Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Történelmi pillanat: Találkozott az észak és a dél-koreai delegáció

KülföldKét napja hallgattam véletlenül nógrádit a rádióban és tán a kálmánolgával beszélt. Te, mennyi marhaságot össze tudtak ezek hordani. Mintha zsidók lennének. Mögmondtam, hogy egyesül a két Korea. USA zsidó kiesik a pixisbõl és Japán is maci mögé állt. Mit nem lehet ezen érteni? Ja, az atomozás? Kacsa. Ri Nak Jon dél-koreai miniszterelnökkel találkoztak vasárnap Szöulban a téli olimpia alkalmából Dél-Koreába látogató magas rangú észak-koreai politikai küldöttség tagjai, köztük Kim Jo Dzsong, Kim Dzsong Un észak-koreai vezetõ húga.

A dél-koreai kormányfõ ebédre látta vendégül a phenjani delegációt egy szöuli szállodában. Kim Dzsong Un húga mellett jelen volt Kim Jong Nam észak-koreai névleges államfõ, illetve a delegáció más tagjai.

Összesen 22 tagú észak-koreai politikai küldöttség érkezett pénteken a phjongcshangi téli olimpia ünnepélyes megnyitójára. Szombaton Kim Jo Dzsong Phenjanba szóló meghívót adott át Szöulban Mun Dzse In dél-koreai elnöknek, aki elfogadta azt.

Az észak-koreai állami média részletes beszámolót közölt vasárnap a dél-koreai elnök és az észak-koreai delegáció elõzõ napi találkozójáról. A KCNA észak-koreai hírügynökség jelentése szerint


a felek "szívélyes" hangulatú, "nyílt és õszinte" megbeszélést folytattak a Korea-közi kapcsolatok javításáról. A hírügynökség kiemelte: Mun Dzse In a találkozón "mély háláját" fejezte ki az észak-koreai vezetõnek amiatt, hogy lehetõvé tette a magas rangú találkozó létrejöttét.

A phenjani delegáció vasárnap tér vissza Észak-Koreába.

atv.hu / MTI
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-02-13 14:12
A találkozó után megnézhették e helybéli szoborparkot. Csak egy ugrásra van az egyik olimpia szinhelyétõl::D
https://www.reute...SKBN1FX127
4 #2 Posta Imre
- 2018-02-16 11:30
Összejön a két Korea?


Szenzációszámba ment a dél-koreai elnök és az észak-koreai diktátor húgának kézfogása. Az "észak-déli" közös nõi hokicsapat olimpiai indulása pedig egyszerûen elképzelhetetlen lett volna az elmúlt évtizedekben. Mi mást kérdezhetnénk Valentin-napon? Ön szerint összejön a két Korea? Szavazzon!..http://www.tozsde...90928.html
33 #3 vizilo
- 2018-02-16 11:45
Ez oriási veszélyt jelent az USA-ra ha kitör a béka a két korea közt...)) Nem fogják engedni a világ gyilkosai !

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.46 másodperc
4,460,666 egyedi látogató