Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Általánossá váltak a németeknél az antiszemita támadások

KülföldA 400 is kevés vona, sõt már rég likvidálva kék legyen az egész rohadt banda, persze demokratikusan! Bár azt nem értem, miért fontos ez? A szemiták támadják a szemitákat? Az meg nem antiszemitizmus, nem? Naponta négy zsidóellenes bûncselekményrõl számolt be a berlini kormány

Naponta átlagosan négy antiszemita indíttatású bûncselekményt regisztráltak tavaly Németországban – jelentette a Der Tagesspiegel címû berlini lap, kormányzati adatokra hivatkozva. Az antiszemitizmus erõsödése ellen politikai eszközökkel kíván fellépni ­Angela Merkel új kormánya.

A kormányzó szociáldemokratáktól (SPD) balra álló Die Linke (Baloldal) egy szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselõjének írásbeli kérdésére megküldött kimutatás szerint 2017-ben 1453, zsidó emberek vagy intézmények elleni támadást jegyeztek fel, köztük 32 erõszakos bûncselekményt.

Az esetek száma emelkedhet, mert a tartományokból még csak az elõzetes adatok érkeztek be. Az esetek túlnyomó többségét, 1377 bûncselekményt szélsõjobboldali beállítottságú tettesek követték el. A vallási motivációból – jellemzõen a szélsõséges iszlamizmus valamely irányzatának hatására – elkövetett zsidóellenes bûncselekmények száma 25, a más, külföldi állampolgárok által elkövetett – és a német törvények szerint a politikai bûncselekmények kategóriájába tartozó – zsidóellenes bûncselekmények száma pedig 33 volt 2017-ben. Az esetek valamennyi típusát figyelembe véve az antiszemita bûncselekmények száma nem változott jelentõsen az utóbbi években.

A kormányzati adatok alapján 2016-ban 1468 esetet regisztráltak, köztük 34 erõszakos bûncselekményt, 2015-ben pedig 1366 esetet, köztük 36 erõszakos bûncselekményt. Az antiszemita bûncselekményekkel kapcsolatos kimutatást kérõ Petra Pau Baloldal-képviselõ mély aggodalmának adott hangot a tavalyi számok láttán. A Der Tages­spiegelnek adott interjúban megjegyezte: a nem jelentett esetek száma sokkal magasabb lehet.

Angela Merkel német kancellár nemrég, a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából szégyenletesnek nevezte, hogy országában egyetlen zsidó intézmény sem mûködhet rendõri védelem nélkül, legyen szó iskoláról, óvodáról vagy zsinagógáról. A kancellár korábbi ígérete nyomán a múlt hónapban a német parlament egy olyan törvénytervezetet tárgyalt, amely szigorítja az antiszemita megnyilvánulások elleni eljárást. Amennyiben elfogadják a javaslatokat, olyan biztosi posztot is létrehoznak majd, amely az antiszemitizmus problémájának kezelésével foglalkozik, az iszlám vallású bevándorlók antiszemita megnyilvánulásait pedig kitoloncolással büntetik.

A holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából került ismét terítékre a német állam szigorúbb fellépése

Fotós: Reuters

Wolfgang Schäuble, a Bundestag elnöke aláhúzta: Németországban az antiszemitizmus minden formája elfogadhatatlan, és ez azokra is vonatkozik, akiknek „nem a német múlt a saját múltjuk”.

– Aki Németországba akar lépni, belép a német múltból fakadó kötelezettségek közösségébe is – mondta. Megszólaltak a németországi zsidó szervezetek is a terjedõ antiszemitizmus láttán.

Charlotte Knobloch, a müncheni és a felsõ-bajorországi zsidó közösség vezetõje szerint az antiszemitizmus nõtt mind a jobb-, mind a baloldalon, az iszlám közösségekben, de magában a német társadalom szívében is.
Link

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2018-02-13 14:32
a németek súlyos árat fizettek , hogy elérjék az antiszemitizmus növekedését , de reméljük megérte . (ha bele nem döglenek)
Elérhették volna talán ezt muszlimok nélkül is , de nem volt hozzá ambíciójuk.- Most meglett !

Charlotte Knoblauch ( fokhagyma sári ) - névre hallgató zsidó ! nem semmi !
267 #2 Perle
- 2018-02-14 21:50
Csílében is vannak antiszemiták. Így járt egy szegin izraeli turista a csilei-argentin határon.Elkérték az útlevelét és belerajzoltak, beleíták :s_huh:D
https://www.times...-passport/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.62 másodperc
4,440,135 egyedi látogató