Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Majtényi László és Csillag Ádám is becsületrendet kapott

BelföldLex zsidó, numerus clausus...mert ugye a felsoroltak mindegyike zsidó és tüntetnek a többi zsidó-cigány ellen, hogy náci-faszisták...beeee! Fura egy fosadék világ ez. Leginkább bohózat, bár az is hülye, aki röhög még rajta. Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke beszédében porig alázta a hatalmat: tételesen elemezte az „SS-törvényt".
Szombaton a budapesti Fészek Klubban átadták az Ars Humanica Hungarica Kör által jegyzett Magyar Civil Becsületrendet Csillag Ádám filmrendezõnek és Majtényi Lászlónak, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet (EKINT) elnökének – tudósított a The Budapest Beacon.

A portál beszámolója szerint a 2011-ben alakult civil szervezet, az Ars Humanica Hungarica Kör évente adja át az anyagi díjazással nem járó kitüntetést, a Magyar Civil Becsületrendet. Mint a szervezet honlapján olvasható, „a kitüntetés nyilvánosan igazolt elismerése annak a példaértékû tevékenységnek, amit a kitüntetett az emberek érdekében végzett, amely tevékenység a világ minden táján elismerést és tiszteletet érdemel politikai és vallási szempontok szerinti megkülönböztetés nélkül”.
Majtényi László legutóbbi parlamenti feltûnése is emlékezetes maradt

A idei év egyik kitüntetettjét, Csillag Ádám filmrendezõt Ragályi Elemér Kossuth-díjas operatõr mint saját egykori tanítványát méltatta. A tanítvány-kolléga kitüntetéseit soroló Ragályi szerint „Csillag Ádám az egyszemélyes filmgyár, egyszemélyes civil alak”. „Hajrá Csillag, hajrá Ádám/Legyél púp a rendszer hátán” – fogalmazott Ragályi.

Majtényi Lászlót Kéri László politológus méltatta, aki szerint kevés példa van arra, hogy valaki jelentõs fizetésrõl, magas pozícióról mondjon le lelkiismereti okokból. Majtényi ezt tette 2009-ben, amikor otthagyta az ORTT elnöki tisztségét, miután a pártok „lebulizták" egymás között a rádiófrekvenciákat. Ha mások is követnék a példáját, Magyarországon nem lennének alkotmánybírák, vagy az Állami Számvevõszéknek nem lenne elnöke. Kéri beszélt arról is, hogy Majtényi most a hatalom számára „a külföldi ügyök, a felforgató”, elsõsorban az általa vezetett civil jogvédõ szervezet elleni hadjárat miatt. Ráadásul Majtényi elvállalt egy köztársaságielnök-jelöltséget, „aminek az esélytelensége volt a varázsa” – folytatta Kéri, aki szerint a volt ORTT elnök ebben a pozíciójában elmondta az elmúlt nyolc év „egyetlen valamirevaló parlamenti beszédét”.
Csillag Ádám dokuemntációs munkássága sem igazán tetszik a hatalomnak

A kitüntetett vitatta, hogy hõsi cselekedet lett volna az ORTT elnökségrõl való lemondása. Azt mondta: lemondásom színtiszta önzés volt – ugyanis elõtte egy hónapon keresztül olyan fejgörcs kínozta, „hogy sem aludni, sem ébren lenni nem tudtam”. Fölment a Sándor-palotába, lemondott, és abban a pillanatban elmúlt a fejfájása. A volt adatvédelmi ombudsman ezután belecsapott a lecsóba, s azzal állt elõ:

számos helyen SS-törvénynek nevezik a Stop Soros-törvényjavaslatot.

A törvényjavaslatot „egészen rombolónak” minõsító Majtényi szerint az nem egyszerûen egy újabb határ átlépése a kormányzat részérõl, még csak nem is csak „egy újabb mélyütés a demokratikus érzületnek”, hanem „a civil szervezetek totális megsemmisítést készíti elõ”. A tavalyi „Lex Civil talpsimogatás ehhez képest” – fogalmazott az EKINT elnöke, aki ezek után részletesen elemezte a jogszabályt, amely a többi sok ezer mellett az általa vezetett civil jogvédõ szervezet létét is fenyegetheti.

Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2018-02-11 13:54
Az elõzõ cikkhez írt hozzászólásomat másoljátok be ide ! Majtényi a civil !? Mi van ? Kéri László meg a mégcivilebb !?
Arról a rohadt antiszemitizmusról csak annyit, ha lenne, se Majtényi, se Kéri, se Eötvös Károly közpolitikai lófaszda sem lenne. Te jó Isten, "Magyar Civil Becsületrend". Azta ku...a, be ! Hogy itt mennyire tombol a szemitizmus, ja, az tombol, nem az Anti ! Egyéb politikai múlt felejtendõ, törlendõ, stb. Majtényi ha exhumálni tudta volna Lenint, feleségül vette volna., az "izmus iránti elkötelezettségbõl". A jó Demszky szintén zenész, pályatársak voltak, illetve dehogy is voltak, most is azok. Demszky is, ha embereket evett volna, akkor is szabadlábon lenne. Majtényi, és becsület, meg erkölcs, meg a ..., édes jó mama hogy van ?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.38 másodperc
3,409,885 egyedi látogató