Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Hitler eszméit idézte a Jobbik jelöltje

BelföldEz most akkor reklám? Jó, a "mondat" a Meink Kampf-ból citált és sztm nem Siklgruber követte el, de ettõl még igaznak hangzik. Ha a cionbölcsinekjegyzõkönyveibõl idézek, az most micsoda, drágaszág! Budai Lóránt Szálasi Ferencet nemzetvezetõnek tartja
Szálasit és Hitlert állította követendõ példának a Jobbik jászsági képviselõjelöltje. Budai Lóránt már évekkel ezelõtt náci gondolatokat osztott meg közösségi oldalán, Szálasit pedig Magyarország nemzetvezetõjének tartotta. Pócs János helyi fideszes képviselõ szerint fájdalmas és tanulságos, hogy a néppártivá maszkírozott Jobbik ilyen képviselõt indít a választáson.

„Ha egy nemzet gyávává vált, és csak ezer ember maradt, akik valami nagyot akarnak, és akiknek erejük van az állam átalakítására, akkor ez az ezer ember a nemzet” – többek közt ezt az Adolf Hitlertõl származó mondatot osztotta meg közösségi oldalán a Jobbik jászsági képviselõjelöltje.

Budai Lóránt néhány évvel ezelõtt kevésbé volt néppárti, sokkal inkább vallott náci eszméket. A másik idézet, amelyet követõivel, ismerõseivel megosztott, az általa Magyarország nemzetvédõjének nevezett Szálasi Ferenctõl származik.

„A belsõ ellenség mindig kíméletlenebb, aljasabb, becstelenebb, könyörtelenebb, galádabb, erõszakosabb és véresebb, mint a külsõ. És mindezt a tulajdonságait nem nyíltan hordja, hanem burkolja vallásosságba, nacionalizmusba, felebarát-szeretetbe, hazaszeretetbe, mindenbe, csak hogy célját elérje. A külsõ ellenség mindig nyílt.”

Emberellenes, gyilkos ideológiát hirdet közösségi oldalán a jászsági politikus

A Jászság fideszes országgyûlési képviselõje megdöbbentõnek tartja, hogy a jobbikos politikus közösségi oldalán Hitler- és Szálasi-idézeteket osztott meg. Pócs János közleményében azt írja: „A Magyarország Nemzetvezetõje (sic!) aláírásból nyilvánvaló, hogy a posztoló egyet is ért azok tartalmával.”

– Politikusi pályám során sok ellenféllel kellett megküzdenem, és a legjobb tudásom szerint, tiszta eszközökkel igyekeztem elérni céljaimat. Visszautasítom, hogy helyi közéletünk bármely szereplõje emberellenes, gyilkos ideológiákat népszerûsítsen. Úgy tûnik, hogy a Jobbikot folyton kísérti saját nemzeti radikális, helyenként antiszemita vagy rasszista múltja – mondta Pócs János.

Nem véletlen, hogy Vona Gábor rendre próbál megszabadulni a stigmáktól, amikor azt állítja, tõle biztosan senki nem talál antiszemita idézeteket. Pedig a politikus maga mondta 2013 telén, hogy lemondana a Jobbik elnöki posztjáról, ha kiderülne, hogy zsidó származású.

Ugyanekkor állt elõ azzal is, hogy fontos volna vizsgálni a párt felsõ vezetésének származását. Egy hónappal késõbb írta ominózus levelét Ilan Mór izraeli nagykövetnek, amelyben közli: õ soha nem lesz Izrael kutyája.

Vona 2012-ben és 2014-ben is demonstrált az izraeli nagykövetség elõtt a cionista népirtás elleni tiltakozásul, és a zsidó állam bojkottjára szólított fel.

A Jobbik néppártosodási folyamatában feltehetõen Kulcsár Gergely korábbi nyilatkozatai és tettei jelentették a legtöbb akadályt, a debreceni politikus le is került az idei egyéni jelöltek listájáról.

Emlékezetes: a jobbikos képviselõ volt az, aki beleköpött a Duna-parti holo­kauszt-emlékmû cipõibe, késõbb horogkereszttel kívánt boldog ünnepeket.
Link

Hozzászólások

329 #1 gutai zub
- 2018-02-12 07:30
"Savanyú szõlõ"
La Fontaine

Az igazságnak van egy érdekes tulajdonsága:

Szintelen, szagtalan, mindig tiszta és érthetõ, bárki legyen is aki kimondja.

Hiába béjegzik meg hitlerrel, fasisztával, antiszemitával, ellenérvek nincsenek, csak bélyegek.

Csak hazúdni lehet a tényekre, mint a róka.
Savanyú a szõlõ........
809 #2 megmondhatom-e
- 2018-02-12 08:09
-nacionalista vagy globális ? ez itt a kérdés
33 #3 vizilo
- 2018-02-12 08:30
Nem tette föl még senki azt a kérdést miért is kell minden országban az antiszemét törvény ...?? Megvagyok döbbenve hogy az egész világ antiszemita !!
154 #4 kakas
- 2018-02-12 08:59
Nyugi "béka"van!Király utca,gépfegy-veresek:https://68.media....1_1280.jpg
254 #5 mujko
- 2018-02-12 19:16
Szálasi üzenetét úgy lehetne ma értelmezni. Aki nem fizet adót nem szavazhat .
118 #6 keepfargo
- 2018-02-12 19:27
nacionalista vagy globális?
ez egy tényleg jó kérdés - lehetne, ha nem lenne rá többféle válasz...
mire gondolok?
arra elsösorban, hogy a nemzetállamok megmaradása lenne igazán jó globális megoldás, abban az esetben ha a globális alatt a glóbust azaz a földgolyót értem,

ha a globalitás diktatúrát takar (mint annyi más média-beetetett fedönév), akkor, és csak akkor kérdés a nemzetállam, mint akadály

én még emlékszem arra a szlogen-re hogy: "think global, act local" ami a zöldek egyik jelmondata kívánt lenni (gondolkozz földgolyóban, cselekedj/tegyél helyben)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.57 másodperc
3,397,746 egyedi látogató