Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A V4-országok gasztronómiáját népszerûsíti a Magyar Turisztikai Ügynökség

BelföldGasztromacesz nemzeti kaftánban! Igaz, már rég cigányútra ment, de ez kit zavar? Zabáljatok, vedeljétek a csikisörtöt és xarjatok bele a gulyáskommunizmusba! Különleges fûszerezésû gulyás, újragondolt somlói galuska, knédli, kacsahús csicsóka chipsszel - egyebek mellett ezeket az ételeket lehet majd megkóstolni a SIRHA Budapest 2018 nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon február 7. és 9. között.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Magyar Bocuse d’Or Akadémiával és a SVÉT-tel (Stílusos Vidéki Éttermiség) együttmûködve a V4 országok, Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország gasztrokultúráját mutatja be. A fogásokat február 12. és 18. között, a V4 Menük Hetében az MTÜ felhívására csatlakozó éttermekben bárki megízlelheti.

Magyarország 2017-2018. évi elnöksége és a Visegrádi Egyezmény 1991. február 15-i aláírásának tiszteletére a Magyar Turisztikai Ügynökség megrendezi a Visegrádi Napok eseménysorozatot, amelynek célja a tagországok közti kapcsolatok erõsítése, közös értékeink ismertetése, így a V4 országok gasztronómiai kultúrájának bemutatása is. Ennek részeként az MTÜ felkérésére a Magyar Bocuse d’Or Akadémia a vezetõ cseh, lengyel és szlovák séfekkel összeállította a „V4 menüt”, amelyet február 7-én mutat be a kiállításon. A helyszínen egy játék keretében ezt a tagországok jellegzetes alapanyagait tartalmazó, hagyományos és modern felfogásban elkészített ételeket felvonultató menüt kóstolhatják meg a nyertesek.

A V4 menü különleges ételei a következõk lesznek: Magyarország speciális fûszerkeverékkel megbolondított gulyást, desszertnek pedig egy „újragondolt” somlói galuskát állított össze; Csehország fõétele az omlós sertéssült sörös pecsenyelével, káposztavariációkkal és knédlivel; Lengyelország fõétele a kacsahús csicsóka chipsszel, zellergyökér-pürével, füstölt túrógombócokkal, fondant burgonyával és lóbabbal; Szlovákia fõétele pedig a szarvasborjú terrine lesz juhtúró ropogóssal, homoktövis gyöngyökkel és diópesztóval, salátával. A fogásokhoz Szik Mátyás örökös magyar bajnok sommelier ajánl magyar borokat.

Az eseményen bemutatott fogásokkal az MTÜ által meghirdetett V4 Menük Hetéhez csatlakozó éttermek kínálatában február 12. és 18. között a nagyközönség is találkozhat.

AZ MTÜ és a SVÉT a hazai termelõket támogatja

A V4 Standon egy külön „Gasztrohub” is várja az érdeklõdõket, ahol a Magyar Turisztikai Ügynökség és a SVÉT bemutatja a nagyközönség és a szakma számára azokat a hazai termelõket, akiknek a termékei magas minõséget képviselnek. Ezzel is segítve, hogy termékeik eljussanak a hazai vendéglátóegységekhez. Ennek támogatására a SIRHA Budapest 2018 rendezvényen a SVÉTasztal termelõi adatbázisra épülõ, a bor és a gasztronómia kapcsolatát megjelenítõ programokat is szerveznek.

Az MTÜ és a SVÉT a termelõi piacok és termelõk bemutatkozásának is teret biztosít: a kiállítás minden napján egy órás szakmai fórumok lesznek, Vajas Balázs (Pancs Gasztro Placc Piac), Debreczeny Balázs (azénpiacom.hu), valamint Blázsovics Balázs „piacosok” részvételével.Link

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2018-02-06 20:01
Csak nehogy szimatot kapjanak ezek a zsidók a pacsirtanyelv ízérõl aszpikban ( King Crimson) , mert a goy- gyerekek vérébõl készült kenyérhez azt fogják zabálni a zsidó fenevadak !
154 #2 kakas
- 2018-02-08 16:59

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.40 másodperc
3,405,926 egyedi látogató