeli kormányfõ telefonos beszélgetésén is felmerült, Netanjahu ekkor azzal fenyegetõzött, hogy Izrael támadást intézhet az iráni forradalmi gárda és a vele szövetséges Hezbollah libanoni és szíriai bázisaira.

A lap forrásai szerint Putyin azért küldte a térségbe Patrusevet, hogy az felmérje a helyzetet és megértse Izrael aggályait, különös tekintettel arra, hogy Irán egyelõre még Oroszországnak is nemet mondott, amikor az a harcosai visszavonására kérte. (Via Haaretz)

Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-02-04 12:18
Afrika vagy a börtön: Izrael kemény választás elé állítja a menekülteket

Megkezdték a kiutasítási végzések kiosztását az egyedülálló férfiaknak.

A belügyminisztérium bevándorlásért felelõs osztálya vasárnap elkezdte értesíteni a kitoloncolásra megjelölt menedékkérõket arról, hogy két hónapon belül dönteniük kell: egy õket befogadni kész, de a levélben meg nem nevezett afrikai országba távoznak, vagy inkább meghatározatlan idõre börtönbe vonulnak.

Az izraeli hatóságok csak az Afrikából illegálisan érkezett, gyermektelen, fiatal férfiakat állítják választás elé, a nõket, a családosokat és a kiskorúakat nem érinti a kitoloncolás...http://privatbank...ket-316057
4 #2 Posta Imre
- 2018-02-04 15:33
Engedetlenség

Két ortodox zsidó nõ szerelme és lázadása a tradicionális életforma korlátai ellen.

Sebastián Lelio chilei rendezõ (akinek Fantastic Woman címû filmje a legjobb idegen nyelvû Oscarért versenyez a legjobb idegen nyelvû film kategóriában, pl. Enyedi Ildikó Testrõl és lélekrõl c. filmjével) Naomi Alderman Engedetlenség címû, magyarul is megjelent regényébõl forgatta azonos címû filmjét.

A történetben egy rabbi lázadó lánya, a közösség fekete báránya tér vissza apja halála után London ortodox negyedébe (a filmben Rachel Weisz alakítja), mert a gyász mégiscsak gyász. Találkozik egykori barátnõjével (Rachel McAdams), aki unokatestvéréhez ment férjhez (Alessandro Nivola), de nem tud ellenállni a lázadó csábításának.

A Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon tartották a film premierjét, április 27-én mutatják be, s csak remélni tudjuk egyelõre, hogy lesz hazai forgalmazója, vagy legalább a Zsidó Filmfesztiválon láthatjuk majd.
http://www.szomba...edetlenseg
267 #3 Perle
- 2018-02-04 19:46
Valahányszor Moszkvába látogat Bibi, minden alkalommal panasszal él Irán ellen. Legutóbb is, néhány napja azt kifigásolta, hogy Irán rakétagyártásba kezdett Libanonban. Már azt is kijelenttte korábban, hogy ha nem segítenek neki megállítani Iránt, akkor maga veszi kezébe az ügyet. Valószínû, hogy ezt " az utolsó tévedésüket" / Vahidi: "Israel’s" First Mistake against Iran Will be Its Last / akarja meggátolni Oroszország a mostani delegáció küldéssel.
https://www.times...nd-itself/
A napokban azt írta az orosz sajtó, hogy katonai küldöttséget is küld Oroszország Izraelbe..

A másik érdekes dolog: Bibi is gyülöli Sarasts_huhs_nezem. Õ volt a fõ téma az izraeli elnök bp-i találkozóján tavaly nyáron.
Azt fejtegeti az alábbi cikk, hogy mi ennek a gyûlöletnek az oka.
https://www.haare...-1.5493574

Két miniszterelnök, akik azonos módon féltik a népüket a muszlimoktól....:| hmmm

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.49 másodperc
3,402,767 egyedi látogató